Menu

iFun

iPhones ter waarde van 300.000 dollar gestolen

1476

Dat de nieuwe iPhone mateloos populair is, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Dat maakt de telefoon automatisch een doelwit voor criminelen. Velen denken dat het stelen van iPhones een gemakkelijke manier is om snel geld te verdienen. Deze week liepen op twee verschillende plaatsen mensen tegen de lamp die een heleboel iPhones gestolen hadden. Ze rekenende namelijk buiten het opsporingssysteem waarmee de politie gemakkelijk naar aanleiding van de serie nummers de telefoons kon opsporen.

De verjaardag van de eerste Macintosh

Macintosh Steve

Vandaag 31 jaar geleden, werd de Eerst Macintosh gelanceerd. Maar waarom moet er nu hiervoor een artikel op appletips verschijnen? Dankzij deze lancering in 1984 is er heel veel veranderd op gebied van software en computer.

Eerst gaan we ons geheugen opfrissen met onderstaande filmpjes. De lancering van de Macintosh door Steve Jobs met als slogan ‘Macintosh insanely great!’ Want ja iedereen stond er met zijn mond vol tanden. Dit kleine bakje, zit daar echt alles in? En kan je daar zo veel mee? Wow!

Enkele redenen waarom de Apple Watch geen succes zal worden

apple watch icon

De Apple Watch wordt vast en zeker een leuk gadget die we waarschijnlijkheid in maart kunnen gaan aanschaffen. Het device ziet er bijzonder goed uit en de afwerking is top. Het is meer een accessoire dan een gadget, bovendien is het een verlengstuk van ons digitaal leven en kan het extra gebruiksgemak opleveren.

We moeten eerlijk zijn, de  Watch is van Apple en kan een groot succes worden. Toch bekijken we het even kritisch, het kan zomaar zijn dat de Apple Watch geen succes wordt. Critici hebben in iedere geval 6 redenen gevonden waarom de Apple Watch niet gaat slagen, we hebben ze hieronder opgesomd.

Concept: Een moderne Macintosh 2.0

NewMacintosh

Op 1 oktober 1990 werd de Macintosh (Classic) van Apple voor het eerst aan het publiek getoond. Na twee jaar werd de productie al gestopt, maar deze Mac bleef een inspiratie voor Apple. Vele Applefans houden van deze nostalgische Mac en daarom dat er een leuk concept design is opgedoken op de Duiste website CURVED.

In dit concept kun je een nieuwe versie van de Macintosh zien. Hij ziet er ongelofelijk bijzonder en mooi uit en velen Apple liefhebbers zouden graag zo’n exemplaar willen bemachtigen. Helaas gaat het om een concept, maar het blijft een genot om naar te kijken. Bekijk het concept in onderstaande video.

De eerste geruchten over de iPhone 6s

camera iphone6

De eerste geruchten over de opvolger van de iPhone 6 zijn een feit. Naar verluid zal de iPhone 6s een drukgevoelig scherm krijgen net zoals de Apple Watch. Zo kan het scherm van de iPhone de drukbeweging registreren en onderscheid maken tussen een zachte tik of een stevige druk. Dit kan niet alleen handig zijn in het uitvoeren van functies, maar ook kan dit een geheel nieuwe game-ervaring opleveren.

De camera van de iPhone 6s zal worden voorzien van twee lenzen, de zogenaamde ‘Dual Lens Camera’ die zorgt voor foto’s van DSLR-kwaliteit. Dankzij deze twee lenzen kun je na het nemen van een foto nog de scherpte en focus aanpassen van die eerder gemaakte foto.

Kan een iPhone 6 plus overleven in de sneeuw?

iphone6snow

Gelukkig sneeuwt het niet al te vaak in Nederland en België, maar voor wie nog op wintersport moet gaan is onderstaande video erg interessant. Stel je voor je verliest je iPhone en hij ligt een halve of een paar dagen in de sneeuw begraven.

De kans dat je hem ooit zal vinden is misschien klein, maar als je hem dan toch vindt, werkt ie dan nog? YouTuber TechRax heeft het getest en deze test kun je in onderstaande video bekijken.

Drone filmt opnieuw Apple Campus 2 in 4k

Apple-Campus 7

Hier op appletips hebben we al regelmatig nieuws over de Apple Campus 2 gepost. Momenteel zijn nog hard aan het werk in Cupertino om de campus zo snel mogelijk af te krijgen. Het ook wel genoemde ruimteschip is ontzettend groot en zal de werkplek worden voor een hoop Apple-medewerkers.

YouTuber Myithz heeft met zijn drone en een GoPro camera de bouw gefilmd. De videokwaliteit is zo goed dat je zelfs de beelden in 4K kunt bekijken, de video vind je hieronder terug.

Iedere auto kan straks CarPlay gebruiken dankzij Parrot

Parrotcarplay

Eerder deze week heeft Parrot een nieuw autosysteem aangekondigd die het mogelijk maakt om CarPlay in iedere auto te installeren. Het systeem (modelnummer RNB6) heeft een 7-inch HD (720p)-scherm en kan vrijwel in iedere auto worden gemonteerd. Opvallend is dat het autosysteem van Parrot draait op Android 5.0, maar biedt ondersteuning voor zowel CarPlay als Android Auto.

Bijkomend voordeel: wanneer er geen iPhone of Android-smartphone verbonden is kan het systeem toch nog worden gebruikt voor onder andere navigatie. Parrot heeft het systeem nog maar alleen voorgesteld, er is nog geen naam, noch prijs bekend. Wel weten we dat het apparaat eind dit jaar op de markt komt. Meer over dit Parrot autosysteem zie je in onderstaande video.

Bedenker van Siri vertelt over het ontstaan, Steve Jobs en meer

siri icon retina

In het nieuwe jaar wil je misschien wel alles weten over Siri? Hoe en waarom is deze dienst ontstaan, de bedenker van Siri ‘Adam Cheyer’ vertelt hier alles over in onderstaand interview. Naast deze geschiedenis, vertelt ie ook leuke verhaaltjes over Apple, Steve Jobs en leuke weetjes over de ontwikkeling van Siri.

Adam Cheyer en drie anderen hadden het bedrijf Siri Inc. opgericht, later heeft Apple deze dienst gekocht en geïntegreerd in hun iOS apparaten. Helaas ondersteund Siri nog steeds geen Nederlands, hopelijk dat hier in 2015 verandering in komt. Bekijk de video met Adam Cheyer hieronder.

Is de iPhone 6 (plus) echt de snelste iPhone?

iphone 6

Dit jaar bracht Apple de iPhone 6 en iPhone 6 plus uit. Deze is niet alleen groter dan zijn voorgangers, deze nieuwe iPhone heeft een hoop nieuwe mogelijkheden. Maar is de iPhone 6 (plus) echt de snelste van allemaal?

In onderstaande video worden alle iPhone (ja alle!) vergeleken met elkaar. Uiteraard is de eerste generatie (iPhone 2G) het traagst, maar is misschien de iPhone 4s toch het snelst? Je ziet het in de video.

Pioneer demonstreert Carplay

apple carplay retina hd

CayPlay, volgend jaar zullen nog meer automerken deze nieuwe Apple-dienst ondersteunen. Maar wat als jouw automerk dit niet ondersteund? Dan is er Pioneer die Carplay beschikbaar kan stellen voor het grotere publiek.

Eerder dit jaar gaf Pioneer tijdens de Paris Auto Show een demonstratie van CarPlay, Mac4Ever was erbij om dit te filmen. De onderstaande video toont een demonstratie van CarPlay op het nieuwe AppRadio 4-autosysteem dat binnenkort beschikbaar is voor $600.