Menu

24 juli 2014

Mavericks10.9: Automatisch Mac App Store software-updates installeren

mac app store retinaDe Mac App Store is de ideale manier om nieuwe software voor je Mac te ontdekken en te installeren. Daarnaast biedt de Mac App Store de perfecte garantie tot het eenvoudig beheren van je apps en het uitvoeren van software-updates.

Net zoals in iOS 7 is het vanaf OS X 10.9 Mavericks ook mogelijk om automatisch updates van programma’s te laten downloaden en zelfs te installeren. Dit kan uiteraard erg handig zijn en op deze manier heb je altijd de meest recente software op je Mac geïnstalleerd en worden ook beveiligingen updates automatisch geïnstalleerd voor de optimale bescherming.

Automatisch updaten dient ingeschakeld te worden, dit kun je doen via het extra verkregen pop-up venster dat verschijnt tijdens het uitvoeren van een eerste update. Daarnaast kun je deze optie beheren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ App Store

automatisch updaten osx

Het is aan te raden om de optie ‘Installeer systeembestanden en beveiligingsupsdates’ te activeren, dit om de veiligheid van je Mac te waarborgen. Mocht je ook graag updates van andere applicatie zoals bijvoorbeeld Twitter automatisch de updates downloaden en installeren dan dien je de optie ‘Installeer programma-updates’ aan te vinken om automatisch alle updates uit te voeren.

Het kan in sommige gevallen voorkomen dat je bepaalde applicaties wel handmatig dient te updaten, dit kun je herkennen aan het badgesymbool dat aanwezig is aan het Mac App Store icon. Deze laat het aantal wachtende updates zien.

Meer over OS X Mavericks kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • Alie Hennekam 24 juli 2014 om 16:16

    Mijn computer gaat na 20 minuten ongeveer af van wifi, als ik wifi dan uit en weer inschakel kan ik weer 20 minuten verder…….is hier een oplossing voor???

  • Arthur 29 februari 2016 om 19:48

    Ik had er ook last van. Updates, tips en patches werkten niet. Netwerkkabel getrokken, werkt perfect en een stuk sneller dan WiFi …

Een reactie toevoegen: