Menu

iFun

Apple viert 39ste verjaardag

Apple39

Nee het is geen 1 april-grap! 39 jaar geleden (1976) hebben Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne het bedrijf Apple Computers inc opgestart. Officieel was het niet, want pas op 3 januari 1977 hadden ze besloten om hun bedrijf te laten registreren. Vandaag blaast Apple dus 39 kaarsjes uit.

Nieuwe MacBook, nieuwe oplader

macbook pro gold USB-C

Dat ieder nieuw Apple product en dus ook de nieuwe MacBook steeds een stukje dunner wordt is geen nieuws. Het dunner maken van de producten gaat bijna altijd ten koste van de beschikbare poorten voor het aansluiten van randapparatuur.

Ook de connector voor het opladen van de MacBook moet kleiner, daarom wordt deze vervangen door de kleinere USB-C connector. Tot voor kort kon je een MacBook opladen met behulp van de Magsafe connector en daarvoor waren het universele adapters. Officieel zit Apple nu aan zijn 15de type adapter.

Vaarwel Internet Explorer…

internet-explorer

Het moment is daar, het moest er ooit van komen. Microsoft trekt na 20 Jaar de stekker uit Internet Explorer. Enkele memorable momenten; Internet Explorer werd uitgebracht in 1995 voor Windows Plus, het was een aangepaste versie van de Spyglass Mosaic browser.

Waarom stoppen ze?
Na jaren van succes en eenzaamheid aan de top waren er andere bedrijven zoals Apple en Google die een eigen en veel gebruiksvriendelijkere webbrowser op de markt brachten. Microsoft zag hun gebruikersaantallen dalen en bovendien bleef de reputatie van de browser niet onbesproken.

Verjaardag van de 20th anniversary Macintosh

tam_macintosha

In 1997 werd Apple officieel 20 jaar, ze wilden daarom eens een totaal ander design voor de Macintosh. Dit was dan ook één van de eerste ontwerpopdrachten voor de toen 30 jarige Jonathan Ive. Het moest een state-of-the-art futuristische kijk hebben op de toekomst en een totaal andere overweging zijn van de oorspronkelijke doelstelling van Apple, namelijk integreren in het leven van de normale gezinnen.

Van de computer werden er zo’n 12 000 exemplaren gemaakt, 399 werden van deze werden gebruikt voor extra onderdelen. Het werd maar in 5 landen verkocht: Verenigde Staten, Japan, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Australië kreeg er 10, 2 ervan werden als prijs weggegeven, de overigen bleven in het bezit van Apple en werden gebruikt door de medewerkers.

Apple maakte een kleine fout in hun eerste Apple Watch

tijdaw

Tijdens de eerste presentatie van de Apple Watch in september, had het goednieuwe horloge nog enkele foutjes. Één daarvan was de foute weergave van de klok. Waar het in Parijs op dat ogenblik 08:20u is, was het volgens het horloge in Cupertino 11 uur 21.

Uiteraard zit er een uur verschil in, maar de minuten moeten gelijk lopen. In onderstaande video is de fout duidelijk te zien. De tijd loopt niet gelijk, we moeten er niet te zwaar aan tillen het was ook maar een demo-toestel.

Gerucht: Apple lanceert dit najaar online TV-dienst en Apple TV

apple tv icon retina

2015 wordt het jaar van de Apple TV, tenminste als we de geruchten van The Wall Street Journal mogen geloven. Apple zou volgens deze geruchten op het WWDC 2015 een nieuwe TV-dienst met eigen content aankondigen, die dit najaar beschikbaar komt.

Voor zo’n $30 per maand heb je een abonnement op de TV-dienst en kun ongeveer 25 kanalen bekijken op al je Apple-apparaten. Zenders zoals FOX, ABC, CBS, enzovoorts hebben al toegezegd. De enige partner die moeilijk doet is NBC, naast zender ook de grootste kabelmaatschappij van Amerika. Deze zien momenteel een nieuwe online TV-dienst niet zitten.

iOS 9: Concept toont verbetering van iCloud en Spotlight

ios

iOS 8 heeft nogal te kampen gehad met een aantal problemen en bugs. iOS 9 zal daarom zich gaan concentreren op stabiliteit en vooral ‘onder de motorkap’ op de schop gaan. In juni tijdens het WWDC zullen we waarschijnlijk meer te weten komen over iOS 9.

Heel veel nieuwe functies en optie moeten we volgens de geruchten niet verwachten. Ralph Theodory heeft ondertussen een nieuw iOS 9 concept gemaakt waarin je een aantal grondige verbeteringen en nieuwe functies kunt zien. De conceptvideo kun je hieronder bekijken.

iPhone 6 vergeleken met de Samsung Galaxy S6

samsungiphone-300x300

Vorig weekend heeft Samsung de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge aangekondigd. Hiermee probeert Samsung de iPhone 6 (plus) te verslaan door een nieuw design en tal van nieuwe functies. Of hun dat gaat lukken blijft nog maar de vraag, Macmixing neemt de proef op de som en vergelijkt de iPhone met de nieuwe Samsung. De resultaten kun je in onderstaande video bekijken.

Zo kunnen de Apple Watch applicaties eruit komen te zien

apple-watch-300x300

Benieuwd hoe straks applicaties er op de Apple Watch uit komen te zien? De website WhatchAware laat het zien, je kunt hier bekijken hoe je straks Twitter, Facebook, Kaarten, Pinterest, enzovoorts. Tenminste je kunt het zien hoe hun dit in gedachten hebben, maar de werkelijkheid komt dichtbij.

Net zoals straks kun je een applicatie als een app opstarten of via een Glance-weergave. Deze laat je snel informatie zien wanneer je jouw pols opheft en naar je ogen brengt. Dan kun je de ‘notificatie’ snel lezen. Op de WhatchAware kun je beide versies bekijken.

Verjaardag van Steve Jobs

steve-jobs-31

Op 5 oktober 2011 is de oprichter van Apple, Steve Jobs, overleden. Het leven gaat verder en Tim Cook is zeker en vast een goede opvolger die het succes van Apple blijft vasthouden samen met zijn team.

Na de dood van Steve Jobs heeft PBS een documentaire gemaakt van Steve Jobs die een mooi beeld van zijn leven geeft en de ideeën die hij had. Naast alle successen wordt ook stil gestaan op de manier waarmee Steve andere mensen inspireerde.

Vandaag op zijn ‘verjaardag’ posten we dit interview opnieuw, hij zou vandaag 60 jaar zijn geworden. De documentaire ‘Steve Jobs: One last thing’ is hierond te zien in drie delen

Tesla, opgepast Apple komt er aan

appelauto

Enkele dagen geleden schreven we over het gerucht dat Apple zou werken aan een eigen streetview mogelijkheid, nu blijkt een ander gerucht dit tegen te spreken.

Dat het Steve Jobs zijn droom was om de auto heruit te vinden wist je misschien niet, maar het gerucht gaat nu rond dat men binnen Apple een geheim project is begonnen, waarbij men voertuigen aan het ontwikkelen zijn in de aard van Tesla. Dit blijkt uit de verklaring van een anonieme Apple medewerker.