13 december 2011

Bestanden uitwisselen met Android devices

Ben je de trotse bezitter van een Android phone of tablet en wil je heel eenvoudig bestanden uitwisselen met je Mac dan kun je gebruik maken van de Android File Transfer tool.

Deze gratis door Google beschikbaar gestelde applicatie is de eenvoudigste manier om bestanden uit te wisselen tussen Android en Mac OS X. De applicatie werkt uiterst simpel en lijkt op een klassieke FTP client.

• Download de Android File Transfer tool en installeer de applicatie
• Sluit je Android device met behulp van USB aan op je Mac.
• Je kunt nu bladeren door de mappen en met behulp van 'drag and drop' bestanden uitwisselen.

De Android File Transfer tool zal automatisch worden gestart op het moment dat een Android device wordt aangesloten. Mocht je dit niet willen, dan is dit via de voorkeuren van de applicatie uit te schakelen.

Vanwege een limitatie in het Android bestandsysteem is het niet mogelijk om bestanden groter dan 4GB op het device te plaatsen.

Mocht je muziek willen synchroniseren met je Android device dan kun je hiervoor gebruik maken van Winamp for Mac (zie: Winamp for Mac: Synchroniseren met Android)Reacties


 • keeskrijnen

  13 december 2011 om 9:01

  Koop gewoon een iPhone of iPad dat is gewoon het best!

 • alexander

  13 december 2011 om 11:28

  Werkt niet met een Samsung Galaxy Tab 10.1 de software van samsung ‘kies’ zit in de weg.

 • Thor

  13 december 2011 om 14:29

  @keeskrijnen: dat is meer een persoonlijke voorkeur, sommige mensen hebben liever iets dat meer aanpasbaar is dan iOS, of waar Apples gesloten omgeving niet heerst.

 • Julian

  13 december 2011 om 17:00

  Want een onzin. Dit doe ik gewoon met Finder.

 • Hendrik

  13 december 2011 om 19:15

  Wat een gezever. Sluit gewoon je android telefoon aan via usb, selecteer storage en je sd kaart verschijnt gewoon op je bureaublad. Vanaf dan gewoon kopiëren via finder.
  Via bluetooth kan het ook, gemakkelijk om snel iets te kopiëren. Gebruik dan het bluetooth menu en selecteer blader door apparaat.

  Voor iTunes: ik kopieer mijn mp3’s en de afspeellijsten kan je in iTunes exporteren als m3u, plaats deze dan op je sd kaart.

  Klaar is kees!

 • keeskrijnen

  13 december 2011 om 21:52

  @thor niet lelijk dit is gewoon vloeken in de kerk maar ik begrijp je punt.

 • Justin Scheggetman

  15 december 2011 om 11:40

  @keeskrijnen Onzin. Dit is APPLEtips. Het is niet specifiek voor iPhone/iPod. Het is tevens niet zo dat deze site op het ‘Apple religie’ gefocust is. Vind het een prima tip voor de Android Smartphone gebruikers onder ons ;)

 • frits

  2 juni 2012 om 13:45

  @Thor ik ben het niet met je eens want Apple Heeft niet een ” gesloten omgeving” Apple is erg gebruiksvriendelijk. En als je dat niet vind dan kun je je iOS apparaat binnen 5 min jailbraiken. En android heeft zoveel apparaten dat is ook niet echt handig.

 • Mw.M

  26 mei 2013 om 0:24

  Hoe kan ik mijn bestanden zetten van mijn smartphone Samsung Galaxy S2 met Android naar mijn iPad/tablet v Apple????

 • Cejoma

  7 april 2014 om 22:36

  Hoe kan ik mijn foto’s en video’s op mijn Samsung Galaxy S III overzetten naar MacBook Pro? Wie kan mij helpen? Via software ‘ samsung kies voor mac’ werkt het niet.

 • Joram

  10 september 2014 om 22:50

  Ik heb een macbook pro.
  Ik kan je verzekeren dat ik mijn sony xperia compact z1f niet kan uitlezen met android file transfer. Het programma schrijft dat ie geen usb apparaat vind. Wel opent doodleuk sony bridge for mac. Maar ja dan ga je alles importeren, want kopiëren hiervandaan gaat niet.

  Zijn er nog andere suggesties??

 • Jen

  2 november 2014 om 11:58

  Beste,

  Ik heb (oude) macbook en sony xperia Z mobiel. Ik heb zoveel foto’s op sony staan (zo’n 2000 foto’s.. oeps..), maar ik kan niet alles importeren, dan gaat het mis op de halverwege. Dus moet ik iedere keer 15 foto’s selecteren en dan importeren, maar dat kan ik wel maanden overdoen en iedere keer is het vol, dan zie ik het heel erg tegenop om dat te doen. Hoe kan ik het snelste en makkelijk doen om toch zo snel mogelijk foto’s te overzetten naar mijn macbook? Ook als ik iedere keer 15 foto’s wil importeren, duurt het erg lang over, ong. een uur!! Help!!!

  Alvast bedankt!

 • Tobias deleij

  11 november 2014 om 21:41

  Hoi!

  Vraag1:

  Android File Transfer App:
  Sinds mijn update naar Yosemite werkt die app niet meer.. anybody knows why?? (Ik heb Kies verwijdert, maakt geen verschil)

  Vraag2:
  File transfer via bluetooth:
  MAC > GalaxyS5 werkt prima maar van GalaxyS5>MAC werkt niet?? anybody knows why??

  Groetjes,

  Toby

 • Hans

  12 november 2014 om 20:17

  na update Yosemite werkt die app inderdaad niet meer.

 • Jeanne Verhulst

  8 februari 2015 om 16:54

  heb geprobeerd muziek over te zetten van Ipad naar MacBook Pro.
  Nu is alle muziek verdwenen, eerst van I pad, nu ook van Mac Book Pro.
  Wat te doen, ben zeer gedupeerd

 • Alexander

  22 april 2017 om 20:27

  Goedenavond,

  Bedankt voor de heldere uitleg m.b.t. het overzetten van bestanden van Android naar iMac. Er gaat echter bij mij iets niet helemaal goed. Wanneer het schermpje zich opent met de bestanden van mijn mobiele apparaat geeft het overzicht aan dat er helemaal niets op mijn mobiel zou staan. Zowel de rubriek ‘Laatst bijgewerkt’ als ‘Grootte’ geeft een ‘-‘ aan, terwijl er daadwerkelijk wel bestanden op mijn mobiel staan.

  Rara, hoe kan dit, maar bovenal hoe kan ik dit verhelpen?

  Hartelijke groeten,

  Alexander

 • Wesley Fabry

  22 april 2017 om 21:18

  @alexander wij zijn niet meer in het bezit van een Android toestel, Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl

  Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!