Menu

iFun

iPhone: Extra effect op foto’s door trilmodus

station Foto met tril sms

Het gebeurd niet vaak dat door samenloop van omstandigheden een leuke ‘nieuwe’ functie ontdekt op je iPhone, onderstaande foto is daar een voorbeeld van. Deze is namelijk gemaakt net op het moment dat er een melding voor een nieuw bericht werd afgespeeld.

Doordat de iPhone los in de hand werd gehouden is er op de foto een soort van golfpatroon ontstaan. Na enkele keren opnieuw te testen met deze gedachten blijkt het resultaat verrassend en leuk te zijn, echter moet je wel beschikken over een goede timing. Hieronder zie de foto met en zonder golfeffect.

Concept: Draadloos je iPhone 7 opladen

iPhone 7 concept

De iPhone 7, we kunnen er alvast over dromen, maar eerst moeten we tevreden zijn met de iPhone 6s. Volgens de geruchten zal deze Force Touch bevatten, betere camera en vervaardigd worden van een sterker aluminium.

Toch zijn er al designers die een sprong in het diepe wagen met een iPhone 7 concept. Deze zal volgens de Ivo Marić en Tomislav een saffierscherm bevatten, A10 chip, QHD Retina scherm, 16 megapixel camera en zal draadloos kunnen worden opgeladen via inductie (net zoals de Apple Watch).

De geschiedenis van Flash

adobe-flash-retina

Flash was ooit de oplossing voor het internet, met zijn vele interactiviteit en opties kon een webontwikkelaar prachtige content maken. Zelfs hele games en websites werden opgebouwd in Flash, de toekomst was rooskleurig tot dat Apple daar een stokje voor stak. In onderstaande comic word de geschiedeis afgebeeld.

Meer over hoe je Flash Player kunt deactiveren op je computer vind je in het artikel over flash player verwijderen en alternatieve gebruiken.

De verjaardag van de App Store

App Store logo's

Vandaag bestaat de iOS App Store zeven jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Het is de grootst gevulde bibliotheek waar je voor elke nood wel een oplossing zult vinden in de vorm van applicaties. In 2008 werd samen met de iPhone 3G de iOS App Store gelanceerd. Deze bevatte toen (slechts) 500 verschillende applicaties.

Het was op deze 10 juli dan ook voor de eeste keer te raadplegen in iTunes, een dag later kwam dan de iPhone 3G uit. Twee jaar later, op 20 oktober, werd er op het “Back to the Mac event” de Mac App Store aangekondigd, de ontwikkelaars kregen dan nog even tijd om hun apps klaar te maken voor de Mac App Store, op 6 januari 2011 was het dan eindelijk zover en werd de Mac App Store publiekelijk voor iedereen toegankelijk via de update van Snow Leopard OS X 10.6.6.

MUSICWas jij bij de lancering van Beats 1?

beats 1 op een iPhone

Spring King’s ‘City’ was het eerste nummer dat om 18u werd gedraaid op Beats 1. Het nummer werd niet zomaar gekozen door Zane Lowe, de artiest Spring King is nog een vrij onbekende artiest, dit geeft duidelijk aan dat Beats 1 nieuwe artiesten een podium wil geven, iets wat we dus kunnen verwachten op het wereldwijde radiostation van Apple. Beluister hieronder het nummer.

De iPhone al 8 jaar te koop

Steve jobs stelt iPhone voor

Acht jaar geleden werd een toestel voorgesteld waarmee je kon bellen, surfen en muziek luisteren en het toestel kreeg de naam iPhone. Hij werd in 2007 voorgesteld door Steve Jobs en moest naast de iPod en de Mac een revolutionair toestel worden die de markt totaal ging veranderen. En of de iPhone na 8 jaar daar in geslaagd is, lees je in deze iFun.

In 2006 kwamen de eerste geruchten dat Apple met een telefoon zou komen, in 2005 hadden ze al er een samenwerking opzitten met Motorola om een telefoon op de markt te brengen met een iTunes bibliotheek.

Het leven van een iPhone

iPhone 6 en iPhone 6 plus

Een gemiddelde iPhone-gebruiker is elke dag meer dan twee en een half uur in de weer met zijn toestel. Voor sommige lijkt dit lang, maar de iPhone (of andere smartphone) is nu eenmaal een verlengstuk van het leven en ondenkbaar in deze maatschappij.

Je iPhone maakt een hoop mee in zijn leven, in onderstaande video wordt een levenscyclus getoond van een iPhone, vast heel herkenbaar voor vele. Nieuwsgierig hoe vaak jij je iPhone gebruikt per dag? Check dan voor het slapen je gebruik via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Gebruik ▸ Batterijgebruik.

Twee magneten en een Apple Watch

De gouden apple watch

Natuurlijk wil je graag een Apple Watch kopen? Maar natuurlijk wil je weten hoe een Apple Watch reageert op 2 magneten die elkaar aantrekken met een kracht van elk 300kg. Vanzelfsprekend ga je dit niet zelf testen, daarom kun je onderstaand filmpje bekijken.

In de video wordt een Apple Watch Edition Goud gebruikt. Gaat de Apple Watch de 2 magneten kunnen weerstaan? Bekijk de video dan snel!

Bekijk de leuke intro van het WWDC 2015 terug

WWDC 2015 logo

Strak en ‘saai’ zijn de keynotes al enkele versies niet meer, sinds Tim Cook aan het roer staat heeft Apple duidelijk voor een andere weg gekozen. Er is meer oog voor grapjes, vrolijke sprekers en tijdens de keynote van WWDC 2015 was er zelfs een mogelijkheid om een klein dansje te wagen.

De intro van het WWDC 2015 was opmerkelijk te noemen, de hoofdrol was weggelegd voor Bill Hader die in de video het WWDC klaarstoomt voor een prachtig muziekspektakel. De intro kun je hieronder bekijken.

Concept: iPhone 7 met thuisknop in het scherm

iPhone 7 concept met bijzondere thuisknop

Hoe de nieuwe generatie iPhone eruit komt te zien weet niemand, maar dromen mag zeker. De mannen van het Duitse ComputerBILD hebben hun dromen omgezet naar een iPhone 7 concept. Volgens hun moet de iPhone compacter worden nu het scherm vergroot is.

Een groot scherm is fijn, maar de rand erom heen maakt de iPhone groter dan nodig. Ze bedachten samen met de Nederlander Martin Hajek een iPhone waarbij de thuisknop in het scherm zelf is geïntegreerd.

WATCHHoe reageren kinderen en ouderen op de Apple Watch?

groene apple watch

Het nieuwste gadget van Apple is de Apple Watch, maar valt deze bij iedere generatie in de smaak? De kinderen van deze tijd kennen het begrip ‘horloge’ nauwelijks en ouderen daarentegen zijn meestal fanatieke horlogedragers. In onderstaande video’s kun je de reacties bekijken.