30 augustus 2013

Apple TV: Abonnementen (Netflix) opzeggen en automatisch verlengen uitschakelen

apple tv icon retinaHet is alweer een tijdje geleden dat Apple de Apple TV heeft voorzien van een software-update. Deze bracht deze een hoop nieuwe diensten met zich mee. Zo zijn SkyNews, HBO GO, WatchESPN, Crunchyroll en Qello toegevoegd. Helaas zijn niet al deze diensten beschikbaar in alle landen, want in Nederland en België zijn alleen Qello en Crunchyroll beschikbaar.

Wanneer je liefhebber bent van muziekconcerten en documentaires dan is het zeker interessant om Qello te testen. Deze dienst kun je namelijk zeven dagen gratis uitproberen, je kunt een grote bibliotheek bekijken van muziekconcerten en documentaires. Bij het afsluiten van de gratis proefversie stem je in automatisch deze dienst te verlengen wanneer de proefperiode afgelopen is. Volg onderstaande stappen om het automatisch verlengen van het abonnement uit te schakelen.

• Open iTunes op je desktop
• Navigeer naar de iTunes Store
• Selecteer je Apple ID in de navigatiebalk
• Klik vervolgens op 'Account'

qello1a

Vervolgens scroll ja naar beneden naar de categorie 'Instellingen', klik vervolgens naar de optie 'Abonnementen' op 'Beheer'. Selecteer vervolgens 'Uit' bij de optie 'Verlengen' en bevestig door op 'Schakel uit' te klikken. De automatisch verlenging is gestopt en het abonnement zal worden beëindigd, wanneer precies staat wordt bij 'Uw abonnement' aangegeven.

qello2a

Deze optie kun je ook via je iPhone, iPad en iPod Touch benaderen en toepassen. Hiervoor dien je de App Store applicatie te openen en vervolgens bij het tabblad 'Uitgelicht'. Scroll vervolgens naar beneden en tap op je Apple ID en selecteer de optie 'Toon Apple ID'. Vervolgens kun je bij abonnementen 'Beheer' selecteren en deze uitschakelen.

Meer over Apple TV kun je hier terugvinden.Reacties


 • jurrien

  30 augustus 2013 om 13:00

  Thanks voor de info! Moet toch wat meer uit m’n Apple TV kunnen halen!

 • Esmeralda

  5 maart 2014 om 18:05

  Zeer bedankt, het valt niet mee om Netflix op te zeggen.
  Zonder deze handleiding was het mij niet gelukt.
  Super!

 • Kemy

  18 maart 2014 om 13:44

  Bij mij staan de abonnementen en Genius aanbevelingen er niet tussen.
  Hoe kan ik dat er tussen zette, Of heeft het te maken met een nieuwe update?

 • Maksimoviene

  2 januari 2015 om 20:03

  Hoe kan im stop zetten?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!