29 maart 2014

Apple TV: Netflix abonnement opzeggen en automatisch verlengen uitschakelen

netflix apple tvHet is alweer een tijdje geleden dat Netflix zijn weg naar de Nederlandse Apple TV heeft gevonden. Ondertussen zijn er al een hoop gebruikers die een abonnement hebben op deze video on demand dienst, toch zijn er een aantal die graag hun abonnement willen opzeggen.

Wanneer je via de Apple TV het lidmaatschap hebt aangevraagd en gekoppeld aan je Apple ID dan kun je eenvoudig dit abonnement iedere maand opzeggen. Volg onderstaande stappen om het automatisch verlengen van het abonnement uit te schakelen.

• Open iTunes op je desktop
• Navigeer naar de iTunes Store
• Selecteer je Apple ID in de navigatiebalk
• Klik vervolgens op 'Account'

qello1a

Vervolgens scroll ja naar beneden naar de categorie 'Instellingen’, navigeer naar de optie 'Abonnementen’ en klik hier op 'Beheer'. Selecteer bij Netflix vervolgens 'Uit' bij de optie 'Verlengen' en bevestig deze handeling door op 'Schakel uit' te klikken. De automatisch verlenging is gestopt en het abonnement zal worden beëindigd, wanneer dit precies is staat bij 'Uw abonnement' aangegeven.

netflix-opzeggen

Deze optie kun je ook via je iPhone, iPad en iPod Touch benaderen en toepassen. Hiervoor dien je de App Store applicatie te openen en selecteer het tabblad 'Uitgelicht'. Scroll vervolgens naar beneden en tap op je Apple ID en selecteer de optie 'Toon Apple ID'. Vervolgens kun je bij abonnementen 'Beheer' selecteren en deze uitschakelen.

Wanneer je een Netflix abonnement hebt afgesloten via de webpagina van Netflix dan kun je het abonnement beëindigen via de accountinstellingen. Klik hier om dit onmiddellijk te openen in je webbrowser.

Meer over Netflix kun je hier terugvinden.Reacties


 • Devierde

  9 februari 2016 om 21:10

  Er werd mij via de atv-app een maand gratis beloofd maar toch afgeschreven van mijn itunes account.
  Netflix wil me alleen restitutie geven voor deze “fout” als ik voortaan een abbonnement via netflix.com/ideal-betaling aanga en apple wil alleen helpen door het abbonenent stop te zetten (en restitutie te verlenen).
  Ligt het aan mij of is hier iets krom? Ik wil het itunes apple (betaal) gemak helemaal niet opgeven.

  Beloftes maken en klanten wegtrekken. Is dit misschien een manier van netflix om de itunes-billing te ondermijnen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!