Menu

iPhone

BlackFriday in de appletips webshop!

Black Friday

Vandaag is het in de Verenigde Staten ‘Black Friday’ de dag waarop winkeliers hun producten aanbiedingen met een mooie korting. Natuurlijk kunnen we met onze appletips shop ook niet achterblijven. Wij hebben een tiental producten geselecteerd waarop we een flinke korting geven.

iOS 9iPhone 6s: Synchrone trillingen bij het afspelen van tonen

iPhone 6s front

De iPhone 6s (Plus) heeft net zoals de Apple Watch een Taptic Engine die je haptische feedback kan geven. Deze Taptic Engine vervangt de traditionele trilmotor en heeft een bijzondere eigenschap.

Niet alleen zal je iPhone 6s (Plus) op een bijzondere manier trillen bij het gebruik van 3D-touch maar heeft ook een leuk effect bij het afspelen van meldingen. Zo kan de iPhone 6s (Plus) gesynchroniseerd mee trillen met een meldingstoon.

BasisEen iPhone, iPad of iPod touch gereedmaken voor verkoop

iosverkopen

Wanneer je een nieuwe iPhone, iPad of iPod Touch koopt zullen er vast een aantal gebruikers zijn die hun oude toestel willen verkopen. Voordat je een iDevice gaat verkopen zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je het beste kunt uitvoeren voordat je iDevice in iemand anders handen terecht komt.

Verder is het belangrijk dat alle gegevens en andere bestanden zijn verwijderd van je iDevice, iCloud wordt uitgeschakeld en je iDevice wordt verwijderd uit jouw supportporfile. Volg onderstaande stappen om een geslaagde verkoop te garanderen.

Een Back-up van je iPhone maken

iPhone 6s plus icoon

Heb jij de nieuwe iPhone 6s of 6s Plus gekocht en kan je niet wachten om alle gegevens over te zetten? Wacht! Maak voor de zekerheid een back-up van jouw toestel. Daarnaast is regelmatig een back-up maken van jouw toestel sowieso slim.

Zo weet jij zeker dat jij altijd de gegevens ergens hebt staan waardoor jij waardevolle foto’s en video’s niet kwijtraakt. Smartrepair geeft graag een aantal tips over hoe jij een back-up moet maken van jouw iPhone.

iPhone 6s: Bekijk berichten met 3D Touch zonder te markeren als gelezen

berichten icoon iOS

De belangrijkste nieuwe toevoeging aan de iPhone 6s (plus) is 3D Touch, door zacht of stevig te drukken op het scherm kun je extra opties activeren. 3D Touch is een soort van rechtermuisknop voor de iPhone.

Door te drukken op een app-icoon kun je snelkoppelingen bekijken en gebruiken, door zachtjes te drukken op een url, foto, e-mailbericht, etc. kun je een voorvertoning openen. Druk door (harder) om de voorvertoning te openen in de desbetreffende applicatie.

iOS 9iPhone 6s: Voorvertoning van tabbladen in Safari met behulp van 3D Touch

3d touch iphone6s

Wie een iPhone 6s (plus) heeft kent ondertussen de voordelen van 3D Touch, dankzij het drukgevoelige scherm kun je door te tikken, zacht te drukken of hard te drukken extra opties activeren.

3D Touch is onderverdeeld in snelkoppelingen en ‘Peek en Pop’, deze laatste zorgt ervoor dat je een voorvertoning te zien krijgt zonder dat een app wordt geopend. Denk hierbij aan een voorvertoning van een url, bericht, e-mail, foto, etc. Ook kun je Peek en Pop gebruiken in Safari om tabbladen te bekijken, hoe lees je in onderstaande procedure.

iOS 9iPhone 6s: De bewegende beelden van een Live Photo verwijderen

live photos icon

Live Photos is een prachtige nieuwe functie speciaal voor de iPhone 6s (plus). Deze functie zorgt ervoor dat je haarscherpe foto’s kunt maken met je iPhone, door stevig op de foto te drukken komt hij tot leven.

Live Photos kun je inschakelen door tijdens het maken van een foto te tikken op de cirkels in de knoppenbalk. Live Photos schakel je in of uit, het kan goed zijn dat je een mooie foto hebt gemaakt, maar achteraf een Live Photo blijkt te zijn. Dan kun je ervoor kiezen om de Live mogelijkheid te verwijderen. Hoe lees je hieronder terug.

iOS 9iPhone 6s: Gebruik het toetsenbord als trackpad

iPhone 6s plus icoon

Net zoals op de iPad kun je het toetsenbord van de iPhone 6s (plus) omtoveren tot een trackpad. Hierdoor kun je snel je muisaanwijzer verplaatsen in een tekst. Het trackpad komt tot stand met behulp van 3D Touch.

3D Touch is een nieuwe functionaliteit voor de iPhone 6s (plus), dankzij het drukgevoelige scherm kun je allerlei extra’s uitvoeren. Het scherm registreert drie verschillende niveaus waardoor je bepaalde handelingen kunt uitvoeren, waaronder het trackpad. Hoe je dit activeert lees je in onderstaande procedure.

iOS 9iPhone 6s: Live Photos en wallpapers instellen als achtergrond

live photos icon

Live Photos is een prachtige methode je foto’s tot leven te brengen, door stevig te drukken op de foto kun je een beweging starten. Bij het maken van Live Photos neemt de iPhone 6s (plus) enkele seconden voor en na de foto het beeld op, resultaat is een haarscherpe foto en een mini video.

Wie een iPhone 6s (plus) heeft heb je mogelijkheid om je toegangsscherm extra leven in te blazen, je kunt namelijk een Live Photo instellen als toegangsscherm. Hoe lees je in onderstaande stappen.

iOS 9Live Photos bekijken op een iPad, iPod Touch, Apple Watch, Mac en oude iPhones

foto iOS app

Met de iPhone 6s (plus) kun je prachtige Live Photos maken, dit zijn haarscherpe foto’s die met een druk op het scherm (3D Touch) tot leven komen. Meer informatie over Live Photos lees je hier terug.

Live Photos is een functionaliteit speciaal voor de iPhone 6s (plus), maar je kunt de Live Photos ook bekijken op je Mac, Apple Watch, iPad en op een iPhone zonder 3D Touch, hoe je dit doet lees je in onderstaande procedure.

iOS 9iPhone 6s: Tekst markeren met behulp van 3D Touch

3d touch iphone6s

Het drukgevoelige scherm van de iPhone 6s en iPhone 6s plus maakt 3D Touch mogelijk, deze techniek registreert in drie niveaus hoe hard je tikt of drukt op het scherm. Hierdoor kun je eenvoudig teksten markeren.

Voorheen diende je eerst een woord te markeren in een tekst, voor en achter het woord kwamen twee bolletjes tevoorschijn die je vervolgens naar de juiste plek dient te slepen. Dit kan nog steeds, maar met behulp van 3D Touch kun je nog sneller teksten in één keer markeren.