Menu

iPhone

Nieuwe iPhone of refurbished iPhone kopen?

iPhone 6s plus icoon

Een refurbished iPhone, je hoort het tegenwoordig steeds vaker en je kunt er bijna niet meer omheen. Refurbished is helemaal in opkomst en dit heeft verschillende oorzaken, maar ook gevolgen. Ga jij voor een nieuwe iPhone of een refurbished iPhone?

De veranderingen op de smartphonemarkt
De laatste jaren is de smartphonemarkt behoorlijk veranderd, en de verwachting is dat dit nog wel even zo doorgaat. Jaarlijks komen er nieuwe en verbeterde smartphones op de markt.

Lever je oude iPhone in voor korting in de Apple Store

iPhone 5s

Het is altijd fijn om korting te krijgen in de Apple Store, maar Apple houdt zelden kortingsacties. Toch kun je bij aanschaf van een nieuwe Apple product korting krijgen.

Zo kun je jouw oude iPhone, iPad, Mac, maar ook smartphones, tablets en PC’s van andere fabrikanten inleveren voor korting. Apple heeft op hun eigen website informatie staan over het inruilen van oude apparaten voor korting in de Apple Store. Zo is een ‘oude’ iPhone 6 (16GB) nog zo’n €300 waard, dat is mooi wanneer je de nieuwe versie wil aanschaffen.

iOS: Bescherm je kinderen tegen ongewenste content

ipad pro icoon

Heel veel ouders geven hun oude iPhone, iPad of iPod Touch door aan hun kinderen. Zij kunnen urenlang apps spelen, films kijken, boeken lezen, enzovoorts.

Uiteraard wil je als ouder je kind beschermen tegen aanstootgevend content. Gelukkig kun je dit in iOS erg eenvoudig doen, zo kun je agressieve en seksuele content beperken. Hoe je te werk gaat lees je in onderstaande stappen terug.

iPhone: Snel gemaakte foto’s bekijken met 3D Touch

camera icoon iOS

De nieuwste generatie iPhone beschikt over 3D Touch, door zacht of stevig te drukken op het scherm kun je extra opties activeren. Denk hierbij aan de snelkoppelingen door stevig te drukken op een app-icoon.

Er zijn veel 3D Touch acties mogelijk, hier vind je een hele lijst met handige acties. Het nadeel is: als niemand het je verteld, dan weet je het niet en kun je ze niet toepassen. Het is helaas niet altijd duidelijk in iOS wanneer je 3D Touch wel of niet kunt gebruiken. Zo kun je snel je gemaakte foto’s bekijken met 3D Touch tijdens het maken van foto’s, hoe lees je hieronder terug.

iOS: Frauduleuze pop-up meldingen in Safari verwijderen

safari icoon

Steeds meer en meer iPhone, iPad en iPod Touch gebruikers ontvangen in Safari een vreemde pop-up melding die niet kan worden afgesloten.

In het pop-up venster verschijnt een mededeling dat er problemen zijn met je iPhone (iOS Crash report), je een iPhone hebt gewonnen, je een nieuwe iPhone kunt testen, dat je via Facebook bent geselecteerd als winnaar van een prijs, etc. De meldingen zijn afkomstig van oplichters die proberen je geld afhandig te maken of andere kwade bedoelingen hebben.

iPhone 6s: Terug naar de vorige app met 3D Touch

iPhone 6s plus icoon

Met behulp van 3D Touch kun je extra opties raadplegen, zo kun je stevig drukken op een app-icoon om onmiddellijk een optie te openen of druk stevig op een link om een voorvertoning te kunnen bekijken.

Meer 3D Touch voorbeelden vind je hier terug op appletips. Met 3D Touch kun je ook nog andere unieke opties activeren, zo kun je snel de vorige applicatie openen met slechts één handeling. Hoe je dat precies doet lees je terug in onderstaande stappen.

iPhone: Tijd of batterijpercentage wordt niet meer goed weergegeven

Klok logo iOS

Op verschillende forums klagen iPhone 6s en iPhone 6s plus gebruikers dat soms de tijd of het batterijpercentage niet correct wordt weergegeven op het begin- en/of toegangsscherm.

De tijd of batterijpercentage blijft stilstaan, Apple is op de hoogte van dit probleem en werkt aan een oplossing die waarschijnlijk in iOS 9.3 wordt opgelost. Apple heeft wel een tijdelijke oplossing online gepubliceerd. De oplossing vind je ook hieronder terug.

3D Touch: Extra Peek en Pop opties activeren

iPhone 6s front

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus beschikken als eerst over 3D Touch, met deze technologie kan het drukgevoelige scherm de druk op het scherm meten en zo onderscheidt maken tussen een tik, zachte of harde druk.

Een handige functie van 3D Touch is ‘Peek en Pop’, zo kun je door zachtjes te drukken op een URL een voorvertoning van de bijhorende website bekijken of een voorvertoning zien van een e-mailbericht in Mail. Wanneer je doordrukt (stevig drukt) kun je de voorvertoning openen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Liggende weergave uitschakelen op de iPhone 6 en 6S plus

iPhone 6s plus icoon

Wie in het bezit is van een iPhone 6 Plus of een iPhone 6s Plus heeft er een extra optie bij, deze gebruikers kunnen namelijk hun iPhone zowel staand als liggend gebruiken.

Deze optie is eigenlijk te vergelijken met een iPad, echter draaien de iconen in de liggende weergave automatisch mee. Sommige iPhone Plus gebruikers vinden dit vervelend, gelukkig kun je dit uitschakelen. Hoe je dit doet lees je in onderstaande procedure.

iPhone 6s: 3D Touch volledig uitschakelen

3d touch iphone6s

De iPhone 6s (plus) beschikt over een nieuwe functionaliteit, 3D Touch, deze is te vergelijken met Force Touch op de Apple Watch en het trackpad van nieuwste MacBooks.

Waarschijnlijk zullen er in de toekomst meerdere Apple producten volgen met deze technologie. Met 3D touch kun je extra opties en snelkoppelingen activeren wat een totaal nieuwe beleving geeft aan je iDevice.

iOS 9iPhone 6s: De appkiezer en vorige app benaderen met 3D Touch

3d touch iphone6s

Met behulp van 3D Touch kun je extra opties raadplegen, momenteel heeft alleen de iPhone 6s (Plus) deze mogelijkheid. Zo kun je stevig drukken op een app-icon om onmiddellijk een optie te openen.

Dat is handig, maar je zal eerder de kleine functies gebruiken zoals een voorbeeld van een URL, voorvertoning van een bericht bekijken of de appkiezer openen met behulp van 3D Touch. Hoe je de appkiezer opent met 3D Touch lees je hieronder terug.