Menu

iFun

Dome, Apple Watch en iPhone dock in één!

dome dock kickstarter

Vorige week bracht Apple opeens een eigen Apple Watch dock uit waarmee je eenvoudig je Apple Watch kunt opladen in twee verschillende standen. Het stukje plastic ziet er misschien futuristisch uit, het kan maar vrij weinig en is best prijzig.

Defined Corp dacht ‘dit kan beter’ en we zijn eerlijk, dit is gewoon beter. Met de ‘dome‘ kun je niet alleen je Apple Watch opladen, maar tegelijk ook je iPhone. Dit zou best wel eens het ideale accessoire op je nachtkastje of bureau kunnen worden.

Hoe stevig is de iPad Pro?

ipad pro icoon

Bij iedere lancering van een Apple product zijn er video’s die opduiken waarin vloggers het toestel tot het uiterste drijven en dat is bij de iPad Pro niet anders.

In onderstaande video zie je dat de iPad perfect kan dienen als dienblad, dat hij een val kan overleven van 3 voet (90 cm) hoog, maar bij de test van 6 voet (180 cm) is het scherm stuk. Verder test hij ook de buigbaarheid van de iPad, eerlijk gezegd, hij moet wel heel veel kracht op de iPad uitoefenen vooraleer de behuizing buigt en je het scherm hoort kraken. Ontdek het zelf in de volgende video.

Kleurrijk iPhone 6c concept

iPhone6c-concept

Wel of geen iPhone 6c? De geruchten zijn alles behalve duidelijk en waarschijnlijk zullen we nooit meer een kleurrijke iPhone variant kunnen kopen, tenminste niet meer het komende jaar.

Toch zijn er designers die dromen van een iPhone 6c, daarom heeft Set Solution een iPhone 6c concept gemaakt. Hierin kun je een kleurrijke iPhone 6c zien met 3D Touch, 12 megapixel camera, 4K video en nog veel meer.

Is de iPhone 6s Plus sneller dan de Galaxy Note 5?

iPhone 6s front

Is de iPhone 6s Plus sneller dan de Samsung Galaxy Note 5? In onderstaande video krijg je verschillende testen te zien met betrekking tot de snelheid van beide toestellen. De iPhone 6s Plus heeft minder RAM geheugen, maar wil dit zeggen dat de iPhone 6s Plus minder snel is? De resultaten zie je in de drie minuten durende video.

Apple presenteert 3D Touch op een originele manier

3d touch iphone6s

De nieuwe iPhone 6s (plus) bevat een drukgevoelig scherm dat 3D Touch mogelijk maakt. Met 3D Touch kun je extra opties activeren en kun je voorvertoningen van content zoals berichten, foto’s en URL’s bekijken.

3D Touch kun je in de Apple Store uiteraard testen door een iPhone 6s (plus) in je handen te nemen, maar Apple heeft nog iets extra’s bedacht. In New York en San Francisco kun je de 3D Touch tot leven brengen met een speciale tafel.

Bekijk hier alle nieuwe Apple TV screensavers

apple tv icoon

De nieuwe Apple TV (4e generatie) die vanaf 26 oktober 2015 te bestellen is, bevat enkele nieuwe screensavers. Bijzondere is dat het een soort van Time-lapse video’s zijn van steden, landen en prachtige natuur.

Wie niet kan wachten om deze screensavers te bekijken heeft geluk, want Benjamin Mayo heeft alle screensavers online gezet. Op zijn webpagina kun je de steden, natuur of landen selecteren en kiezen tussen de verschillende video’s. Bovenaan de pagina wordt dan de screensaver afgespeeld.

Wat als McDonald’s reclame maakt zoals Apple?

MacApple

Wat als bedrijven reclame zouden maken voor hun producten op de manier zoals Apple het al jaren doet? Dat was de vraag die BuzzFeed zich stelde, maar wie zou dan zijn producten op deze manier moeten voorstellen? BuzzFeed vond McDonald’s wel een geschikte kandidaat.

In de onderstaande video wordt door een Fast Food Designer de nieuwe generatie Fri voorgesteld, die veelzijdig is door zijn vorm en zijn bijzondere coating.

Maak je eigen Apple Pencil (DIY)

FullSizeRender

Misschien kun je niet wachten om met de Apple Pencil aan de slag te gaan. Of je hebt het geld er niet voor, dan is deze DIY (Do It Yourself) iets voor jou.

Na nog geen 5 minuten knutselen en enkele goedkope materialen heb je je eigen pencil die nooit bovendien nooit moet opladen, daarnaast kun je hem gebruiken op de iPad, iPhone en iPod touch.

iOS 9iOS: Het toetsenbord door de jaren heen

toetsenbord ios 8 9 9.1

Bij iedere release van een besturingsysteem zijn er altijd wel aanpassingen die je niet direct opvallen. Zoals bij het toetsenbord, bij iedere nieuwe versie verandert er namelijk wel iets.

Terug in 2012 werd iOS 6 uitgebracht, het was niet alleen het besturingssysteem met een nieuwe kaarten applicatie gemaakt door Apple maar Passbook werd er ook gelanceerd. Het was de laatste keer dat Scott Forstall hoofd was van het ontwerpers team, en dat zie je ook wel terug komen op het toetsenbord, waar voorheen het toetsenbord donker en diepte had, heeft het toetsenbord sinds iOS 7 een strakkere look en bijna tot geen diepte door schaduwen.

Concept: 3D Touch in het bedieningspaneel

3d touch iphone6s

3D Touch op de iPhone 6s en iPhone 6s plus is fantastisch, steeds meer applicaties gaan deze techniek gebruiken waardoor het universeel wordt. Nu is het nog even zoeken welke apps het toepassen en welke niet.

3D Touch is dus innoverend, maar helaas niet altijd bruikbaar. Een groot gemis is 3D Touch in het berichtencentrum, instellingen en bedieningspaneel. Net op deze plekken in iOS wil je 3D Touch kunnen toepassen om bijvoorbeeld snel de verbinding met een netwerk te verbreken.

Apple Watch Hermès unboxing

Hermès watch rood2

Eerder deze week is de verkoop van de Apple Watch Hermès gestart. Apple heeft een unieke samenwerking tot stand gebracht met dit modehuis. Helaas kun je geen losse Hermès horlogebandjes voor je Apple Watch kopen, maar moet je een speciale editie van de Watch kopen.

De Hermès collectie bestaat uit tien verschillende exemplaren waarbij je de keuze hebt tussen 38 (vanaf $1100) of 42mm (vanaf $1150) variant en verschillende bandjes. Bijkomend detail, alle Apple Watches uit de Hermès editie hebben hun eigen wijzerplaten zodat de Apple Watch op een echt Hermès horloge lijkt.