Menu

iFun

MUSICWas jij bij de lancering van Beats 1?

beats 1 op een iPhone

Spring King’s ‘City’ was het eerste nummer dat om 18u werd gedraaid op Beats 1. Het nummer werd niet zomaar gekozen door Zane Lowe, de artiest Spring King is nog een vrij onbekende artiest, dit geeft duidelijk aan dat Beats 1 nieuwe artiesten een podium wil geven, iets wat we dus kunnen verwachten op het wereldwijde radiostation van Apple. Beluister hieronder het nummer.

De iPhone al 8 jaar te koop

Steve jobs stelt iPhone voor

Acht jaar geleden werd een toestel voorgesteld waarmee je kon bellen, surfen en muziek luisteren en het toestel kreeg de naam iPhone. Hij werd in 2007 voorgesteld door Steve Jobs en moest naast de iPod en de Mac een revolutionair toestel worden die de markt totaal ging veranderen. En of de iPhone na 8 jaar daar in geslaagd is, lees je in deze iFun.

In 2006 kwamen de eerste geruchten dat Apple met een telefoon zou komen, in 2005 hadden ze al er een samenwerking opzitten met Motorola om een telefoon op de markt te brengen met een iTunes bibliotheek.

Het leven van een iPhone

iPhone 6 en iPhone 6 plus

Een gemiddelde iPhone-gebruiker is elke dag meer dan twee en een half uur in de weer met zijn toestel. Voor sommige lijkt dit lang, maar de iPhone (of andere smartphone) is nu eenmaal een verlengstuk van het leven en ondenkbaar in deze maatschappij.

Je iPhone maakt een hoop mee in zijn leven, in onderstaande video wordt een levenscyclus getoond van een iPhone, vast heel herkenbaar voor vele. Nieuwsgierig hoe vaak jij je iPhone gebruikt per dag? Check dan voor het slapen je gebruik via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Gebruik ▸ Batterijgebruik.

Twee magneten en een Apple Watch

De gouden apple watch

Natuurlijk wil je graag een Apple Watch kopen? Maar natuurlijk wil je weten hoe een Apple Watch reageert op 2 magneten die elkaar aantrekken met een kracht van elk 300kg. Vanzelfsprekend ga je dit niet zelf testen, daarom kun je onderstaand filmpje bekijken.

In de video wordt een Apple Watch Edition Goud gebruikt. Gaat de Apple Watch de 2 magneten kunnen weerstaan? Bekijk de video dan snel!

Bekijk de leuke intro van het WWDC 2015 terug

WWDC 2015 logo

Strak en ‘saai’ zijn de keynotes al enkele versies niet meer, sinds Tim Cook aan het roer staat heeft Apple duidelijk voor een andere weg gekozen. Er is meer oog voor grapjes, vrolijke sprekers en tijdens de keynote van WWDC 2015 was er zelfs een mogelijkheid om een klein dansje te wagen.

De intro van het WWDC 2015 was opmerkelijk te noemen, de hoofdrol was weggelegd voor Bill Hader die in de video het WWDC klaarstoomt voor een prachtig muziekspektakel. De intro kun je hieronder bekijken.

Concept: iPhone 7 met thuisknop in het scherm

iPhone 7 concept met bijzondere thuisknop

Hoe de nieuwe generatie iPhone eruit komt te zien weet niemand, maar dromen mag zeker. De mannen van het Duitse ComputerBILD hebben hun dromen omgezet naar een iPhone 7 concept. Volgens hun moet de iPhone compacter worden nu het scherm vergroot is.

Een groot scherm is fijn, maar de rand erom heen maakt de iPhone groter dan nodig. Ze bedachten samen met de Nederlander Martin Hajek een iPhone waarbij de thuisknop in het scherm zelf is geïntegreerd.

WATCHHoe reageren kinderen en ouderen op de Apple Watch?

groene apple watch

Het nieuwste gadget van Apple is de Apple Watch, maar valt deze bij iedere generatie in de smaak? De kinderen van deze tijd kennen het begrip ‘horloge’ nauwelijks en ouderen daarentegen zijn meestal fanatieke horlogedragers. In onderstaande video’s kun je de reacties bekijken.

WATCHKun je zwemmen met de Apple Watch?

Apple Watch icon water

De Apple Watch is volgens Apple ‘spatwater en waterbestendig’, absoluut niet waterdicht. Toch zijn er genoeg mensen die de Apple Watch testen op zijn waterbestendigheid. Douchen met de Apple Watch mag geen problemen opleveren, maar kun je ook echt gaan zwemmen deze zomer met de Watch?

Ray Maker nam de proef op de som en ging daarom één kilometer zwemmen, springt van tien meter hoog van de duikplank en duikt (via een speciaal apparaat) veertig meter diep. In onderstaande video kun je de testresultaten bekijken.

Gerucht: iPhone 6s (plus) krijgt Force Touch en komt beschikbaar in roségoud

iPhone 6s concept rosé gold

De ondertussen betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft weer een aantal voorspellingen uitgesproken over de opvolger van de iPhone 6 (plus). De iPhone 6s (plus) zal een extra kleurtje krijgen, namelijk roségoud, een kleur die momenteel ook gebruikt wordt voor de Apple Watch Edition.

Apple zou volgens Ming-Chi de Apple Watch als inspiratiebron gebruiken voor de nieuwe iPhone 6s (plus), zo krijgt deze waarschijnlijk ook Force Touch, waarbij je met behulp van extra druk en aanrakingen nieuwe opties kunt activeren. Daarnaast zal het aluminium versterkt worden, net zoals bij de Apple Watch sport.

Introductie van de eerste iMac

imac-233mhz-bondi-front

Misschien ben je deze iFun aan het lezen op een Mac, dit artikel gaat dan ook over de grootvader van jouw computer. Het gaat namelijk over de eerste iMac die terug in 1998 werd gelanceerd. Het verhaal begint in 1997, Apple heeft moeilijke tijden en ze vragen Steve Jobs terug die ondertussen NeXT heeft opgericht.

Hij aanvaardt het aanbond en wordt interim CEO. Met hem aan het roer, veranderd er zeer veel bij Apple. Zo wilt hij maar 4 product-klasses hebben: Laptop en Desktopcomputer voor zowel de gewone gebruiker als de professionele gebruiker.

De heupbewegingen van Tim Cook, Phil Schiller en Eddy Cue

tim-cook

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het afgelopen donderdag, 23 april, ‘Earth day’ was. Op die dag stond Apple op hun website even stil bij duurzame productie en opwekken van energie. Maar er was ook een ‘bescheiden’ feestje bij de Apple Campus in Cupertino. Niemand minder dan Pharrell Williams bracht de sfeer erin met een mini optreden.

Het bekende nummer ‘Happy’ weerklonk door de speakers en dat hebben Tim Cook, Phil Schiller, Eddy Cue en de rest van de Apple medewerkers geweten. De heupen gingen los en iedereen danste vrolijk op het nummer, ook Tim Cook. Hoe? Je ziet het in onderstaande video.