22 augustus 2014

Controleer de garantie van je Mac, iPhone, iPad en andere Apple producten

apple logo retina grijsKoop je een iPhone, iPod, iPad of Mac dan krijg je op dit product 1 jaar garantie op fabrieksfouten en hardware problemen. Uiteraard kun je deze garantie verlengen met behulp van Apple Care, deze zorgt ervoor dat je niet 1 jaar garantie krijgt op je Apple producten, maar 3 jaar.

Apple Care plan kun je aanschaffen via de Online Apple Store en moet je per product afsluiten. Meer informatie vind je hier terug. Naast 1 jaar standaard garantie heb je bijvoorbeeld ook 90 dagen gratis technische ondersteuning per telefoon. Maar de vraag is vaak, hoelang heb ik nog garantie? Dit is gelukkig eenvoudig te achterhalen via onderstaande stappen:

Zoek eerst het serienummer op van het product dat je wil controleren op zijn garantie. Deze kun je op verschillende manieren achterhalen, denk hierbij op de doos van het product, op het product zelf. Daarnaast kun je voor een Mac hem achterhalen via ▸ Over deze Mac ▸ Meer info en bij een iPhone, iPad of iPod Touch kun je hem achterhalen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Info

meeroverdezemac

Open vervolgens een webbrowser en navigeer naar deze webpagina: service- en supportdekking. Vul in het veld het serienummer in van het product (van Airport tot Apple TV tot iPhone) en klik op doorgaan om de status te bekijken. Bij de optie 'Reparaties en servicedekking’ kun je zien of deze nog actief is en tot wanneer je garantie loopt. Wanneer hier ‘verlopen’ achterstaat wil het zeggen dat een reparatie of bijvoorbeeld telefonische technische ondersteuning niet meer mogelijk is en hier (eventueel) kosten aan verbonden zijn.

garantieapple

In sommige landen waaronder België krijg je niet één maar twee jaar garantie, dit komt omdat de Belgische wetgeving hiervoor regels heeft opgesteld. Benieuwd wat er wel of niet onder de garantie valt per land? Klik hier voor een volledige overzicht van het garantiebeleid per land en de verschillen met de standaard Apple garantie en Apple Care.

Daarnaast bieden ook vele winkelketens een garantie aan die kan oplopen tot 3 jaar, echter hebben deze allemaal een verschillend garantiebeleid, raadpleeg deze winkels of hun website om te controleren wat er wel en niet onder de garantie valt. Toch hebben we allemaal hier in Nederland recht op twee jaar garantie op vele elektrische apertuur, ook al biedt Apple deze (nog) niet standaard aan. Je kan je dan als consument beroepen op het consumentenrecht, meer info vind je hier terug.Reacties


  • Eric Nelstein

    18 mei 2016 om 5:54

    Onoverzichtelijk allemaal

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!