Menu

iPhone

iOS 9Oplossingen voor de meest voorkomende iOS 9 bugs

ios9bugs

Zoals in iedere nieuwe versie van iOS zitten er ook in iOS 9 enkele bugs. Meestal gaat het om kleine foutjes zoals tekst dat niet (goed) is vertaald of zitten er kleine foutjes in de interface (ontbreken van icons).

Er zijn echter ook een aantal bugs die de functionaliteit van je iPhone of iPad drastisch kunnen beperken. Hieronder vind je een overzicht van bekende bugs en hoe je ze kunt verhelpen.

iPhone 6s (plus) reserveren in Duitsland

iPhone 6s front

Vanaf vandaag kan iedereen in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten de iPhone 6s (plus) vooruitbestellen, maar je kunt hem ook reserveren om op te halen in een Apple Store op 25 september.

In tegenstellingen tot de Apple Watch kunnen ook Nederlanders en Belgen een iPhone 6s (plus) reserveren zodat je deze op gewoon kunt gaan ophalen, hoe lees je hieronder terug, we nemen Duitsland als voorbeeld.

adviPhone & festivals: Wat je niet moet doen

iPhone stuk

De zomer begint helaas al weer tegen het einde aan te lopen en zo zijn de meeste festivals al weer achter de rug. Komende weken zijn alweer de laatste festivals! Mooie herinneringen voor jou in ieder geval, maar geldt dat ook voor je telefoon? Je iPhone lijkt namelijk wel de natuurlijke vijand van een festival. Heeft jouw iPhone de zomer overleeft? Hieronder staan de 3 meest voorkomende problemen met smartphones op festivals.

iPhone en de zwaartekracht!

Sta je net lekker wild te dansen op de platen van je favoriete DJ, vliegt je telefoon ineens uit je broekzak. Alsof dat nog niet genoeg hartverzakkingen oplevert springt je buurman ook nog eens in de lucht en land hij op je iPhone. Voordat je ook maar durft te kijken, weet je eigenlijk al hoe laat het is: je iPhone scherm is kapot.

Reserveer nu een iPhone 6s (plus) in Nederland

iPhone 6s plus icoon

De iPhone 6s (plus) is nog maar net aangekondigd en nu kun je hem hier in Nederland al reserveren dankzij een aantal mobiele providers en webshops, vreemd zou je denken want het is momenteel nog niet bekend wanneer de iPhone 6s (plus) in Nederland beschikbaar zal zijn.

Op 25 september is de iPhone 6s (plus) beschikbaar in Amerika, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en enkele andere verre landen, wanneer de iPhone 6s (plus) hier in Nederland of België beschikbaar komt is momenteel niet duidelijk. Gelukkig kun je nu al de iPhone 6s vooruitbestellen bij verschillende Nederlandstalige webshops, hieronder vind je een overzicht.

Apple kondigt iPhone 6s en iPhone 6s plus aan

iPhone 6s concept rosé gold

Niet geheel onverwacht heeft Apple vandaag de nieuwe generatie iPhone aangekondigd, later dit jaar kun je de iPhone 6s en iPhone 6s plus aanschaffen in Nederland en België, wanneer precies weten we helaas nog niet. Wij horen waarschijnlijk bij de tweede groep landen, de eerste groep landen waaronder Amerika en Duitsland kunnen de iPhone al vanaf 25 september kopen.

De iPhone 6s (plus) kent enkele nieuwe elementen waaronder een verbeterde camera met 12 megapixels, is vervaardigd uit een steviger aluminium en heeft een 3D Touch (Force Touch) scherm.

iPhone apps voor een zorgeloze roadtrip

Expensify-logo

Een lange reis met de auto voor de boeg? Veel bestuurders kunnen hier als een berg tegenop zien. Eindeloze files, parkeerplekken zoeken, een slaapplek vinden en tanken bij een voordelig tankstation: het kan een stressvolle onderneming zijn.

Met het hele gezin op pad? De kinderen moeten geamuseerd worden, toiletten moeten snel gevonden kunnen worden en een rustige parkeerplek in de buurt zoeken om een pauze in te kunnen lassen is geen overbodige luxe.

WATCHApple Watch: Foto’s synchroniseren en opslaglimiet beheren

Apple Watch icon voor Foto's

Foto’s op de Apple Watch, het lijkt haast onmogelijk op zo’n klein scherm, maar het is wel degelijk mogelijk. Je hebt de mogelijkheid om je favorieten te tonen, maar ook een bepaald album te selecteren.

Foto’s op de Apple Watch zijn leuk, maar worden pas interessant vanaf watchOS 2, dan kun je namelijk een foto of een heel album gebruiken als wijzerplaat. Hoe je foto’s synchroniseert, bekijkt en het opslaglimiet aanpast lees je hieronder terug.

KeyRaider malware geïnstalleerd op 225.000 gejailbreakte iPhones

malware

Vandaag is nogmaals gebleken dat een iPhone, iPad of iPod Touch jailbreaken een slecht idee is, er kan namelijk een verontrustende malware met de naam KeyRaider zijn geïnstalleerd op je gejailbreakte iPhone. De malware werd ontdekt door Palo Alto Networks en de Chinese iPhone community WeiPhone.

Uit onderzoek is gebleken dat zeker 225.000 iPhone gebruikers zijn geïnfecteerd met deze malware. De malware steelt de certificaten, private keys, gebruikersnamen en wachtwoorden die aanwezig zijn op je toestel. Al verzamelde gegevens worden door KeyRaider verstuurt naar een centrale server, de in het beheer is van criminelen.

iTunes tegoed opwaarderen met een iTunes Pass

itunes-cadeaukaart

iTunes Pass zorgt voor veel onduidelijkheid en veel gebruikers snappen niet wat je nu daadwerkelijk met deze dienst kunt doen. Misschien heb je er al van gehoord of gezien in de iTunes Store applicatie.

Eigenlijk is het vrij eenvoudig, iTunes Pass is een kaart in je Passbook die je iTunes Store accountgegevens genereert. Via deze Pass kun je dan het saldo van je iTunes account op waarderen. Voor je gebruik kunt maken van iTunes Pass moet je de kaart aanmaken en downloaden.

iOS: Een Airport apparaat herstarten

Airport retina logo

Het kan voorkomen dat je een Airport Express, Airport Extreme of Time Capsule moet herstarten. Dit kan om verschillende redenen zijn en hoeft niet altijd een probleem aan vooraf te gaan. Zeker wanneer je merkt dat de verbinding onstabiel is of steeds wegvalt is het aan te raden het apparaat te herstarten.

Een Airport apparaat kun je herstarten door deze te ontkoppelen van de stroom, 10 seconden wachten en weer opnieuw aansluiten. Een hoop gedoe, zeker als je de kabels netjes hebt weggewerkt of het apparaat bevindt zich ergens op een moeilijk toegankelijke plaats. Gelukkig kun je hem ook herstarten via de iOS applicatie ‘Airport’.

CarPlayCarPlay alleen toestaan wanneer je iPhone ontgrendeld is

Carplay logo Apple

Carplay is op dit moment beperkt beschikbaar in nieuwe auto’s van Volkswagen en Seat, eind 2015, begin 2016 zullen meerder merken volgen. Echter zijn wel after-market systemen van Alpine en Pioneer op de markt die CarPlay ondersteunen en geïnstalleerd kunnen worden in iedere auto waarin plaats is voor een DIN-2 autoradio. Meer info over CarPlay en wat je ermee kunt lees je hier terug.

CarPlay gebruikers kunnen om willen van veiligheidsredenen hun iPhone beperken tot het gebruik van Carplay. Zo kun je ervoor kiezen om de dienst alleen te raadplegen wanneer je een ontgrendelde iPhone koppelt aan je auto-entertainmentsysteem. Hoe je dit doet lees je terug in onderstaande stappen.