Menu

iFun

Kun je zwemmen met de Apple Watch?

Apple Watch icon water

De Apple Watch is volgens Apple ‘spatwater en waterbestendig’, absoluut niet waterdicht. Toch zijn er genoeg mensen die de Apple Watch testen op zijn waterbestendigheid. Douchen met de Apple Watch mag geen problemen opleveren, maar kun je ook echt gaan zwemmen deze zomer met de Watch?

Ray Maker nam de proef op de som en ging daarom één kilometer zwemmen, springt van tien meter hoog van de duikplank en duikt (via een speciaal apparaat) veertig meter diep. In onderstaande video kun je de testresultaten bekijken.

Gerucht: iPhone 6s (plus) krijgt Force Touch en komt beschikbaar in roségoud

iPhone 6s concept rosé gold

De ondertussen betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft weer een aantal voorspellingen uitgesproken over de opvolger van de iPhone 6 (plus). De iPhone 6s (plus) zal een extra kleurtje krijgen, namelijk roségoud, een kleur die momenteel ook gebruikt wordt voor de Apple Watch Edition.

Apple zou volgens Ming-Chi de Apple Watch als inspiratiebron gebruiken voor de nieuwe iPhone 6s (plus), zo krijgt deze waarschijnlijk ook Force Touch, waarbij je met behulp van extra druk en aanrakingen nieuwe opties kunt activeren. Daarnaast zal het aluminium versterkt worden, net zoals bij de Apple Watch sport.

Introductie van de eerste iMac

imac-233mhz-bondi-front

Misschien ben je deze iFun aan het lezen op een Mac, dit artikel gaat dan ook over de grootvader van jouw computer. Het gaat namelijk over de eerste iMac die terug in 1998 werd gelanceerd. Het verhaal begint in 1997, Apple heeft moeilijke tijden en ze vragen Steve Jobs terug die ondertussen NeXT heeft opgericht.

Hij aanvaardt het aanbond en wordt interim CEO. Met hem aan het roer, veranderd er zeer veel bij Apple. Zo wilt hij maar 4 product-klasses hebben: Laptop en Desktopcomputer voor zowel de gewone gebruiker als de professionele gebruiker.

De heupbewegingen van Tim Cook, Phil Schiller en Eddy Cue

tim-cook

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het afgelopen donderdag, 23 april, ‘Earth day’ was. Op die dag stond Apple op hun website even stil bij duurzame productie en opwekken van energie. Maar er was ook een ‘bescheiden’ feestje bij de Apple Campus in Cupertino. Niemand minder dan Pharrell Williams bracht de sfeer erin met een mini optreden.

Het bekende nummer ‘Happy’ weerklonk door de speakers en dat hebben Tim Cook, Phil Schiller, Eddy Cue en de rest van de Apple medewerkers geweten. De heupen gingen los en iedereen danste vrolijk op het nummer, ook Tim Cook. Hoe? Je ziet het in onderstaande video.

De eerste Apple Watch reclames

Apple Watch stand up commercial

Naast de lancering van de Apple Watch vandaag heeft Apple de eerste reclamevideo’s online gebracht. Eerder vandaag hebben we ze al gepubliceerd in het artikel ‘Nederlandse Siri nog niet beschikbaar op de Apple Watch‘.

Een iFun kon niet uitblijven. In de drie prachtige reclames krijg je een indruk van de Apple Watch en hoe je ermee omgaat in het dagelijkse leven. Hieronder kun je de drie video’s bekijken.

Apple Watch is waterdichter dan je denkt

Apple Watch water

Apple zegt dat de Apple Watch ‘spat waterdicht’ is, maar nu blijkt dat hij nog beter beschermd is tegen water. Uit een test blijkt dat je de Apple Watch (in dit geval de sport-editie) lang kunt douchten en zelfs een duik kunt nemen in het zwembad.

In onderstaande video kun je de gehele test terugzien, eerst naast douche en zwemmen wordt de Apple Watch Sport ook een tijdje in een emmer gelegd en hevig besproeid met een douchekop.

Infographic: Leuke Apple weetjes en feiten

Apple-Infographic-2015_ricon

Weet jij echt alles over Apple en zijn geschiedenis? In onderstaande infographic kun je een hoop leuke weetjes over Apple terugvinden. Bekijk alle iPhones, de revolutie van het Apple logo, mislukte Apple producten, interessante verkoopcijfers en een kleine blik in de toekomst.

Klik op de Infographic en daarna op ‘download’ om deze in zijn volledige resolutie te kunnen bekijken.

Apple viert 39ste verjaardag

Apple39

Nee het is geen 1 april-grap! 39 jaar geleden (1976) hebben Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne het bedrijf Apple Computers inc opgestart. Officieel was het niet, want pas op 3 januari 1977 hadden ze besloten om hun bedrijf te laten registreren. Vandaag blaast Apple dus 39 kaarsjes uit.

Nieuwe MacBook, nieuwe oplader

macbook pro gold USB-C

Dat ieder nieuw Apple product en dus ook de nieuwe MacBook steeds een stukje dunner wordt is geen nieuws. Het dunner maken van de producten gaat bijna altijd ten koste van de beschikbare poorten voor het aansluiten van randapparatuur.

Ook de connector voor het opladen van de MacBook moet kleiner, daarom wordt deze vervangen door de kleinere USB-C connector. Tot voor kort kon je een MacBook opladen met behulp van de Magsafe connector en daarvoor waren het universele adapters. Officieel zit Apple nu aan zijn 15de type adapter.

Vaarwel Internet Explorer…

internet-explorer

Het moment is daar, het moest er ooit van komen. Microsoft trekt na 20 Jaar de stekker uit Internet Explorer. Enkele memorable momenten; Internet Explorer werd uitgebracht in 1995 voor Windows Plus, het was een aangepaste versie van de Spyglass Mosaic browser.

Waarom stoppen ze?
Na jaren van succes en eenzaamheid aan de top waren er andere bedrijven zoals Apple en Google die een eigen en veel gebruiksvriendelijkere webbrowser op de markt brachten. Microsoft zag hun gebruikersaantallen dalen en bovendien bleef de reputatie van de browser niet onbesproken.

Verjaardag van de 20th anniversary Macintosh

tam_macintosha

In 1997 werd Apple officieel 20 jaar, ze wilden daarom eens een totaal ander design voor de Macintosh. Dit was dan ook één van de eerste ontwerpopdrachten voor de toen 30 jarige Jonathan Ive. Het moest een state-of-the-art futuristische kijk hebben op de toekomst en een totaal andere overweging zijn van de oorspronkelijke doelstelling van Apple, namelijk integreren in het leven van de normale gezinnen.

Van de computer werden er zo’n 12 000 exemplaren gemaakt, 399 werden van deze werden gebruikt voor extra onderdelen. Het werd maar in 5 landen verkocht: Verenigde Staten, Japan, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Australië kreeg er 10, 2 ervan werden als prijs weggegeven, de overigen bleven in het bezit van Apple en werden gebruikt door de medewerkers.