4 augustus 2013

10.810.8: Verborgen optie om beeldschermen te detecteren

schermdelingMet de komst van Mountain Lion zijn de beeldscherm-voorkeuren iets aangepast. Dit is vooral te wijten aan de Airplay-functie die vanaf nu ook beschikbaar is in OS X. Wanneer je gebruik maakt van externe beeldschermen, projectoren, enzovoorts kun je deze eenvoudig koppelen en gebruiken.

Wanneer je vaak verschillende projectoren en beeldschermen gebruikt kan dit soms wel eens lastig zijn. Daarom had je voeger bij de beeldscherm-voorkeuren de knop 'detecteer beeldschermen', deze is helaas verdwenen in Mountain Lion of toch niet?

Apple heeft deze knop goed verstopt in OS X 10.8, wanneer je de 'detecteer beeldschermen' knop wilt activeren dien je te navigeren naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen en vervolgens de option⌥-toets in te drukken.

beeldschermen

Je zal merken dat in de rechter beneden hoek de knop 'detecteer beeldschermen' tevoorschijn komt. De knop blijft echter nog wat verstopt achter de 'synchrone weergave'-tekst maar kan wel benaderd en gebruikt worden. Wanneer er een beeldscherm gekoppeld is kun je op deze manier de 'Detecteer vensters'-knop activeren.

Meer over Systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.Reacties


 • Fee

  24 augustus 2013 om 15:23

  Ik heb mijn externe scherm verbonden aan mijn macbook pro maar zelfs met de knop ‘detecteer beeldschermen’ wil die niet meer aan gaan.
  Voorheen (toen ik mijn macbook nog niet had geüpdatet naar 10.8)
  deed die het wel.
  Als ik de hdmi kabel in mijn windows laptop doe werkt hij wel gewoon.
  Weet iemand wat er mis is?

 • jeroen

  27 oktober 2013 om 1:25

  Dank u wel Apple, leuke update met ‘voordelen’ die echter niet opwegen t.ov. de nadelen: Scanner werkt niet meer, eveneens als het derde beeldscherm en dit noemt zich een marktleider in technologie, ik baal hier stevig van!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!