Menu

iFun

iPhone 6s zal minder snel buigen

iPhone 6s concept rosé gold

De iPhone 6 en iPhone 6 plus is een fantastisch product, echter had een kleine groep gebruikers last van een gebogen exemplaar. De iPhone zou namelijk snel kunnen buigen wanneer deze in je broekzak zit, dat kan niet de bedoeling zijn.

Ook al ging het maar om een beperkt aantal iPhone gebruikers, toch heeft Apple ervoor gekozen om de nieuwe generatie iPhone te voorzien van een nieuw soort aluminium dat steviger is dan de huidige iPhone.

Een extreme Apple fanboy

Apple logo

De populaire Nederlandse YouTubers Cinemates hebben een wel bijzonder leuke video uitgebracht die vele Apple gebruikers wel weten te waarderen en zichzelf in herkennen. Je kan het je al voorstellen, hoe het leven van extreme fans eruitziet.

Ook Apple fans hebben zo hun gewoontes die ze niet zomaar kunnen weerstaan. Wil je weten hoe zo’n extreme Apple fanboy leeft, je ziet het in onderstaande video.

Concept video toont iPhone 6c

iPhone6c-concept

Beelden zeggen meer dan woorden, of de iPhone 6c er nu wel of niet komt weet niemand. Op dit moment gaat het gerucht dat Apple op 9 september 2015 de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s plus gaat voorstellen. Beide toestellen zullen gebruikmaken van Force Touch en enkele hardwarematige componenten worden geupdate, het uiterlijk brengt weinig vernieuwing.

Daarom zou het goed kunnen dat Apple ook een iPhone 6c op de markt gaat brengen, een kleurrijk alternatief met een behuizing van plastic. Hieronder kun je een video bekijken die laat zien hoe de iPhone 6c er eventueel uit zal komen te zien.

iPhone 6c: Kleurrijk alternatief (concept)

iPhone 6c concept

Wel of geen iPhone 6c, dat is een beetje de vraag van deze zomer. Dat er een opvolger komt voor de iPhone 6 en iPhone 6 plus is zeker, maar krijgt de iPhone 5c ook een opvolger? De geruchten zijn erg uiteenlopend en momenteel is het onduidelijk of de iPhone 6c dit najaar te koop zal zijn.

De iPhone 6c kan een iPhone 6 zijn met een gekleurde achterkant of een upgrade van de huidige variant (5c) met verbeterde specificaties en TouchID. Hieronder kun je een realistisch concept bekijken van Designstudio SET Solution, mocht het deze worden dan is de iPhone 6c zeker het kopen waard.

Evolutie van de iPhone camera

iPhone camera

Bij iedere nieuwe iPhone weten we bijna met zekerheid dat de camera wordt vernieuwd. Bij een nieuwe versie wordt deze aanzienlijk beter, je merkt het verschil altijd, maar je raakt er aan gewend. De website Snap Snap Snap heeft onlangs een pagina gelanceerd die op een bijzondere manier de evolutie van de iPhone camera in beeld brengt.

Door met alle tot nu toe verschenen iPhone’s een foto van hetzelfde object of persoon te maken, wordt er op een duidelijke manier zichtbaar hoe de fotokwaliteit van het toestel per generatie toeneemt. Hieronder zie je twee voorbeelden, het is zeker de moeite om de vergelijkingen op deze pagina te bekijken, hier kun je namelijk de foto’s afzonderlijk weergeven.

Zo kan Force Touch werken op de iPhone 6s

iPhone 6s concept rosé gold

Het is vrijwel zeker dat de nieuwe generatie iPhone Force Touch zal krijgen, deze optie is al beschikbaar op de Apple Watch en nieuwe generaties MacBooks. Met behulp van Force Touch kun je extra (menu)opties activeren door met stevig te drukken op het scherm.

Het is momenteel niet duidelijk hoe Apple dit precies gaat integreren in de iPhone 6s, maar Maximilian Kiener heeft een video uitgebracht die zijn interpretatie van Force Touch voor de iPhone 6s toont. Je kunt de video hieronder bekijken.

Hoe goed kennen Apple gebruikers hun besturingssysteem?

iPhone 6 en iPhone 6 plus

Hoe goed kennen Apple gebruikers hun besturingssysteem? Dat is de vraag in dit Nederlands filmpje, de jongens van ‘Dit is normaal’ gingen de straat op met een Android versie op een ‘iPhone 6′ en stelden dit voor als iOS 9.

Het resultaat is verrassend dat nog zoveel mensen die tenslotte overkomen als overtuigende Apple gebruikers niet het design herkennen van iOS dat door Jony Ive ontworpen is. De reacties en overtuigende commentaren zie je terug in onderstaande video.

Hoe reageren kinderen op de eerste iPod

ipod dun

De eerste generatie iPod is al een tijdje niet meer te koop, deze heeft namelijk plaatsgemaakt voor nieuwere generaties, maar hoe reageren kinderen op de aller eerste iPod? Een apparaat dat nog niet zo heel lang geleden is gemaakt (lees: 2001), maar nu al erg verouderd is.

De kinderen van ongeveer 10 jaar proberen te achterhalen wat het product is, wat het kan en hoe het werkt. Ontdek het in onderstaande video.

iPhone: Extra effect op foto’s door trilmodus

station Foto met tril sms

Het gebeurd niet vaak dat door samenloop van omstandigheden een leuke ‘nieuwe’ functie ontdekt op je iPhone, onderstaande foto is daar een voorbeeld van. Deze is namelijk gemaakt net op het moment dat er een melding voor een nieuw bericht werd afgespeeld.

Doordat de iPhone los in de hand werd gehouden is er op de foto een soort van golfpatroon ontstaan. Na enkele keren opnieuw te testen met deze gedachten blijkt het resultaat verrassend en leuk te zijn, echter moet je wel beschikken over een goede timing. Hieronder zie de foto met en zonder golfeffect.

Concept: Draadloos je iPhone 7 opladen

iPhone 7 concept

De iPhone 7, we kunnen er alvast over dromen, maar eerst moeten we tevreden zijn met de iPhone 6s. Volgens de geruchten zal deze Force Touch bevatten, betere camera en vervaardigd worden van een sterker aluminium.

Toch zijn er al designers die een sprong in het diepe wagen met een iPhone 7 concept. Deze zal volgens de Ivo Marić en Tomislav een saffierscherm bevatten, A10 chip, QHD Retina scherm, 16 megapixel camera en zal draadloos kunnen worden opgeladen via inductie (net zoals de Apple Watch).

De geschiedenis van Flash

adobe-flash-retina

Flash was ooit de oplossing voor het internet, met zijn vele interactiviteit en opties kon een webontwikkelaar prachtige content maken. Zelfs hele games en websites werden opgebouwd in Flash, de toekomst was rooskleurig tot dat Apple daar een stokje voor stak. In onderstaande comic word de geschiedeis afgebeeld.

Meer over hoe je Flash Player kunt deactiveren op je computer vind je in het artikel over flash player verwijderen en alternatieve gebruiken.