2 juli 2015

MUSICHandmatig muziek synchroniseren met een iPod

iPod nano Apple

Apple Music is de nieuwe streaming muziekdienst van Apple, maar op een iPod nano, iPod shuffle of een iOS apparaat zonder iOS 8.4 kun je geen Apple Music gebruiken. In dat geval zal je nog handmatig de muziek moeten synchroniseren via iTunes. Let wel, dit kan alleen met gedownloade nummers die je ooit hebt gekocht of zijn geupload naar de iCloud-muziekbibliotheek. Apple Music of nummers die gematcht zijn kunnen helaas (nog) niet worden gesynchroniseerd met een iPod.

Om in iTunes een nummer of album offline te bewaren volstaat het om met een secundaire klik (rechtermuisknop) te klikken op het album of nummer. Kies in het context-menu voor de optie 'Maak offline beschikbaar' om de nummers te downloaden. Vanaf dat moment zijn de nummers offline beschikbaar en worden deze lokaal op je Mac of PC opgeslagen.

ipod synchronisatie Apple Music

Ook een afspeelijslijst kun je op deze manier offline beschikbaar stellen, klik op het tabblad 'Afspeellijsten' en klik met een secundaire klik (rechtermuisknop) op de afspeellijst. Kies in het context-menu voor de optie 'Maak offline beschikbaar' om de afspeellijst te downloaden.

Hierna kun je vrij eenvoudig de offline muziek synchroniseren met je iPod, dit kan op precies dezelfde manier als voorheen. Selecteer je iPod in iTunes, klik in de navigatiebalk op 'Muziek', vink de optie 'Synchroniseer muziek' en kies of je de gehele offline bibliotheek wilt synchroniseren of geselecteerde items.

cloud-status Apple Music

Op bovenstaande foto (en in deze video) kun je zien of een nummer gematcht, geüpload of Apple Music is. Dit kun je activeren via 'Mijn muziek', klik rechts onder het zoekveld op 'Nummers, albums, artiesten, ...' en selecteer Nummers. Klik vervolgens in de knoppenbalk boven de nummers met een secundaire klik op de lege ruimte naast 'Naam' en vink in het context-menu de optie 'iCloud-status' aan.

Update 14:00 ▸ Titel aangepast. We hadden dit blijkbaar alleen getest met nummers die we al in bezit hadden en nog niet met Apple Music nummers. Of Apple dit in de toekomst wel gaat toe staan is nog niet bekend. Onze excuses voor het ongemak!

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.Reacties


 • René

  2 juli 2015 om 10:44

  Werkt dit ook voor een iPod classic?

 • Wesley Fabry

  2 juli 2015 om 10:57

  Het werkt met alle iPods, dus ook met de classic..

 • Raymond

  2 juli 2015 om 11:45

  Maar de muziek van Apple Music die je offline beschikbaar hebt gemaakt wordt niet op je iPod Nano/Classic gezet?!

 • René

  2 juli 2015 om 12:35

  Ik krijg bij het synchroniseren van mijn iPod classic ook de melding dat muziek van apple music niet op de iPod kan worden gezet.

 • Raymond

  2 juli 2015 om 12:48

  Idem hier. Foutmelding bij iPod Nano en Classic, bij muziek van Apple Music die offline beschikbaar is gemaakt. Dit artikel suggereert dat dit wel werkt, maar is dus niet het geval. Alleen muziek van iTunes Store en geripte muziek kunnen op een ‘oude’ iPod gezet worden.

 • Wesley Fabry

  2 juli 2015 om 14:16

  Onze excuses voor het ongemak! We hebben het artikel aangepast, we hadden dit blijkbaar alleen getest met nummers die we al in bezit hadden en nog niet met Apple Music nummers. Of Apple dit in de toekomst wel gaat toe staan is nog niet bekend.

 • Damen Petra

  15 januari 2017 om 13:40

  Hallo,

  Misschien stomme vraag maar mijn dochter heeft heel veel liedjes op haar oude MP3 speler, hoe krijgt ze deze op ipod

 • Wesley Fabry

  15 januari 2017 om 15:42

  Normaal kun je de muziek die op de mp3 speler staat exporteren op je computer en via iTunes plaatsen op de iPod. Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl
  Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!