22 november 2013

Mavericks10.9: Creditcards toevoegen aan de iCloud Sleutelhanger

icloud keychain sleutelhangerMet behulp van iCloud Sleutelhanger kun je de gegevens en wachtwoorden van verschillende websites online bewaren in iCloud. Daarnaast worden deze gegevens gebruikt om automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen zodat jij deze niet zelf meer hoeft te onthouden.

Naast deze accounts kun je ook creditcards toevoegen, dit kan handig zijn als je regelmatig online aankopen doet. Volg onderstaande procedure om je creditcards toe te voegen aan de iCloud Sleutelhanger via OS X.

• Open de Safari applicatie
• Navigeer naar de menubalk
• Selecteer Safari ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad ‘Formulieren’
• Klik naast ‘Creditcard’ op de knop ‘Wijzig’

creditcard toevoegen

Selecteer de knop ‘Voeg toe’ om een creditcard toe te voegen aan jouw iCloud Sleutelhanger. Vul hier vervolgens de kaarthouder, nummer, verloopdatum en een beschrijving toe. Bevestig door op de knop 'gereed' te tappen. Wanneer je nu naar een webwinkel navigeert waarbij je deze gegevens dient in te voeren worden deze gegevens automatisch door safari ingevuld. Je dient wel altijd de CCV code (beveiligingscode op de achterkant van je creditcard) in te voeren bij het automatisch invullen van je creditcard. Met behulp van iCloud worden deze gegevens gesynchroniseerd en kun je ze ook op andere Apple apparaten raadplegen. Apple belooft dat deze gegevens in iCloud worden bewaard met de veilige 256-bits-AES codering.

Let op! Uiteraard heeft dit ook een groot veiligheidsrisico en daarom raad Apple ook aan een toegangscode in te stellen op je Mac. Op deze manier moet je Mac eerst worden vergrendeld voor je hem kunt gebruiken. Zo kunnen andere met slechte bedoelingen niet inloggen op je accounts en websites.

Om je Mac te beveiligen met het wachtwoord na ontwaken uit de sluimerstand dien je deze te activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beveiling en privacy ▸ Vraag na activering van sluimerstand of beveiliging onmiddellijk om wachtwoord. Het is je eigen verantwoordelijkheid bij het gebruik van deze functie en denk daarom ook goed na of je wel echt je creditcard gegevens op je Mac wil bewaren.

Lees hier hoe je creditcardgegevens kunt toevoegen in OS X (macOS) aan iCloud Sleutelhanger.

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


  • WWW

    22 november 2013 om 10:28

    Kan mij niet voorstellen dat mensen die nadenken al dit soort informatie vrijwillig aan Apple (en vele anderen daardoor!) ter beschikking stellen.

  • Léon Dekkers

    22 november 2013 om 11:13

    Feitelijk heeft Apple veel van deze info al, via iTunes en de Mac App store.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!