Menu

iPhone & iPod Touch

Unbreakable: Gorilla Glass, saffierglas of een flexibel display?

corning_gorilla_glass_3

Toen Apple in 2007 de eerste iPhone lanceerde bracht het een ware revolutie in het land der mobiele telefoons tot stand. De iPhone was ondanks het ontbreken van 3G en GPS een van de eerste echte smartphones, een telefoon waarmee eenvoudig verschillende taken konden worden uitgevoerd.

Die eenvoud was voor een groot deel te danken aan het goede besturingssysteem (iOS) en het grote capacitieve touchscreen.

Apple en de auto-industrie

carplay touch

Apple toont al sinds de start van het bedrijf interesse in de auto-industrie. Het komt daarom ook niet als een verrassing dat Apple hier steeds vaker mee in verband wordt gebracht. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld bekend gemaakt dat Apple mogelijk bezig is met de ontwikkeling van een elektrische, zelfrijdende auto. Autofabrikanten zijn op hun hoede en zien Apple als een concurrent.

Bovendien zijn er in de App Store steeds meer apps te verkrijgen die gericht zijn op auto’s en de auto-industrie. Ook de Apple Watch is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp; zal dit horloge de autosleutel gaan vervangen? We zullen in dit artikel wat dieper ingaan op deze connecties tussen Apple en de auto-industrie.

iPhone: NL-Alert testmeldingen op 1 juni

logo NL-alert

Bijna 2 jaar geleden heeft de Nederlandse overheid NL-alert in het leven geroepen en de eerste testen ermee uitgevoerd. Dit was niet echt een succes te noemen, afgelopen winter waren er nog een aantal iPhones die geen NL-alert hebben ontvangen en daarom staat er aanstaande maandag weer een nieuwe test op het programma.

Omdat tijdens de laatste test in december nog niet alle aanbieders de wijziging voor iOS hadden doorgevoerd kregen bepaalde iPhone gebruikers geen melding, ondertussen is dit probleem verholpen. Volg onderstaande stappen om de noodmeldingen in iOS 7 of iOS 8 te activeren.

Drie handige apps voor de iPhone 6 [adv]

smart-repair

Wij van Smartrepair houden ons voornamelijk bezig met verschillende smartphone reparaties, waaronder ook een iPhone 6 reparatie. Naast het repareren van smartphones helpen wij jou ook graag om voordelen uit jouw iPhone 6 te halen. De iPhone 6 is al een tijd geleden geïntroduceerd en het formaat van het scherm is toch een opvallende kenmerk van de smartphone. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waar verschillende applicaties handig gebruik van maken. Wij raden graag 3 handige applicaties aan voor de iPhone 6 die erg geschikt zijn dankzij het formaat van het scherm.

adviPhone 6 reparatie: Het scherm vervangen

smart-repair

Een schermreparatie is een veelvoorkomende iPhone 6 reparatie. Een schermreparatie kan nodig zijn wanneer het scherm van je iPhone is gebarsten door beschadiging. Oorzaken van een gebarsten scherm kan zijn dat de iPhone is gevallen of dat je deze flink hebt gestoten tegen een ander object.

In sommige gevallen is het scherm en de touch bediening nog bruikbaar, wanneer je graag het volledige gebruiksgemak terug wilt hebben dan heb de keuze uit verschillende opties.

iOS 8iPhone 6 plus: Oplossing voor niet draaiende applicaties op het beginscherm

iPhone 6 en iPhone 6 plus

Iedere iPhone 6 plus gebruiker kan zijn smartphone ook in liggende weergave optimaal gebruiken. Deze krijgen bijvoorbeeld vele extra toetsen in het toetsenbord, simpelweg omdat deze meer ruimte heeft om toetsen te plaatsen in het toetsenbord.

Ook zullen de applicaties op het beginscherm een kwartslag draaien en het Dock bevind zich dan netjes aan de zijkant bij de liggende weergave. Toch zijn er een aantal iPhone 6 plus gebruikers waarbij de applicaties niet draaien, dit heeft te maken met de weergave-instellingen. Hoe je dit kunt aanpassen lees je hieronder terug.

Twitter: Een groepsgesprek starten en voeren

Twitter logo icon

Ondertussen is de uitrol compleet en kan iedereen een groepsgesprek starten in Twitter. Net zoals bij andere sociale diensten zoals Facebook, WhatsApp en bijvoorbeeld iMessage kun je vanaf nu via Twitter een groepsgesprek voeren. In principe deel je een persoonlijk bericht (direct message DM) met meerdere personen.

Net zoals bij normale DM’s kan een bericht maximaal 140 karakters bevatten. Het bericht kan dan naar een groep verstuurd worden van maximaal 20 personen. Bijkomend voordeel deelnemers uit de groep moeten elkaar niet persoonlijk volgen.

iPhone: Een telefoongesprek direct via de luidspreker voeren

telefoon logo ios

Ben jij iemand die graag telefoongesprekken voert via de luidspreker van je iPhone dan is er goed nieuws. Standaard hoor je de andere via de ingebouwde speaker aan de bovenkant van de iPhone. Deze speaker is alleen hoorbaar wanneer je de iPhone tegen je oor houdt.

Dat is de meest gangbare weg om een telefoongesprek te voeren, daarnaast heb je de keuze om het gesprek verder te voeren via de luidspreker onderaan je iPhone.

Een iPhone beschermen met cases en screenprotectors

iPhone 6 en iPhone 6 plus

Op internet en in de winkels zijn er tal van cases en overige bescherming te vinden voor je dierbare iPhone. Een keuze maken is erg moeilijk, je kan gaan voor de officiële cases van Apple of kiezen voor een andere (on)bekende fabrikant. Eerder hebben we al cases bekeken van Belkin, Switcheasy, enzovoorts.

Vandaag bespreken we twee cases van Spigen en een glazen screenprotector van Moshi. Beide bieden dan de optimale bescherming van je kostbare iPhone, we testen deze accessoires op een iPhone 6.

Voer opdrachten uit in de winkel en verdien geld met je iPhone!

icon

Ken je de gratis app van SmartSpotter al? Met deze app voer je opdrachten uit op de winkelvloer en verdien je per opdracht tussen de € 2,- en € 5,-. SmartSpotter vraagt bijvoorbeeld om op een bepaalde locatie foto’s te maken of de prijs van een product te controleren.

Klanten kunnen met de input van de consument op een laagdrempelige manier controleren hoe hun product in een winkel wordt gepresenteerd. Dit is slechts een van de vele manieren waarop Spotters kunnen worden ingezet. Als een van de klanten informatie nodig heeft die jij snel kunt aanleveren, dan betaalt SmartSpotter je daarvoor!

iOS 8iOS 8: Wanneer gebruik maken van de EU-internet schakelaar?

roaming

Eerder deze week hadden we een tip over het EU-internet gepubliceerd, deze informatie was helaas niet helemaal volledig. Wat de optie precies doet is al een lange tijd onduidelijk, maar alles heeft te maken met het toekomstige vrije gebruik van databundels in Europa en op dit moment voor de Local Break Out (LBO) functie. Vraagtekens stijgen op, maar we leggen het even in het kort uit.

Sinds 1 juli 2014 is het mogelijk om een tijdelijke databundel te kopen in het buitenland (binnen Europa). Dit houdt in dat je het mobiele internet kunt gebruiken van een bepaalde buitenlandse provider zonder dat je dure roamingkosten moet betalen bij je eigen provider.