7 december 2015

tvOSApple TV 4: Vooruit- en terugspoelen in video’s

Apple TV afstandsbediening icoon

Met behulp van de Apple TV 4 kun je niet alleen applicaties gebruiken en games spelen, maar is het natuurlijk ook mogelijk om video’s af te spelen.

Bij het bekijken van een film of serie wil je natuurlijk ook vooruit- en terugspoelen tijdens het bekijken van de video. Om dit te kunnen doen moet je een andere handeling toepassen dan je gewoon was, hoe je dit precies doet leggen we uit in onderstaande stappen.

Veeg tijdens het afspelen van de video naar rechts op het Touchpad van de afstandsbediening om vooruit te spoelen, terugspoelen kun je doen door naar links te vegen. Hoe sneller je veegt, hoe sneller hij zal spoelen.

Vooruit en terugspoelen apple tv

Daarnaast kun je ook (met stapjes van) 10 seconden vooruit- of terugspoelen, dit doe je door links of rechts op het Touchpad te klikken. Dit kan vooral handig zijn wanneer je iets niet goed begrepen hebt en even terug wilt spoelen (links klikken).

Lees ook: Hoe werkt de nieuwe afstandsbediening met Touchpad?Reacties


 • AlbertTCB

  7 december 2015 om 16:34

  Hoe zit het met de hoofdstukken? Ik heb diverse concertvideos gekocht in iTunes en kon voorheen eenvoudig skippen naar de chapters (dus nummers). Met die functie heb ik ze ook gekocht destijds.

  Nu lijkt deze essentiële feature afwezig te zijn, of zie ik iets over het hoofd?

 • Wesley Fabry

  7 december 2015 om 16:39

  Daar heb je helemaal gelijk in, deze optie is momenteel ‘verdwenen’. Sommige gekochte iTunes films hebben dit wel, daar kun je bij het opstartscherm kiezen tussen extra’s en hoofdstukken, echter gaat het hier om speciale iTunes Extras video’s (voorbeeld Home Alone).

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!