Menu

iFun

Verjaardag van Steve Jobs

steve-jobs-31

Op 5 oktober 2011 is de oprichter van Apple, Steve Jobs, overleden. Het leven gaat verder en Tim Cook is zeker en vast een goede opvolger die het succes van Apple blijft vasthouden samen met zijn team.

Na de dood van Steve Jobs heeft PBS een documentaire gemaakt van Steve Jobs die een mooi beeld van zijn leven geeft en de ideeën die hij had. Naast alle successen wordt ook stil gestaan op de manier waarmee Steve andere mensen inspireerde.

Vandaag op zijn ‘verjaardag’ posten we dit interview opnieuw, hij zou vandaag 60 jaar zijn geworden. De documentaire ‘Steve Jobs: One last thing’ is hierond te zien in drie delen

Tesla, opgepast Apple komt er aan

appelauto

Enkele dagen geleden schreven we over het gerucht dat Apple zou werken aan een eigen streetview mogelijkheid, nu blijkt een ander gerucht dit tegen te spreken.

Dat het Steve Jobs zijn droom was om de auto heruit te vinden wist je misschien niet, maar het gerucht gaat nu rond dat men binnen Apple een geheim project is begonnen, waarbij men voertuigen aan het ontwikkelen zijn in de aard van Tesla. Dit blijkt uit de verklaring van een anonieme Apple medewerker.

Binnenkort Apple Streetview of toch niet?

kaarten osx

De afgelopen dagen rijden er mini-busjes rond in California met een vreemd gestel op het dak. Deze blijken eigendom van Apple, maar waarom rijden deze auto’s rond in California?

Heeft Apple plannen om een eigen Streetview te maken voor hun kaarten applicatie? Of zou het iets anders zijn, volgens één van de spotters is het mogelijk dat de constructie op het dak van de auto juist er is om de auto’s autonoom (zelfstandig) te laten rijden.

Het geluid van alle iPhones op een rij

volume geluid

Dat een iPhone een zeer goede speaker heeft, is al langer bekend. Maar is er sinds de lancering van de eerste iPhone verbetering geweest qua geluidsvolume? iClarified teste dit en het resultaat is toch om even bij stil te staan en er aandacht aan te schenken.

In het onderstaande video word er gewerkt met telkens het zelfde geluidsfragment (niet het achtergrond muziekje) en met dezelfde Decibelmeter. Is de iPhone 6 echt de beste uit de reeks?

De introductie van de eerste iPad

ipad3-staand_3_1

Vandaag mag de iPad zijn 5 kaarsjes uitblazen. Even terug naar 2010, want toen werd de iPad door Steve Jobs voorgesteld. Het werd naast de Mac, iPod en iPhone hun 4de product categorie. De uiteindelijke release was op 3 April in de VS en 28 mei Wereldwijd. Na de vele weken/maanden van speculatie werd hij dan toch voorgesteld met de slogan “iPad is here”.

De iPad werd als tussen categorie geïntroduceerd tussen de iPhone en de Macbook. Eigenlijk was er geen vraag naar dergelijke tablets, dat zag je omdat veel andere merken met hun eigen tablet op de markt kwamen om enkele maanden/jaren later ze stilletjes in een kast te zetten omdat ze niet succesvol waren.

iPhones ter waarde van 300.000 dollar gestolen

1476

Dat de nieuwe iPhone mateloos populair is, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Dat maakt de telefoon automatisch een doelwit voor criminelen. Velen denken dat het stelen van iPhones een gemakkelijke manier is om snel geld te verdienen. Deze week liepen op twee verschillende plaatsen mensen tegen de lamp die een heleboel iPhones gestolen hadden. Ze rekenende namelijk buiten het opsporingssysteem waarmee de politie gemakkelijk naar aanleiding van de serie nummers de telefoons kon opsporen.

De verjaardag van de eerste Macintosh

Macintosh Steve

Vandaag 31 jaar geleden, werd de Eerst Macintosh gelanceerd. Maar waarom moet er nu hiervoor een artikel op appletips verschijnen? Dankzij deze lancering in 1984 is er heel veel veranderd op gebied van software en computer.

Eerst gaan we ons geheugen opfrissen met onderstaande filmpjes. De lancering van de Macintosh door Steve Jobs met als slogan ‘Macintosh insanely great!’ Want ja iedereen stond er met zijn mond vol tanden. Dit kleine bakje, zit daar echt alles in? En kan je daar zo veel mee? Wow!

Enkele redenen waarom de Apple Watch geen succes zal worden

apple watch icon

De Apple Watch wordt vast en zeker een leuk gadget die we waarschijnlijkheid in maart kunnen gaan aanschaffen. Het device ziet er bijzonder goed uit en de afwerking is top. Het is meer een accessoire dan een gadget, bovendien is het een verlengstuk van ons digitaal leven en kan het extra gebruiksgemak opleveren.

We moeten eerlijk zijn, de  Watch is van Apple en kan een groot succes worden. Toch bekijken we het even kritisch, het kan zomaar zijn dat de Apple Watch geen succes wordt. Critici hebben in iedere geval 6 redenen gevonden waarom de Apple Watch niet gaat slagen, we hebben ze hieronder opgesomd.

Concept: Een moderne Macintosh 2.0

NewMacintosh

Op 1 oktober 1990 werd de Macintosh (Classic) van Apple voor het eerst aan het publiek getoond. Na twee jaar werd de productie al gestopt, maar deze Mac bleef een inspiratie voor Apple. Vele Applefans houden van deze nostalgische Mac en daarom dat er een leuk concept design is opgedoken op de Duiste website CURVED.

In dit concept kun je een nieuwe versie van de Macintosh zien. Hij ziet er ongelofelijk bijzonder en mooi uit en velen Apple liefhebbers zouden graag zo’n exemplaar willen bemachtigen. Helaas gaat het om een concept, maar het blijft een genot om naar te kijken. Bekijk het concept in onderstaande video.

De eerste geruchten over de iPhone 6s

camera iphone6

De eerste geruchten over de opvolger van de iPhone 6 zijn een feit. Naar verluid zal de iPhone 6s een drukgevoelig scherm krijgen net zoals de Apple Watch. Zo kan het scherm van de iPhone de drukbeweging registreren en onderscheid maken tussen een zachte tik of een stevige druk. Dit kan niet alleen handig zijn in het uitvoeren van functies, maar ook kan dit een geheel nieuwe game-ervaring opleveren.

De camera van de iPhone 6s zal worden voorzien van twee lenzen, de zogenaamde ‘Dual Lens Camera’ die zorgt voor foto’s van DSLR-kwaliteit. Dankzij deze twee lenzen kun je na het nemen van een foto nog de scherpte en focus aanpassen van die eerder gemaakte foto.

Kan een iPhone 6 plus overleven in de sneeuw?

iphone6snow

Gelukkig sneeuwt het niet al te vaak in Nederland en België, maar voor wie nog op wintersport moet gaan is onderstaande video erg interessant. Stel je voor je verliest je iPhone en hij ligt een halve of een paar dagen in de sneeuw begraven.

De kans dat je hem ooit zal vinden is misschien klein, maar als je hem dan toch vindt, werkt ie dan nog? YouTuber TechRax heeft het getest en deze test kun je in onderstaande video bekijken.