4 mei 2013

iOS 6De Caps Lock functie gebruiken op je iDevice

ios6Bij het invoeren van tekst op je iPhone, iPad (mini) en iPod Touch zal je vast al hebben gemerkt dat wanneer je een punt plaatst automatisch het volgende woord met een hoofdletter wordt geschreven. Een erg handige functie, in iOS 6 heeft Apple deze automatisch functie uitgebreid, het eerste woord na een zin met punt tussen de aanhalingstekens zal ook een hoofdletter krijgen.

Capslocks worden over het algemeen beschouwd als schreeuwen, onbeleefd of opdringerig. Toch zijn ze soms noodzakelijk, als je een heel woord of zin in hoofdletters wilt kun je dit letter voor letter activeren met behulp van de Shift-toets op het toetsenbord. Dit neemt enige tijd in beslag, er is een mogelijkheid om de capslock te activeren en zo meerdere letters, woorden en zinnen te typen in hoofdletters. Deze optie dient alleen eenmalig geactiveerd te worden in de toetsenbord instellingen. Ga naar:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord en activeer de menuoptie: ‘Schakel Caps Lock in’.

capslock

Open hierna een app waarin je tekst kunt bewerken en tap tweemaal kort achter elkaar op de shift-toets zodat deze blauw wordt. Op dat moment is de capslock ingeschakeld. Je schakelt de capslock weer uit door eenmaal op de shift-toets te tappen.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  4 mei 2013 om 9:09

  Als je 2 keer op de capslock drukt blijft ie ook aan, dus net zo handig….. en hoef je verder niets in je instellingen te veranderen.

 • daan

  4 mei 2013 om 9:11

  @Frank iets beter lezen, je moet namelijk eerst de functie activeren voor je 2 maal de shift indrukt. Staat perfect in de tip omschreven

 • Laagland

  4 mei 2013 om 16:03

  You don’t Say….

 • Rick

  4 mei 2013 om 16:30

  @ Daan, in de afgelopen 3 jaar dat ik een iPhone heb, heeft capslock altijd direct (na 2x shift tappen) gewerkt zonder bovenstaande instelling te activeren.

 • Djinpa

  4 mei 2013 om 17:33

  Net even op mijn Ipad uitgeprobeerd en ja hoor het werkt zonder te activeren. ( 2 keer indrukken ) Was hier al lang naar op zoek dus alsnog bedankt voor de tip.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!