1 juli 2015

OS X: Nummers handmatig toevoegen aan de iCloud-muziekbibliotheek

1 min leestijd
OS X: Nummers handmatig toevoegen aan de iCloud-muziekbibliotheek
MUSIC
1 min leestijd

Bij een Apple Music abonnement kun je ook muziek die niet aanwezig is in de Apple Music bibliotheek uploaden naar je eigen iCloud-muziekbibliotheek. Momenteel zijn dit maximaal 25.000 nummers, dit najaar zou dit 100.000 nummers worden.

Bij het opstarten van iTunes of de muziek applicatie wordt gecontroleerd of er muziek gesynchroniseerd moet worden met Apple Music. Vanzelfsprekend kun je in iTunes handmatig muziek toevoegen aan je iCloud-muziekbibliotheek, hoe lees je hieronder terug.

Open iTunes en selecteer het tabblad 'Mijn muziek', klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op het album of nummer dat je wilt toevoegen aan je iCloud-muziekbibliotheek.

Handmatig toevoegen aan iCloud-muziekbibliotheek

Vervolgens dien je in het context-menu de optie 'Voeg toe aan iCloud-bibliotheek' selecteren, onmiddellijk wordt de muziek geüpload. Het upload-proces kun je controleren door naast het zoekveld te klikken op de draaiende cirkel. Zodra de muziek is geupload kun je hem in principe lokaal verwijderen, hij blijft beschikbaar in iCloud-muziekbibliotheek om te streamen of later opnieuw te downloaden.

iCloud-muziekbibliotheek kun je inschakelen voor iOS via Instellingen ▸ Muziek ▸ iCloud-muziekbibliotheek. Voor OS X via iTunes ▸ Menubalk ▸ iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ vink de optie ‘iCloud-muziekbibliotheek’ aan.

info
Auteur Wesley Fabry
Bijgewerkt02/07/2015 07:25
Categorie Apple Music, macOS
Feedback Probleem melden
Delen 𝕏

Reacties

  • Timo
    1 juli 2015 om 11:21

    Ik kan maar bij enkele nummers dit doen, 95% heeft de optie niet “Voeg toe aan iCloud-muziek bibliotheek” als ik met rechter muisknop klik. Weet iemand hoe dat komt?

  • Wesley Fabry
    1 juli 2015 om 11:29

    Dan is dit nummer of album waarschijnlijk al beschikbaar in je iCloud-muziekbibliotheek, dit omdat hij beschikbaar is in de Apple Music bibliotheek en al is gematcht.

  • Timo
    1 juli 2015 om 11:49

    Oke, maar hij speelt de nummers nog lokaal af. Als ze in de Cloud staan komt er toch zo’n wolkje achter?

    http://i.imgur.com/aPfTV9n.png

  • Wesley Fabry
    1 juli 2015 om 12:03

    Klopt, dan moet je ze eerst verwijderen, kies wel voor ‘Verwijder downloads’ in het pop-up venster.

  • Timo
    1 juli 2015 om 13:55

    Thanks! gelukt

  • Jordy
    1 juli 2015 om 21:55

    Wat ik begrepen heb, is dat bij Apple Music alleen die nummer gestreamd worden, die ook daadwerkelijk bij Apple Music beschikbaar zijn. Je eigen “onbekende” muziek, wordt eerst gedownload en dan pas afgespeeld op je apparaat. Kan iemand dit bevestigen of ontkrachten? Het is wezenlijk anders dan bij iTunes Match en voor mij de reden om bij Match te blijven.

  • Wesley Fabry
    2 juli 2015 om 7:30

    De ‘onbekende’ muziek streamt hier in ieder geval en wordt niet eerst gedownload..

  • Nobel
    2 juli 2015 om 13:07

    Op mijn iPhone verschijnen alle albums die ik in mijn iTunes heb staan, maar de ‘onbekende’ albums kunnen niet afgespeeld worden. Terwijl ze het eerst wel deden. Iemand een oplossing? Ik kan ze niet toevoegen aan de iCloud bibliotheek. Die optie heb ik niet.

  • Kor
    2 juli 2015 om 18:03

    Ik vraag me af of het wel zo verstandig is om dit te doen:
    http://www.macobserver.com/tmo/article/itunes-12.2-and-icloud-music-library-a-disaster-for-your-music-collection

    Niet alleen gaat er van alles fout met de meta-data van songs in de iTunes bibliotheek, maar voegt Apple DRM toe aan je eigen songs !! Ze (Mac Observer) raden iTunes Match users aan om niet over te gaan naar iCloud Music Library.

  • Hendrik VandenBerghe
    3 juli 2015 om 11:16

    De term iTunes Match wordt sedert iTunes 12.2 veel minder gebruikt, Apple heeft het nu over muziekbibliotheek in de iCloud. Mij lijkt het niet echt duidelijk wat hiervan de bedoeling is. Surf je naar de site van http://www.icloud.com vind je niks terug van muziek. Als je de support van Apple telefonisch en/of per mail contacteert, heel vriendelijke mensen maar voor hen is het ook nieuw. Stel je hen gerichte vragen, kunnen ze er ook niet altijd een heel correct antwoord op geven. De support-site van Apple i.v.m. die materie is heel vaak Engelstalig. Op dit ogenblik gebruik ik nog iTunes Match en Apple Music naast elkaar. Maar stel dat ik mijn abonnement met iTunes Match opzeg met onmiddellijke ingang of tegen de vervaldatum in januari 2016 , moet ik dan vrezen veel van mijn muziek in mijn muziekbibliotheek niet vroeg of laat te verliezen. Sinds gisteren zijn veel van mijn nummers, zonder dat ik erom gevraagd heb, gewijzigd van AAC-audio bestanden naar gematcht AAC-audio bestanden. Kan er mij iemand mij correct informeren wat ik kan, mag, moet doen om alle muziekbestanden ook in de toekomst blijvend te kunnen gebruiken op de iMac en iPad, Apple TV en in de toekomst iPhone. Bij voorbaat heel hartelijk dank.

  • Ron
    29 september 2015 om 22:45

    Ik heb een iPad air met veel muziek en die wil ik in iTunes op de Mac zetten,er is geen vorige iTunes bv Windows oid. waar deze muziek staat.
    Ik ben bang dat ik de muziek verlies via Match omdat er geen iTunes bibliotheek is.
    Jullie expertise is gewenst.

Een reactie toevoegen:

Ik ga akkoord dat deze gegevens worden opgeslagen [privacy]



Download gratis de appletips app
voor iPhone en iPad in de App Store