27 februari 2014

Mavericks10.9: Audio-gesprekken voeren met behulp van FaceTime

facetime icon retinaSinds de OS X 10.9.2 Mavericks update is het ook op de Mac mogelijk om audio gesprekken te voeren via FaceTime. Deze optie was al mogelijk in iOS 7 via de iPhone, iPad en iPod Touch, vanaf nu dus ook op de Mac. Op deze manier kun je in principe een gratis telefoongesprek voeren.

De geluidskwaliteit van deze dienst is opvallend goed, beter dan die van bijvoorbeeld concurrent Skype. Op een aantal manieren kun je een FaceTime audiogesprek starten, deze kun je hieronder teruglezen.

De eenvoudigste manier om een audiogesprek te starten is via de contacten applicatie op je Mac. Open de applicatie en selecteer het gewenste contact. Klik vervolgens bij de optie ‘FaceTime’ op ‘Audio’. Onmiddellijk wordt er een audiogesprek gestart.

facetimeaudio

Daarnaast kun je ook via de Berichten applicatie een audiogesprek starten, open hiervoor een gesprek met een contactpersoon en klik op de telefoonhoorn naast de naam van de persoon. Vervolgens wordt er een audiogesprek gestart.

facetimeimessage

Uiteraard kun je ook via FaceTime applicatie een audiogesprek starten. Mocht je liever beeld toevoegen aan het gesprek dan is het is wel mogelijk om van FaceTime audio naar FaceTime met beeld te gaan. Dit doe je via de video-knop, het is niet mogelijk om van FaceTime met beeld over te schakelen naar FaceTime audio.

Meer over Facetime kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!