Menu

iFun

De kerstcommercial van Apple en de making-of

apple-wallpaper-christmas

Ieder jaar verblijdt Apple ons met een prachtige kerstcommercial. Helaas niet te zien op de Nederlandse of Belgische televisie, maar gelukkig wel op YouTube en andere videodiensten. Centraal staat een oude voice-o-graph die een kleindochter gevonden heeft die bovendien een speciale betekenis heeft voor haar oma.

De kerstcommercial en het hele verhaal kun je hieronder bekijken. Daarnaast kun je ook de ‘het verhaal achter de kerstcommercial’ bekijken en krijg je extra info over de voice-o-graph. Beide video’s kun je hieronder bekijken.

Concept toont iPad Air Plus met 12,2-inch scherm

ipad air 2

Volgens de geruchten kunnen we in 2015 een iPad Air Plus verwachten met een 12,2-inch scherm. Dit houdt in dat deze iPad bijna net zo groot gaat worden als een MacBook met een 13-inch scherm en lijkt de stapt tot OS X op een iPad alleen maar kleiner.

Apple zou volgens de geruchten erover nadenken om een iPad Plus (pro) uit te brengen waar je zowel iOS als OS X kunt op draaien. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar te vraag. Youtuber ‘Canoopsy’ heeft alvast een concept gemaakt waarin je de iPad Air Plus kunt bewonderen. Deze video kun je hieronder bekijken.

Eerste hulp bij Macbook Adapters

kapote adapter macbook

Gebruikers die al een aantal jaren een MacBook hebben zullen het ongetwijfeld al gemerkt hebben het kabeltje begint te slijten en zal ongetwijfeld na verloop van tijd bloot kommen te liggen om dan vervolgens de geest te geven.

Op internet zijn er tal van tips en tricks om je adapter zo lang mogelijk te kunnen gebruiken of om er nieuw leven in te blazen.

Wire: De concurrent voor Skype en WhatsApp?

wireiosapp

Iedereen heeft ooit wel eens Skype of WhatsApp gebruikt om gratis te kunnen videobellen of tekstberichtjes te sturen over verschillende apparaten en besturingssystemen heen. Het moest er misschien ooit eens van komen, nu is er Wire die gewoon beide applicaties combineert.

Want zeg nu zelf Skype bestaat al zo lang en was eens aan vervanging toe En WhatsApp is praktisch maar hier bestaat er helaas nog steeds geen Mac applicatie voor.

Apple komt naar België

apple-belgium

Volgens berichten op de site van Apple komt er binnenkort een Applestore in België, en meer specifieker brussel. Want er staat een vacaturen open op de website van Apple. Eindelijk zullen de Belgen hun eigen Apple Store krijgen en moeten ze niet naar Nederland of Frankrijk.

Waar komt deze Apple Store? Er gaan geruchten dat deze in de Guldenvlieslaan zal komen, aan winkels, juweliers en restaurants is daar geen gebrek. Momenteel is men aan het werken aan een gebouw in deze winkelstraat dat in 2015 zou af zou zijn.

Slimme nieuwe functies in dit iOS 9 concept

ios

iOS 8 is nog niet zo heel beschikbaar, maar veel gebruikers en ontwikkelaars dromen al van iOS 9. Designer Ralph Theodory heeft niet gewacht op Apple en is zelf aan de slag gegaan om zijn interpretatie van iOS 9 in een video te verwerken.

Nieuwe functies volgens Ralph in iOS 9 zijn: zoek- en geschiedenisfunctie in Instellingen, sluit in één keer alle openstaande applicaties, mogelijkheid om ronde iconen (Apple Watch) in te schakelen in het beginscherm, support integratie in iOS, nachtmode voor gehele iOS, enzovoorts. Bekijk alle nieuwe bedachte functies en opties van Ralph in onderstaande video.

Woz demonstreert: de iPhone opent deuren voor jou

woz bluetooth iphone 6

Dat Steve Wozniak zelf een grote apple fan was dat wist wel iedereen. Dikwijls was hij met de strategie van Steve Jobs het niet eens, maar dat terzijde. Woz kon zeker niet achterblijven om de iPhone 6 te testen. Nu is er een filmpje verschenen waar hij de bluetooth-fucntie van de iPhone test. Niets bijzonders zou je zeggen, maar hij demonstreert de eenvoudige mogelijkheid om een hotelkamerdeur te openen, door de iPhone als de sleutel te gebruiken.

Top 200 games in iOS App Store goed voor $9.001.403 omzet

AppStore logo 7 retina

$9.001.403 dat is de totale omzet van de top 200 spellen in de iOS App Store. iOS Games zijn enorm populair en dat weten de makers maar al te goed, via in-app aankopen generen ze bakken met geld door de vele gebruikers. Op zich is dit normaal, vroeger betaalde je voor een spel al snel 30 tot 50 euro.

Tegenwoordig zijn ze gratis met de mogelijkheid om extra’s te kopen, helemaal niets mis mee. De redactie van topapps en blueberrylabs hebben een prachtige infographic gemaakt waarin je de inkomsten van de top 16 kunt bekijken. Deze vind je hieronder terug, de top 6 hebben we alvast klaar gezet om te downloaden.

Afgeleid? Dan is de Meeting Motivator iets voor jou

speaker gelolology meting motivator

Je bent in een vergadering en vier van je collega’s zijn bezig met hun smartphone, hoe verveld is dat niet? Met deze reden heeft een Belgisch bedrijf de ‘Meeting Motivator’ bedacht, het concept is vrij simpel, zet je smartphone in het apparaat en je wordt bedankt met een leuke quote. En je bent direct ook van die storende meldingen verlost.

iOS 8Tim Cook en Greg Joswiak over de Apple Watch, iOS 8 en overige producten

Apple Event

WSJ heeft een volledig en interessant interview online geplaatst met Tim Cook. Hij heeft het onderandere over de laatste Keynote en over andere producten zoals de iPod Classic en de Apple TV.

Daarnaast is er een interview gepubliceerd met Greg Joswiak waarin ze het onderander hebben over een low-budget iPhone of laptop, over de vervelende bugs in iOS 8.0 en tal van andere Apple-producten en diensten.

Apple Campus bouwproces nr. 3

applecampus3

Enkele weken geleden schreven hoever Apple stond in het bouwen van hun Apple Campus 2.0. Er is vandaag weer een nieuwe video opgedoken van de Apple Campus. Maar wat ons het meeste opvalt de grote beschutting rond het complex, voor de nieuwsgieren buiten te houden, maar jammergenoeg zijn drones tegenwoordig zo goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen dat dat hekken niet veel nut meer hebben. Hieronder kan je een kleine vergelijking zien in de vooruitgang van de bouw. Bekijk zeker de video, deze is leuk en mysterieus gemaakt.