Menu

iFun

iFuniOS 10 concept toont fantastische nieuwe functies

iOS 10 logo concept functies

Aannemelijk is dat Apple tijdens het WWDC 2016 iOS 10 zal aankondigen, maar welke nieuwe functies kunnen we verwachten? Op moment van schrijven zijn er geen nieuwe functies bekend, maar dat hield Federico Viticci en Sam Beckett van MacStories niet tegen om een iOS 10 concept uit te brengen.

In de video laat Federico en Sam enkele handige functies zien die mogelijk zouden kunnen zijn op een iPhone en iPad. Denk hierbij aan het personaliseren van het bedieningspaneel, donkere modus, betere voorvertoning van links in de Berichten app, etc.

iFunNieuwe MacBook Pro tijdens WWDC 2016

MacBook Pro concept rosegoud

Vorige week heeft Apple de MacBook 12-inch voorzien van een update en voorzien van een betere intel Skylake-processor en is deze nu ook verkrijgbaar in roségoud (meer info). Maar hoe zit het met de MacBook Pro?

Volgens de recentste geruchten kunnen we later dit jaar een nieuwe Macbook verwachten met nieuwe scharnieren. Omdat Apple de MacBook Air en 12-inch heeft voorzien van een update kunnen we er vanuit gaan dat de nieuwe scharnieren beschikbaar komen voor de MacBook Pro.

iFunSpott: Koop wat je ziet op tv (België)

spott

Het Belgische startup bedrijf Appiness heeft de app van de toekomst uitgebracht, de app Spott herkent namelijk naar welk programma je aan het kijken bent op TV en in de app kun je dan zien welke producten worden gebruikt en kun je ze gelijk aanschaffen.

Net als Spotify of Shazam luistert de applicatie naar de omgeving en word het programma herkent. Op moment van schrijven worden enkel Belgische televisieprogramma’s herkent zoals Dagelijkse Kost en De Keuken van Sofie. Maar ook bijvoorbeeld the Big Bang Theory zit in de database.

iFunGebruik Apple Kaarten in je browser met Fruity Maps

kaarten icoon

De Kaarten van Apple kunnen nog niet worden benaderd vanuit een webbroser zoals bijvoorbeeld Google Maps.Toch heeft de Belgische ontwikkelaar Tim Broddin dit voor elkaar gekregen en kun je deze gebruiken in een webversie via Fruity Maps.

Eenvoudig kun je zoeken naar locaties, bedrijven en instanties en deze bekijken in iedere browser. Uiteraard kun je de weergave aanpassen naar satelliet, hybride of de standaard weergave. Tim laat weten dat je binnenkort ook routes kunt uitstippelen via Fruity Maps.

NieuwsBurgers’ Zoo lanceert eigen Apple TV app

Burgers Zoo Nederland

Arnhems dierenpark brengt door middel van een eigen Apple TV app haarscherpe beelden van de dieren en hun leefomgevingen in de huiskamer.

Koninklijke Burgers’ Zoo heeft als eerste dierenpark in Nederland een eigen app op Apple TV ontwikkeld, samen met internetbureau Infocaster. Met de app zijn de dieren van de Bush, Desert, Ocean en andere delen van het Arnhemse dierenpark op indrukwekkende wijze nu ook thuis op het beeldscherm te zien.

iFunGerucht: iPhone krijgt in 2017 een glazen behuizing

iPhone concept met glas

Eerder las je al op appletips dat de iPhone in 2017 een gedaante verwisseling zal ondergaan, volgens de geruchten krijgt de iPhone 7 een Amoled-scherm en zal deze volledig bestaan uit glas.

De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft dit al eerder gemeld, maar ging er afgelopen weekend iets dieper op in. Zo wist Ming-Chi te vertellen dat een behuizing bestaande uit aluminium niet meer ‘hip en premium’ is omdat steeds meer fabrikanten dit materiaal gebruiken voor hun smartphones en toestellen. Om die reden zou Apple het roer willen omgooien.

iFuniPhone SE: Buig-, vuur- en krastest

iPhone se

De iPhone SE lijkt in eerste instantie op de iPhone 5s, toch heeft deze een volledig nieuwe binnenkant gekregen. Maar hoe zit het met de behuizing en scherm?

De iPhone 5s was niet de sterkste iPhone, zo kon deze makkelijk buigen bij de volumeknoppen, het zwakste punt. Is de nieuwe iPhone robuuster? In de volgende video wordt deze nieuwe iPhone getest op een aantal zaken.

iFunWaar is Tim Cook?

tim-cook

Waar is Tim Cook? Dit keer ga je niet opzoek naar Wally, maar naar Tim Cook. ‘Waar is Wally’ is een populaire zoekboekenseries getekend door de Brit Martin Handford.

Het Britse magazine MacFormat heeft speciaal voor de veertigste verjaardag van Apple een erg leuke tekening online gebracht. Op de nieuwe Apple campus in Cupertino ga je opzoek naar Tim Cook.

iFunFoutje, Apple verklapt macOS

Oud MacOS logo

Oeps, Apple heeft gisteren per ongeluk de opvolger voor OS X verklapt. Eerder doken er al geruchten op dat Apple OS X wil wijzigen naar macOS, nu lijkt het dus vrijwel zeker te zijn.

Bij Apple staat de aarde de komende dagen centraal (klik hier), een mooie aangelegenheid om de pagina speciaal over het Milieu te updaten. Opeens stond daar tussen de tekst macOS in plaats van OS X.

iFunConcept toont iOS 10 met enkele interessante nieuwe functies

iOS 10 logo concept functies

In juni kunnen we waarschijnlijk tijdens het WWDC in juni iOS 10 verwachten voor iPhone en iPad. Tijdens het ontwikkelaars evenement wordt meestal de nieuwe software voorgesteld zodat developers de hele zomer aan de slag kunnen.

Of deze nieuwe iOS versie veel nieuwe functies zal bevatten is momenteel nog niet bekend. Echter weerhoudt dit Ralph Theodory niet om een eigen versie van iOS 10 te lanceren in een concept video. Naast de iPhone en iPad software maakt hij ook een kleine impressie van watchOS 3 voor de Apple Watch.

WATCHApple Watch uitgelicht in 8 nieuwe reclamevideo’s

rose apple watch

Apple lijkt met de Apple Watch een nieuwe richting in te slaan, dit werd al duidelijk na het Apple event eerder dit voorjaar. De nadruk ligt niet meer op applicaties, maar op stijl, gezondheid en persoonlijkheid.

Dit komt duidelijk naar voren in de nieuwe Watch reclamevideo’s. In deze commercials krijgt vooral gezondheid de aandacht, gevolgd door persoonlijkheid en plezier. De video’s doen denken aan de iPod-tijd. De reclames spelen zich af in een kleurrijke ruimte met slechts een beperkt aantal middelen in beeld.