Menu

iFun

iFuniPhone 7 Plus conceptvideo toont dual-lens, USB-C en meer

smart connector voor de iPhone?

De geruchten over de iPhone 7 nemen met de dag toe, zo wijzen gelekte onderdelen erop dat de iPhone 7 Plus waarschijnlijk 256GB opslag zal krijgen en weet een Italiaanse iPhone accessoire maker te melden dat hij een iPhone 7 Plus prototype met vier speakers in handen heeft om alvast hoesjes te maken. Helaas lijkt dit laatste gerucht onwaarschijnlijk.

Toch zijn er nog meer mogelijkheden voor de nieuwe generatie iPhone, Jermaine Smit heeft een eigen interpretatie gemaakt van de mogelijke iPhone 7 Plus in de vorm van een conceptvideo.

iFun10 interessante weetjes over Apple

Apple logo retro (leuke weetjes)

Apple bestaat 40 jaar, dat moet gevierd worden. Niet alleen heeft Apple een eigen afspeellijst gepubliceerd op Apple Music, ook werd er tijdens het laatste event stil gestaan bij het veertigjarig bestaan (klik hier).

Op YouTube vind je een hoop leuke Apple video’s terug. Zo hebben we een interessante video gevonden waarin tien weetjes over Apple worden besproken. Ondermeer de CEO’s komen aan bod, maar ook de iPhone, NeXT, App Store, en nog veel meer.

iFunSiri op de Mac en ontgrendelen met Touch ID vanaf OS X 10.12

Siri icon voor iOS 9

Nu OS X 10.11.5 is uitgebracht duiken er weer een hoop aanwijzingen op naar de opvolger van OS X. Een bron bevestigt aan MacRumors dat Siri wel degelijk naar de Mac komt, zo is er al een icoon uitgelekt en enkele opties die verschijnen in de menubalk.

Siri wordt geïntegreerd in OS X (macOS) en zal terug te vinden zijn in de menubalk, ook kun je de persoonlijke assistent raadplegen met behulp van het spraakcommando "Hé, Siri". Deze laatste optie is standaard uitgeschakeld en kan net zoals in iOS geactiveerd worden (meer info).

iFunDe levensduur van je iPhone, iPad en Mac volgens Apple

iPhone se

Het is geen geheim dat je na een paar jaar je iPhone, iPad en overige Apple producten moet vervangen, maar na hoeveel jaar zou dat dan moeten zijn? Apple heeft het antwoord geplaatst op de speciale pagina over het milieubeleid van Apple.

Volgens Apple gaat de iPhone, iPad en iPod Touch ongeveer drie jaar mee voor er zich problemen voordoen. Uiteraard wordt hier geen rekening gehouden met diefstal of schade dat is opgetreden door onzorgvuldig gebruik.

iFunSnelheidstest: Alle iPhones nemen het tegen elkaar op

iPhone 6s plus icoon

Welke iPhone is het snelst? In de video onderaan dit artikel vind je een spannend race terug tussen alle iPhones die ooit zijn uitgebracht. De toestellen worden op verschillende punten getest, maar uiteindelijk draait het maar om één ding: snelheid.

Is de iPhone 6s echt de snelste iPhone ooit gemaakt, of wint misschien toch de iPhone 5? Welke iPhone start het snelste op? Welke iPhone kan het snelst de camera applicatie openen en activeren en meer. Bekijk het in onderstaande video.

iFunApple Music wordt compleet vernieuwd in iOS 10 (gerucht)

Apple music logo en videohandleidingen

Juni komt steeds dichterbij en dat houdt in dat de geruchtenmolen over de opvolgers van iOS, OS X, watchOS en tvOS weer op volle toeren draait. 9to5mac weet te melden dat Apple plannen heeft om Apple Music compleet te vernieuwen in iOS 10.

De interface zal plaatsmaken voor een minimalistische uitstraling met zwart-wit tinten. De kleur in de app zal voornamelijk afkomstig zijn van album-artwork. Ook worden er nieuwe opties verwacht. Zo kun je straks eenvoudig muziek delen met behulp van 3D Touch en zullen standaard songteksten aanwezig zijn in de app. Sinds iOS 9.3 kun je al handmatig songteksten toevoegen aan je nummers. Klik hier voor de werkwijze.

iFunTechnische tekening toont iPhone Pro

iPhone 7 rendering

Op het internet gaat een technisch tekening van de iPhone Pro rond, dit zou waarschijnlijk om de iPhone 7 Plus gaan. De tekening is waarschijnlijk bedoeld voor accessoiremakers, hierdoor kunnen zij al aan de slag voor nieuwe hoesjes en overige content voor de nieuwe generatie iPhone.

De tekening toont enkele opvallende zaken en bevestigen eerdere geruchten. Zo is de iPhone net zo groot als de huidige iPhone 6s Plus, eerder werd al bekend dat Apple de huidige iPhone van een ‘update’ wil voorzien, meer info hierover lees je hier terug.

iFuniPhone 7 krijgt een grotere batterij (gerucht)

batterij icoon iOS

Dit najaar gaat Apple hoogst waarschijnlijk de iPhone 7 aankondigen, of deze generatie iPhone daadwerkelijk de naam iPhone 7 gaat krijgen is momenteel nog niet zeker. Volgens de recente geruchten zou Apple de capaciteit van de batterij verbeteren.

Op weibo kwam het gerucht aan het licht, daar heeft iemand een foto geplaatst van, naar eigen zeggen, de batterij voor iPhone 7.

iFuniOS 10 concept toont fantastische nieuwe functies

iOS 10 logo concept functies

Aannemelijk is dat Apple tijdens het WWDC 2016 iOS 10 zal aankondigen, maar welke nieuwe functies kunnen we verwachten? Op moment van schrijven zijn er geen nieuwe functies bekend, maar dat hield Federico Viticci en Sam Beckett van MacStories niet tegen om een iOS 10 concept uit te brengen.

In de video laat Federico en Sam enkele handige functies zien die mogelijk zouden kunnen zijn op een iPhone en iPad. Denk hierbij aan het personaliseren van het bedieningspaneel, donkere modus, betere voorvertoning van links in de Berichten app, etc.

iFunNieuwe MacBook Pro tijdens WWDC 2016

MacBook Pro concept rosegoud

Vorige week heeft Apple de MacBook 12-inch voorzien van een update en voorzien van een betere intel Skylake-processor en is deze nu ook verkrijgbaar in roségoud (meer info). Maar hoe zit het met de MacBook Pro?

Volgens de recentste geruchten kunnen we later dit jaar een nieuwe Macbook verwachten met nieuwe scharnieren. Omdat Apple de MacBook Air en 12-inch heeft voorzien van een update kunnen we er vanuit gaan dat de nieuwe scharnieren beschikbaar komen voor de MacBook Pro.

iFunSpott: Koop wat je ziet op tv (België)

spott

Het Belgische startup bedrijf Appiness heeft de app van de toekomst uitgebracht, de app Spott herkent namelijk naar welk programma je aan het kijken bent op TV en in de app kun je dan zien welke producten worden gebruikt en kun je ze gelijk aanschaffen.

Net als Spotify of Shazam luistert de applicatie naar de omgeving en word het programma herkent. Op moment van schrijven worden enkel Belgische televisieprogramma’s herkent zoals Dagelijkse Kost en De Keuken van Sofie. Maar ook bijvoorbeeld the Big Bang Theory zit in de database.