16 juli 2009

OS X: Bootcamp icoon verwijderen van het bureaublad

bootcamp-png

Als je een Windows Bootcamp partitie hebt aangemaakt op je Mac verschijnt deze automatisch met een icoon op je Desktop. Door de optie “Cd’s, dvd’s en iPods” in de Finder-voorkeuren uit te vinken verdwijnt het icoon van je desktop. Het grote nadeel van deze optie is dat Cd’s, dvd’s en iPods hierna niet meer verschijnen op de desktop, op zich is het natuurlijk vreemd dat een bootcamp partitie in deze categorie valt.

Wanneer je toch Cd’s, dvd’s en iPods op je desktop wilt zien verschijnen en niet de bootcamp partitie dan is dat redelijk eenvoudig op te lossen door voor de naam van het Windows volume een punt “.” te plaatsen. Je kan dit het eenvoudig doen door je Windows bootcamp partitie op te starten en in Windows Explorer de punt voor de volume naam (standaard 'Lokale Disk') te plaatsen.

winxppartitie

Herstart hierna je Mac en de bootcamp partitie zal niet meer verschijnen op je desktop.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Tijn

  16 juli 2009 om 11:26

  Ja, dit is zeker wel fijn. Ik heb mij altijd gestoord aan dat icoon totdat ik ooit ook een keer deze tip vond ergens.

 • Jan

  16 juli 2009 om 11:46

  Hmm… Bij mij valt de BootCamp partitie wel degelijk onder Harde Schijven. Ik stoor me eerlijk gezegd niet aan het icoontje.

 • Frank

  17 juli 2009 om 7:53

  Wanneer ik in List View van Windows Explorer probeer er een . voor te plaatsen zegt hij: invalid character…..

  Zie ik iets over het hoofd?

 • Mark

  23 juli 2009 om 0:22

  Ook ik kan er geen punt voor zetten omdat ie dan gaat zeiken dat het ongeldige tekens bevat….

 • Nick

  6 april 2010 om 0:38

  Hoi, ik heb gewoon in de findervoorkeuren ‘HD’s niet op bureaublad weergeven’ aangevinkt en zo is de bootcampschijf weg. Ook heb ‘k m uit de navigatiekolom gedaan. :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!