Menu

iPhone & iPod Touch

WATCHApple Watch: Foto’s synchroniseren en opslaglimiet beheren

Apple Watch icon voor Foto's

Foto’s op de Apple Watch, het lijkt haast onmogelijk op zo’n klein scherm, maar het is wel degelijk mogelijk. Je hebt de mogelijkheid om je favorieten te tonen, maar ook een bepaald album te selecteren.

Foto’s op de Apple Watch zijn leuk, maar worden pas interessant vanaf watchOS 2, dan kun je namelijk een foto of een heel album gebruiken als wijzerplaat. Hoe je foto’s synchroniseert, bekijkt en het opslaglimiet aanpast lees je hieronder terug.

KeyRaider malware geïnstalleerd op 225.000 gejailbreakte iPhones

malware

Vandaag is nogmaals gebleken dat een iPhone, iPad of iPod Touch jailbreaken een slecht idee is, er kan namelijk een verontrustende malware met de naam KeyRaider zijn geïnstalleerd op je gejailbreakte iPhone. De malware werd ontdekt door Palo Alto Networks en de Chinese iPhone community WeiPhone.

Uit onderzoek is gebleken dat zeker 225.000 iPhone gebruikers zijn geïnfecteerd met deze malware. De malware steelt de certificaten, private keys, gebruikersnamen en wachtwoorden die aanwezig zijn op je toestel. Al verzamelde gegevens worden door KeyRaider verstuurt naar een centrale server, de in het beheer is van criminelen.

iTunes tegoed opwaarderen met een iTunes Pass

itunes-cadeaukaart

iTunes Pass zorgt voor veel onduidelijkheid en veel gebruikers snappen niet wat je nu daadwerkelijk met deze dienst kunt doen. Misschien heb je er al van gehoord of gezien in de iTunes Store applicatie.

Eigenlijk is het vrij eenvoudig, iTunes Pass is een kaart in je Passbook die je iTunes Store accountgegevens genereert. Via deze Pass kun je dan het saldo van je iTunes account op waarderen. Voor je gebruik kunt maken van iTunes Pass moet je de kaart aanmaken en downloaden.

iOS: Een Airport apparaat herstarten

Airport retina logo

Het kan voorkomen dat je een Airport Express, Airport Extreme of Time Capsule moet herstarten. Dit kan om verschillende redenen zijn en hoeft niet altijd een probleem aan vooraf te gaan. Zeker wanneer je merkt dat de verbinding onstabiel is of steeds wegvalt is het aan te raden het apparaat te herstarten.

Een Airport apparaat kun je herstarten door deze te ontkoppelen van de stroom, 10 seconden wachten en weer opnieuw aansluiten. Een hoop gedoe, zeker als je de kabels netjes hebt weggewerkt of het apparaat bevindt zich ergens op een moeilijk toegankelijke plaats. Gelukkig kun je hem ook herstarten via de iOS applicatie ‘Airport’.

CarPlayCarPlay alleen toestaan wanneer je iPhone ontgrendeld is

Carplay logo Apple

Carplay is op dit moment beperkt beschikbaar in nieuwe auto’s van Volkswagen en Seat, eind 2015, begin 2016 zullen meerder merken volgen. Echter zijn wel after-market systemen van Alpine en Pioneer op de markt die CarPlay ondersteunen en geïnstalleerd kunnen worden in iedere auto waarin plaats is voor een DIN-2 autoradio. Meer info over CarPlay en wat je ermee kunt lees je hier terug.

CarPlay gebruikers kunnen om willen van veiligheidsredenen hun iPhone beperken tot het gebruik van Carplay. Zo kun je ervoor kiezen om de dienst alleen te raadplegen wanneer je een ontgrendelde iPhone koppelt aan je auto-entertainmentsysteem. Hoe je dit doet lees je terug in onderstaande stappen.

iOS: Frauduleuze pop-up meldingen in Safari

Safari icoon

De afgelopen dagen hebben wij meerdere meldingen ontvangen van iPhone gebruikers die ‘spontaan’ in Safari een pop-up melding ontvangen die niet kan worden afgesloten.

In het het pop-up venster verschijnt een mededeling dat er problemen zijn met je iPhone (iOS Crash report) of dat je via Facebook bent geselecteerd als winnaar van een prijs. Mogelijk zijn er nog meerdere van dir soort meldingen. De meldingen zijn afkomstig van oplichters die proberen om je geld afhandig te maken.

WATCHDe Apple Watch App gebruiken op de iPhone

Apple Watch iOS app

Een belangrijk onderdeel van de Apple Watch is de gelijknamige applicatie op je iPhone, deze is cruciaal in het gebruik van het horloge. Met de applicatie configureer je de gehele Apple Watch, alle instellingen en opties voor de Watch kun je hierin bewerken, toevoegen of verwijderen.

Zodra je de Apple Watch is gekoppeld met je iPhone kun je de applicatie gebruiken, open deze en navigeer naar ‘Mijn Watch’. Vervolgens krijg je een instellingen-menu te zien met verschillende mogelijkheden.

Momondo: Handige vlucht & hotel zoekmachine

Momondo App

Het vakantieseizoen is in alle hevigheid losgebarsten de meeste onder ons hebben waarschijnlijk hun vakantie al geboekt of wachten nog op de juiste last minute.

Een handig hulpmiddel bij het plannen van je reis is de Momondo app. Met deze gratis app kun je prijzen zoeken en vergelijken voor vluchten & hotels wereldwijd, daarbij wordt gezocht in het aanbod van grote tot low cost luchtvaartmaatschappijen, evenals reisbureaus. Dit alles om je de beste online vlucht en hotel vergelijking te geven van dat moment.

Unbreakable: Gorilla Glass, saffierglas of een flexibel display?

corning_gorilla_glass_3

Toen Apple in 2007 de eerste iPhone lanceerde bracht het een ware revolutie in het land der mobiele telefoons tot stand. De iPhone was ondanks het ontbreken van 3G en GPS een van de eerste echte smartphones, een telefoon waarmee eenvoudig verschillende taken konden worden uitgevoerd.

Die eenvoud was voor een groot deel te danken aan het goede besturingssysteem (iOS) en het grote capacitieve touchscreen.

Apple en de auto-industrie

carplay touch

Apple toont al sinds de start van het bedrijf interesse in de auto-industrie. Het komt daarom ook niet als een verrassing dat Apple hier steeds vaker mee in verband wordt gebracht. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld bekend gemaakt dat Apple mogelijk bezig is met de ontwikkeling van een elektrische, zelfrijdende auto. Autofabrikanten zijn op hun hoede en zien Apple als een concurrent.

Bovendien zijn er in de App Store steeds meer apps te verkrijgen die gericht zijn op auto’s en de auto-industrie. Ook de Apple Watch is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp; zal dit horloge de autosleutel gaan vervangen? We zullen in dit artikel wat dieper ingaan op deze connecties tussen Apple en de auto-industrie.

iPhone: NL-Alert testmeldingen op 1 juni

logo NL-alert

Bijna 2 jaar geleden heeft de Nederlandse overheid NL-alert in het leven geroepen en de eerste testen ermee uitgevoerd. Dit was niet echt een succes te noemen, afgelopen winter waren er nog een aantal iPhones die geen NL-alert hebben ontvangen en daarom staat er aanstaande maandag weer een nieuwe test op het programma.

Omdat tijdens de laatste test in december nog niet alle aanbieders de wijziging voor iOS hadden doorgevoerd kregen bepaalde iPhone gebruikers geen melding, ondertussen is dit probleem verholpen. Volg onderstaande stappen om de noodmeldingen in iOS 7 of iOS 8 te activeren.