Menu

iFun

De eerste ‘Angry Birds Movie’ trailer

angry birds movie uitgelicht

Games, brooddozen, rugzakken, pennen, gezelschapsspellen, Happy Meals, de Angry Birds vind je tegenwoordig overal. Deze beroemde vogels zijn wereldwijd bekend en populair geworden door de iOS-games.

Momenteel wordt hard gewerkt aan een animatiefilm door Sony Pictures Entertainment en de eerste trailer kun je hieronder bekijken. Op de film is het nog even wachten, deze wordt in mei 2016 verwacht.

De iPhone 6s heeft de beste camera van alle iPhones

iPhone 6s concept rosé gold

Ook dit jaar is de camera van de iPhone stukken beter geworden dan zijn voorgangers, zo beschikt de iPhone 6s (plus) over een 12 megapixels camera. En is er een nieuwe sensor aanwezig die de pixel isoleert, hierdoor worden de kleuren intenser en beter vastgelegd.

In de loop der jaren heeft de iPhone een prachtige evolutie doorgemaakt, het ideale moment voor de makers van de app Camera+ om de camera’s van alle iPhones te testen. De resultaten zie je hieronder, één ding is duidelijk, de camera in de iPhone 6s is de beste tot nu toe.

WATCHApple Watch goud: Sport vergeleken met Edition

apple watch sport goud

Misschien is er geen twijfel mogelijk, wil je graag een gouden Apple Watch dan moet je er diep voor in de buidel tasten. Maar sinds 9 september is dat helemaal niet meer nodig, Apple heeft namelijk een Apple Watch Sport in de kleur goud (en roségoud) uitgebracht.

Het goud van deze sportversie heeft dezelfde kleur als de gouden iPhones, iPads en MacBooks die Apple al een tijdje in hun productenlijn heeft. Het aluminium goud is prachtig en bijna net zo mooi als een ‘echte’ Apple Watch Edition met 18-karaats goud. Een prima alternatief dus, maar is dat ook zo?

Eerste uitpakvideo’s van de iPhone 6s (plus)

iPhone 6s front

Apple heeft een goede voorraad en wil blijkbaar iedereen snel zijn nieuwe iPhone 6s (plus) geven, want er zijn al een hoop ‘eerste kopers’ die hun iPhone 6s (plus) hebben mogen ontvangen.

Normaal worden de eerste iPhones pas aanstaande vrijdag verwacht, maar bij enkele gelukkig kopers zat de iPhone al gisteren in de bus. Leuk voor hun, maar ook voor ons, want op internet duiken de eerste uitpak (unboxing) video’s al op. Hieronder kun je de leukste uitpak video’s bekijken.

Apple Store Brussel voorgesteld in prachtige video

Apple-Store-Brussel

Dat er binnenkort (lees: 19 september) een Apple Store in België zal worden geopend wist je waarschijnelijk al. Vandaag heeft Apple een korte introductievideo online geplaatst die de hoofdstad van Europa op een creatieve manier in de kijker zet, met als aandachtspunt de strips waar Brussel in de hele wereld om bekend staat.

In de video zien we enkele Franstalige en Nederlandstalige striptekenaars in beeld komen, Apple heeft hun gevraagd om enkele striptekeningen te maken waarin Apple is verwerkt. De resultaten kun je zien in onderstaande video zien, maar ook op de witte panelen die momenteel nog rond de Apple Store staan.

Nieuwe Apple TV al te zien in unboxing video!

apple tv icoon

Andru Edwards is een gelukkig man, hij heeft namelijk de eerste nieuwe Apple TV in handen met Siri afstandsbedieningen. Onmiddellijk plaatste hij een video op YouTube waarin hij de 4e generatie Apple TV uitpakt.

Zo kun je zien wat er in de doos zit, ook al wisten we al dat de inhoud bestaat uit een Apple TV, afstandsbediening met Touch Surface, stroomkabel, Lightning (USB-kabel) en beperkte documentatie. Hieronder kun je de ‘unboxing’ bekijken.

Infographic: iPhone 6s (plus) vernieuwingen

iPhone 6s plus icoon

De iPhone 6s (plus) lijkt misschien op zijn voorganger, toch zijn er een hoop verschillen. Apple laat dit mooi zien in hun eigen vergelijker, deze vind je hier terug.

Wil je liever snel zien wat er nieuw is dan is de infographic van Michael Slender zeker de moeite waard, hier zie je in één oogopslag wat de veranderingen zijn. Je kunt de infographic hieronder bekijken.

Evolutie van de smartphone

iphone 3g 2g

Jouw eerste mobiele telefoon, weet jij nog wanneer je deze kocht? Was jij een van de eerste die dit nieuwe gadget in bezit had? Of schoof jij pas later aan nadat iedereen er al ‘eentje’ had. Wanneer dit memorabele moment ook was, je was niet de eerste. Heb je enig idee wanneer de evolutie van de mobiele telefoon begon?

De oorsprong van de mobiele telefoon ligt in de jaren tachtig. Je zult het misschien moeilijk geloven, maar zelfs toen waren er al mensen die met peperdure mobiele telefoons rondliepen. De allereerste mobiele telefoon koste destijds (omgerekend) €6500! Het formaat was ook al niet om over naar huis te schrijven: inclusief antenne was deze telefoon maar liefst 30,5 cm groot. Van de eerste ‘koelkast’ tot aan de hipste smartphones van nu, UnitedConsumers neemt je mee op reis door de geschiedenis van de mobiele telefoon in onderstaande infographic.

Concept: iOS 9 op de Apple TV

Apple TV concept met iOS 9

Het is vrijwel zeker dat Apple morgen de nieuwe generatie Apple TV gaat aankondigen, hoe het apparaat er zelf uit komt te zien is belangrijk, maar de interface is veel belangrijker. Volgens de geruchten gaat deze een iOS 9 look krijgen, dit houdt in: centraal staat Siri, picture in picture, intense kleuren, minimalistisch, mooie effecten, siri-suggesties, etc.

Andrew Ambrosino heeft een prachtig concept gemaakt, hierin wordt de interface van de Apple TV getoond met een iOS 9 look. Zo zie je de integratie van de tijd, snelle blik (ook een Apple Watch functie), apps, siri, suggesties, etc. ‘Touch to unlock’ is een verwijzing naar de afstandbediening die volgens de geruchten een touchpad krijgt.

WATCHApple Watch vs de concurrentie

Samsung Gear S2 vs Apple Watch

De Apple Watch is al een aantal maanden verkrijgbaar en dus is dat de ideale gelegenheid om de Apple Watch te vergelijken met enkele andere ‘slimme horloges’. Sommige merken zijn al enkele jaren actief op de smartwatch-markt en dat is interessant, op YouTube zijn er al een aantal erg interessante vergelijkingen te vinden.

Zo wordt de Apple Watch vergeleken met de nieuwe Samsung Gear S2, maar ook met de Pebble Time en Moto. We hebben deze video’s voor jou verzameld, deze kun je hieronder bekijken.

Concept toont iPhone 6s (plus) in rosé goud

iPhone 6s rose gold

Voor wie het nog niet wist, Apple gaat op 9 september de opvolger van de iPhone 6 aankondigen. Dit is vrijwel zeker, de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen hetzelfde eruit komen te zien als de huidige generatie iPhone, echter zal deze extra functies krijgen. Denk hierbij aan een Force Touch scherm, verbeterde camera, etc. meer informatie lees je hier terug.

De iPhone 6s (plus) zal volgens de geruchten beschikbaar komen in vier kleuren: zilver, spacegrijs, goud en de nieuwe kleur rosé goud. Karim Bennani Meziane heeft een concept gemaakt van hoe zo’n iPhone 6s met deze kleur eruit zou kunnen zien. Het concept is realistisch, alleen zal Apple geen zwart verwerken in combinatie met deze kleur. De kleuren zullen doorlopen en de bekende ‘strepen’ zullen wit zijn, net zoals de gouden variant.