6 september 2009

10 goed verborgen Snow Leopard verbeteringen

2 min leestijd

snow-3

In deze post een overzicht van 10 goed verborgen Snow Leopard verbeteringen die je waarschijnlijk nog niet zijn opgevallen. Mocht je zelf nog nieuwe dingen zijn tegengekomen in Snow Leopard dan horen we dat natuurlijk graag van je!

1. Printer

Doormiddel van een nummer-badge wordt nu in de Dock aangeven hoeveel afdrukopdrachten zich nog in de printer queue bevinden.

2. Voorvertoning (Preview)

Wanneer je een rechthoekige selectie maakt worden de de afmetingen van de selectie weergegeven.

3. Exposé

Wanneer Exposé is geactiveerd en je gaat met de muis op een venster staan dan wordt dit venster voorzien van een blauwe rand. Op dat moment kan je met de spatiebalk een Quicklook preview van het venster activeren.

4. Prullenbak

Je kan een bestand terug plaatsen naar zijn originele locatie door deze te selecteren en op de 'verwijder' knop te klikken. Alternatief is de 'Zet terug'-optie in de 'Taak'-knop en het control+klik context menu.

5. Quicktime X Player

Je kunt snel voor en achteruit spoelen in een video door meerdere malen op de vooruit en terugspoel knoppen te klikken. Hierdoor kan je de snelheid switchen met een factor 2x, 4x, 8x of 0x.

6. OS X Menubalk

In de OS X menubalk kan je door de Alt/Option-toets in gedrukt te houden en te klikken op een icoon extra opties activeren. In vorige versies van OS X was dit ook mogelijk maar in Snow Leopard is dit uitgebreid met MobileMe sync en het Volume icoon.

7. Boot Camp

Doormiddel van HFS support kan je nu zonder problemen onder OS X de bestanden op je Windows bootcamp partitie bekijken en natuurlijk is dit nu ook omgekeerd mogelijk. Let wel op dat je alleen de beschikking hebt over lees rechten.

8. Safari

Onder Snow Leopard worden de verschillende tabs in een aparte "sandboxes" geopend. Dit betekent wanneer een plugin zoals bijvoorbeeld Flash of Silverlight crasht dit geen effect heeft op alle andere geopende tabbladen. Safari zal dus veel minder in zijn geheel crashen door toedoen van plugins.

9. Gemarkeerde foto's screensaver.

Aan de screensavers in Snow Leopard is een optie toegevoegd om alleen in iPhoto '09 gemarkeerde foto's weer te geven. Hierdoor kan je eenvoudig kiezen welke foto's in aanmerking komen om te worden weergegeven zonder daar een speciaal album voor aan te maken.

10. Schermdeling (Screensharing)

Je kan nu gebruik maken van de toestcombinatie Command ⌘+Tab om te switchen tussen applicaties op de remote Mac. Ook wordt de toets combinatie Command ⌘+Q om een applicatie af te sluiten nu ondersteund vanuit de Command ⌘+Tab applicatie switcher

info
Auteur Richard IJzermans
Bijgewerkt06/09/2009 19:46
Categorie macOS
Feedback Probleem melden
Delen 𝕏
  11 reacties


Reacties

  • Eelke
    6 september 2009 om 10:19

    Terugspoelen met factor 0? (Onder Quicktime)

  • Ino
    6 september 2009 om 10:24

    Een aantal van deze dingen was bij mij al zo mij Leopard, zoals de printer.

  • Lars
    6 september 2009 om 10:27

    @Ino: Dan had jij zeker een hele speciale Leopard versie :-)

  • sredlums
    6 september 2009 om 10:32

    3 en 6 waren absoluut ook al aanwezig in Leopard, gebruik beiden al heel lang bijna dagelijks…

  • NH
    6 september 2009 om 12:45

    In voorvertoning bij een afbeelding kan deze worden aangepast in een nieuw venster waarin je veranderingen nu per kleurkanaal zichtbaar zijn (zoals in iPhoto):

    Extra’s >>> Pas kleur aan…

  • bwubs
    6 september 2009 om 19:08

    ⌘+Q bij schermdeling kon in 10.5 al lang, er zijn andere dingen die wel aangepast zijn,

    zoals:
    – ⌘+spatie balk activeert nu spotlight op de remote mac
    – Alle F functies (F8 t/m F12) die onder anderen staan voor: spaces, expose en dashboard. Werken nu ook op de remote mac (voorheen reageerde de mac waar mee je schermdeling draaide op deze toetsen)

  • WA
    6 september 2009 om 21:50

    Screensaver: Na installatie van SL krijg ik bij het instellen van een iPhoto-map (iPhoto versie ’08 7.1.5) als screensaver de melding ‘U kunt de schermbeveiliging ‘mapnaam’ niet gebruiken met deze versie van MAC OS X. Neem contact op met de leverancier voor een nieuwere versie van de schermbeveiliging.’ De testweergave van de schermbeveiliging werkt wel correct. Wie weet hoe dit zit?

  • Kees
    8 september 2009 om 3:22

    In systeemprofiel –>airport krijg je nu ook overzicht van alle andere draadloze netwerken inclusief hun kanaalnummers en sterkte in beeld.
    Makkelijk voor als je wilt weten of je niet toevallig met de hele buurt op hetzelfde kanall zit te rotzooien en daardoor een minder stabiele internetverbinding hebt.

  • Henjo
    9 september 2009 om 10:35

    De snelkoppeling om in slaapstand te zetten!

  • Hagedoorn
    11 september 2009 om 14:41

    Beste mensen,

    Gisteren Snow gekocht, doch mijn iMAC geeft aan dat hij niet in de 64bit mode kan werken, ik snap daar niets van, ik heb een iMAC 7.1, met Intel Core 2 Duo, 320GB harde schijf, (nog 192GB vrij) Processorsnelheid 2Ghz, 2GB geheugen dus volgens mij zou het moeten werken dacht ik, maar ook met de toetsen 6+4 ingedrukt bij het opstarten, wil hij dus niet in de 64bit mode werken, iemand een idee, Alvast bedankt voor de medewerking.

    met vriendelijke groet,

    Harrie Hagedoorn

  • Ollie
    22 september 2009 om 14:22

    He, he, na 10 jaar te moeten wachten, hebben wij eindelijk ‘Zet terug’-functie (nr. 4) weer terug in Mac OS. Nu nog 10 jaar wachten om de ‘Auto Size Columns’ functie terug te krijgen in de Finder. Of is deze functie nu eindelijk ook terug van weggeweest?!

Een reactie toevoegen:

Ik ga akkoord dat deze gegevens worden opgeslagen [privacy]



Download gratis de appletips app
voor iPhone en iPad in de App Store