Menu

iPhone & iPod Touch

iOS: Frauduleuze pop-up meldingen in Safari

Safari icoon

De afgelopen dagen hebben wij meerdere meldingen ontvangen van iPhone gebruikers die ‘spontaan’ in Safari een pop-up melding ontvangen die niet kan worden afgesloten.

In het het pop-up venster verschijnt een mededeling dat er problemen zijn met je iPhone (iOS Crash report) of dat je via Facebook bent geselecteerd als winnaar van een prijs. Mogelijk zijn er nog meerdere van dir soort meldingen. De meldingen zijn afkomstig van oplichters die proberen om je geld afhandig te maken.

WATCHDe Apple Watch App gebruiken op de iPhone

Apple Watch iOS app

Een belangrijk onderdeel van de Apple Watch is de gelijknamige applicatie op je iPhone, deze is cruciaal in het gebruik van het horloge. Met de applicatie configureer je de gehele Apple Watch, alle instellingen en opties voor de Watch kun je hierin bewerken, toevoegen of verwijderen.

Zodra je de Apple Watch is gekoppeld met je iPhone kun je de applicatie gebruiken, open deze en navigeer naar ‘Mijn Watch’. Vervolgens krijg je een instellingen-menu te zien met verschillende mogelijkheden.

Momondo: Handige vlucht & hotel zoekmachine

Momondo App

Het vakantieseizoen is in alle hevigheid losgebarsten de meeste onder ons hebben waarschijnlijk hun vakantie al geboekt of wachten nog op de juiste last minute.

Een handig hulpmiddel bij het plannen van je reis is de Momondo app. Met deze gratis app kun je prijzen zoeken en vergelijken voor vluchten & hotels wereldwijd, daarbij wordt gezocht in het aanbod van grote tot low cost luchtvaartmaatschappijen, evenals reisbureaus. Dit alles om je de beste online vlucht en hotel vergelijking te geven van dat moment.

Unbreakable: Gorilla Glass, saffierglas of een flexibel display?

corning_gorilla_glass_3

Toen Apple in 2007 de eerste iPhone lanceerde bracht het een ware revolutie in het land der mobiele telefoons tot stand. De iPhone was ondanks het ontbreken van 3G en GPS een van de eerste echte smartphones, een telefoon waarmee eenvoudig verschillende taken konden worden uitgevoerd.

Die eenvoud was voor een groot deel te danken aan het goede besturingssysteem (iOS) en het grote capacitieve touchscreen.

Apple en de auto-industrie

carplay touch

Apple toont al sinds de start van het bedrijf interesse in de auto-industrie. Het komt daarom ook niet als een verrassing dat Apple hier steeds vaker mee in verband wordt gebracht. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld bekend gemaakt dat Apple mogelijk bezig is met de ontwikkeling van een elektrische, zelfrijdende auto. Autofabrikanten zijn op hun hoede en zien Apple als een concurrent.

Bovendien zijn er in de App Store steeds meer apps te verkrijgen die gericht zijn op auto’s en de auto-industrie. Ook de Apple Watch is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp; zal dit horloge de autosleutel gaan vervangen? We zullen in dit artikel wat dieper ingaan op deze connecties tussen Apple en de auto-industrie.

iPhone: NL-Alert testmeldingen op 1 juni

logo NL-alert

Bijna 2 jaar geleden heeft de Nederlandse overheid NL-alert in het leven geroepen en de eerste testen ermee uitgevoerd. Dit was niet echt een succes te noemen, afgelopen winter waren er nog een aantal iPhones die geen NL-alert hebben ontvangen en daarom staat er aanstaande maandag weer een nieuwe test op het programma.

Omdat tijdens de laatste test in december nog niet alle aanbieders de wijziging voor iOS hadden doorgevoerd kregen bepaalde iPhone gebruikers geen melding, ondertussen is dit probleem verholpen. Volg onderstaande stappen om de noodmeldingen in iOS 7 of iOS 8 te activeren.

Drie handige apps voor de iPhone 6 [adv]

smart-repair

Wij van Smartrepair houden ons voornamelijk bezig met verschillende smartphone reparaties, waaronder ook een iPhone 6 reparatie. Naast het repareren van smartphones helpen wij jou ook graag om voordelen uit jouw iPhone 6 te halen. De iPhone 6 is al een tijd geleden geïntroduceerd en het formaat van het scherm is toch een opvallende kenmerk van de smartphone. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waar verschillende applicaties handig gebruik van maken. Wij raden graag 3 handige applicaties aan voor de iPhone 6 die erg geschikt zijn dankzij het formaat van het scherm.

adviPhone 6 reparatie: Het scherm vervangen

smart-repair

Een schermreparatie is een veelvoorkomende iPhone 6 reparatie. Een schermreparatie kan nodig zijn wanneer het scherm van je iPhone is gebarsten door beschadiging. Oorzaken van een gebarsten scherm kan zijn dat de iPhone is gevallen of dat je deze flink hebt gestoten tegen een ander object.

In sommige gevallen is het scherm en de touch bediening nog bruikbaar, wanneer je graag het volledige gebruiksgemak terug wilt hebben dan heb de keuze uit verschillende opties.

iOS 8iPhone 6 plus: Oplossing voor niet draaiende applicaties op het beginscherm

iPhone 6 en iPhone 6 plus

Iedere iPhone 6 plus gebruiker kan zijn smartphone ook in liggende weergave optimaal gebruiken. Deze krijgen bijvoorbeeld vele extra toetsen in het toetsenbord, simpelweg omdat deze meer ruimte heeft om toetsen te plaatsen in het toetsenbord.

Ook zullen de applicaties op het beginscherm een kwartslag draaien en het Dock bevind zich dan netjes aan de zijkant bij de liggende weergave. Toch zijn er een aantal iPhone 6 plus gebruikers waarbij de applicaties niet draaien, dit heeft te maken met de weergave-instellingen. Hoe je dit kunt aanpassen lees je hieronder terug.

Twitter: Een groepsgesprek starten en voeren

Twitter logo icon

Ondertussen is de uitrol compleet en kan iedereen een groepsgesprek starten in Twitter. Net zoals bij andere sociale diensten zoals Facebook, WhatsApp en bijvoorbeeld iMessage kun je vanaf nu via Twitter een groepsgesprek voeren. In principe deel je een persoonlijk bericht (direct message DM) met meerdere personen.

Net zoals bij normale DM’s kan een bericht maximaal 140 karakters bevatten. Het bericht kan dan naar een groep verstuurd worden van maximaal 20 personen. Bijkomend voordeel deelnemers uit de groep moeten elkaar niet persoonlijk volgen.

iPhone: Een telefoongesprek direct via de luidspreker voeren

telefoon logo ios

Ben jij iemand die graag telefoongesprekken voert via de luidspreker van je iPhone dan is er goed nieuws. Standaard hoor je de andere via de ingebouwde speaker aan de bovenkant van de iPhone. Deze speaker is alleen hoorbaar wanneer je de iPhone tegen je oor houdt.

Dat is de meest gangbare weg om een telefoongesprek te voeren, daarnaast heb je de keuze om het gesprek verder te voeren via de luidspreker onderaan je iPhone.