20 juni 2014

iOS 7AT Holiday: Bespaar kosten door slim om te gaan met data roaming

roamingWanneer je in het buitenland bent schakel je automatisch over op 'Roaming'. Dit wil zeggen dat je op een buitenlands netwerk gebruik maakt van een data-verbinding en hiervoor moeten voorlopig nog vrij hoge kosten voor worden betaald.

Hoeveel deze kosten exact zijn verschilt per provider, je kunt deze terugvinden op de website van je telecom provider. Gemiddeld liggen de prijzen rond de €0,10 per gebruikte MB, wat kan resulteren in een hoge rekening bij terugkomst in Nederland. Om die reden is het aan te raden, voor dat je op vakantie vertrekt te controleren welke apps veelvuldig gebruik maken van het mobiele datanetwerk en eventueel uit te schakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Instellingen
• Tap op ‘Mobiel netwerk’
• Navigeer vervolgens naar ‘Gebruik mobiele data voor’

Vervolgens krijg je een lijst te zien met alle apps die aanwezig zijn op je iPhone of iPad (alleen met 3G/4G-ondersteuning). Bij iedere applicatie vind je terug hoeveel data ze hebben verbruikt via het mobiele netwerk gedurende een bepaalde periode. Deze periode kun je onderaan de pagina terugvinden.

mobieledata

Wanneer je merkt dat bijvoorbeeld Mail erg veel data heeft verbruikt kun je deze op je vakantie tijdelijk uitschakelen via de schakelaar in deze lijst. Mail zal dan alleen nog maar gegevens downloaden wanneer je verbonden bent met een (gratis) Wi-Fi netwerk, bijvoorbeeld in je hotel.

Ondanks dit alles is iOS zelf de grootste dataverbruiker, denk hierbij aan pushberichten, iMessage, kaartvoorzieningen, enzovoorts. Het is daarom aan te raden om 'Roaming' op vakantie uit te schakelen en deze alleen te activeren als je hem echt nodig hebt. Roaming kan worden uitgeschakeld via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Netwerk ▸ Dataroaming. Deze tip is enkel toepasbaar op een toestel met iOS 7, klik hier voor een iOS 6 oplossing.

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


  • Daan

    20 juni 2014 om 12:16

    Om het data verbruik van iOS te beperken zet ook algemeen > privacy > locatievoorzieningen uit.

  • Jasper

    21 juni 2014 om 10:12

    Hele goede tip, ook om je databundel verbruik in NL te beperken. Bedankt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!