3 april 2015

App-specifiek wachtwoord; wat is het en waarom is het vereist te gebruiken?

Apple grijs logo

Misschien is het je al eens overkomen dat je een app-specifiek wachtwoord hebt moeten gebruiken tijdens het inloggen met je Apple ID (iCloud). Met app-specifieke wachtwoorden kun je veilig inloggen met je iCloud account wanneer je apps gebruikt die geen twee-staps-verificatie ondersteunen. Sommige applicaties maken gebruik van iCloud maar ondersteunen niet de twee-staps-verificatie van Apple.

In dat gevel kun je een speciaal wachtwoord aanmaken dat maar door één applicatie gebruikt kan worden en maar één keer worden gegenereerd met behulp van je Apple ID. Dit kun je bijvoorbeeld testen door opnieuw in te loggen bij iMessage in OS X.

Mocht je het testen met iMessage dan dien je uit te loggen (Berichten ▸ Voorkeuren ▸ Accounts ▸ iMessage ▸ Log uit. Log hierna opnieuw in en klik op de knop ‘Maak aan' om onmiddellijk te navigeren naar de beheerpagina van je Apple ID. Uiteraard kun je deze ook benaderen via deze webpagina.

app-specifiekwachtwoord

Log in met je Apple ID en voer de twee-staps-verificatie uit. Navigeer vervolgens naar ‘Wachtwoord en beveiliging' en klik ‘Genereer een app-specifiek wachtwoord'. Geef de naam op van de applicatie die het wachtwoord zal gebruiken, in dit geval ‘iMessage' en klik op ‘genereer'. Onmiddellijk wordt er een wachtwoord aangemaakt die je dient te kopiëren en te plakken in de applicatie in plaats van je Apple ID wachtwoord.

app-specifieke

Vervolgens kun je inloggen met dit wachtwoord en je Apple ID. Het app-specifiek wachtwoord kun je maar één keer gebruiken, wel blijft deze actief zolang je ingelogd bent. Log je uit dan zal je dus een nieuw app-specifiek wachtwoord moeten genereren.

Klik hier om je app-specifieke wachtwoorden te bekijken

In totaal mag je voorlopig 25 app-specifieke wachtwoorden genereren. Oude dien je dus tijdig te verwijderen via deze webpagina, klik op ‘Wachtwoord en beveiliging' en klik bij ‘Genereer een app-specifiek wachtwoord' op ‘Bekijk geschiedenis'. Hier zie je alle app-specifieke wachtwoorden, klik op ‘herroep' om deze te verwijderen.

Lees ook: Beveilig je Apple ID en activeer de twee-staps-verificatie

Meer info vind je terug op een deze speciale Apple support-paginaReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: