Menu

10 mei 2012

ScreencastFinder: Bestanden verplaatsen naar een externe harddisk

icoon Externe harde schijfWanneer je veelvuldig gebruik maakt van een externe harddisk of usb-stick dan zal je ook geregeld bestanden van je harddisk verplaatsen naar de externe harddisk. Wanneer je dit doet wordt er automatisch een kopie van het bestand gemaakt op de externe harddisk, hierdoor blijft het originele bestand aanwezig op je harddisk van je Mac.

In de meeste gevallen is dit geen probleem, wanneer je het bestand niet meer op je Mac wilt bewaren dan kun je deze eenvoudig verwijderen van je harddisk. Wanneer je dit proces niet wilt uitvoeren kun je ook eenvoudig het bestand verplaatsen naar de externe harde schijf en direct het originele bestand verwijderen.

Volg onderstaande stappen om een bestand te verplaatsen tussen verschillende externe harde schijven.

• Open de externe harddisk in Finder
• Open een nieuw venster in Finder (cmd⌘ + N)
• Selecteer in het nieuwe venster het te verplaatsen bestand
• Verplaats het bestand met behulp van een sleepbeweging naar de externe harddisk
• Houdt tijdens het slepen de cmd⌘-toets ingedrukt

Het bestand wordt nu gekopieerd van de lokale harddisk naar de externe harddisk, hierna wordt het originele bestand automatisch verwijderd. Je kunt deze methode ook gebruiken in combinatie met meerdere bestanden en/of mappen.

Screencast:
Gerelateerde tips:
Reacties


 • Louis vD 10 mei 2012 om 9:39

  En andersom, voor slepen op dezelfde harddisk (waar verplaatsen de standaard-actie is), kun je met option/alt juist kopieëren forceren.

 • Mowat 10 mei 2012 om 9:45

  Ik gebruik al jaren die cmd toets om bestanden te verplaatsen tussen verschillende HD’s , USB sticks e.d. en dat werkt perfect. Sinds Lion is er echter een probleem . Dat verplaatsen lukt niet meer met MS officebestanden die beveiligd zijn met een wachtwoord. Tot nu toe kon niemand me een oplosing geven. Zowel Lion als office hebben al hun updates steeds gehad.

 • milk 19 september 2013 om 23:53

  Vraagje:
  Ik wil graag mijn foto’s downloaden op een externe harde schijf. Ik heb verschillende toestellen dus mijn nummering per geheugenkaartje loopt niet door. Daardoor krijg ik mijn bestanden ( waarvan sommige dus hetzelfde nummer hebben maar wel andere foto’s zijn) niet op de harde schijf.
  Het eerste discje lukt, daarna herkent hij hetzelde nummer en wil het bestand vervangen…hoe los ik dit op????

 • leroy 9 december 2013 om 21:55

  ik heb een vraagje waarom kan ik geen bestanden op een externe schijf zetten

 • sw 24 december 2013 om 13:46

  Als ik de cmd⌘ toets ingedrukt hou bij het verplaatsen worden de mapjes gekopieerd naar de externe harde schijf en niet verplaatst

 • Peter 4 juni 2014 om 23:51

  Als ik bestanden naar mijn externe harddisk kopieer staat het bestand er vaak 2x op 1 keer zoals het hoort en 1x met ._ ervoor.
  Het bestand met ._ werkt niet de ander wel.
  op de Mac is dat bestand niet te zien, maar wel op andere apparaten.

  Wie kan helpen?

 • Ana 5 mei 2015 om 1:26

  Het kopiëren en verplaatsen van de foto’s/mappen lukt niet met bovengenoemde stappen. Werkt dat met Photos anders dan met iPhotos?

 • Frans 29 februari 2016 om 12:41

  Ik heb een macbook pro en wil films over zetten op externe harde schijf. Deze ook gebruikt voor Windows.
  Met cmd toets krijg ik niets verplaatst naar de externe harde schijf.

  graag uw oplossing.

  Frans

Een reactie toevoegen: