8 juli 2015

AT Holiday: Dataroaming in het buitenland uitschakelen

roaming iOS

De zomervakantie staat voor de deur, wanneer je in het buitenland bent schakelt je iPhone automatisch over op ‘Roaming’. Dit wil zeggen dat je vanaf dat moment op een buitenlands netwerk gebruikmaakt van een data-verbinding en hiervoor moeten voorlopig nog vrij hoge kosten voor worden betaald.

Hoeveel deze kosten exact zijn verschilt per provider, je kunt deze terugvinden op de website van je provider. Gemiddeld liggen de prijzen rond de € 0,20 per gebruikte MB, wat kan resulteren in een hoge rekening bij terugkomst in Nederland. Daarom moet je slim omgaan met je datanetwerk in het buitenland, als eerste kun je kosten besparen door apps de toegang tot het mobiele internet te ontzeggen, hoe lees je hier terug op appletips.

data-roaming iOS

Dataroaming kun je uitschakelen via Instellingen ▸ Mobiel netwerk ▸ Dataroaming, het is aan te raden deze optie uit te schakelen tijdens je vakantie en alleen in te schakelen wanneer je daadwerkelijk het internet nodig hebt.

Verder is het aan te raden om het verversen van applicatie op de achtergrond uit te schakelen, dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Ververs apps op achtergrond. Op deze manier zullen applicatie op de achtergrond geen gebruikmaken van het mobiele internet.

'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg nuttig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


 • jhj

  8 juli 2015 om 10:25

  De “klik hier” button werkt niet.

 • Wesley Fabry

  8 juli 2015 om 10:27

  @jhj dan moet je even de mobiele webpagina raadplegen, in de App werkt dit momenteel niet.

 • Alj

  8 juli 2015 om 19:16

  “Schakelt automatisch over op roaming” ??? Volgens mij staat roaming standaard uit en moet je dit zelf handmatig aan zetten.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!