1 juni 2016

ScreencastiOS: Snel al je e-mail concepten bekijken met deze verborgen optie

mail icon iOS

Met behulp van de standaard Mail applicatie in iOS kun je eenvoudig je e-mailaccount beheren. Dit kan een iCloud variant zijn, maar ook gmail, outlook, etc. In iOS heb je de mogelijk om een e-mailbericht die je aan het opstellen bent te bewaren als concept.

Dit houdt in dat je het bericht tijdelijk in deze gedaante bewaard zodat je deze op een later tijdstip kunt afwerken en versturen. Een bericht opslaan als concept doe je door tijdens het schrijven op de optie ‘annuleren' te tikken, volgens krijg je drie mogelijk opties. Kies hier voor ‘Bewaar concept' om deze te bewaren.

Vervolgens wordt het e-mailbericht opgeslagen in de map ‘Concepten' binnen het e-mailaccount dat je hebt gebruikt. Via een goed verborgen optie in de iOS interface is het heel eenvoudig om de opgeslagen conceptberichten opnieuw te bekijken, zonder hiervoor naar de concepten-postbus te openen.

concepten e-mail in mail

Snel e-mail concepten raadplegen

Leg je vinger op de knop om een nieuw e-mailbericht op te stellen, de knop is te herkennen aan het vierkantje met het potlood en vind je rechtsonder in het scherm van de Mail applicatie terug.

Automatisch wordt er een nieuwe pagina geopend met de laatst opgeslagen conceptberichten. Selecteer een gewenst concept om deze te bewerken en te versturen. Daarnaast kun je ook gewoon de optie ‘Nieuw bericht' selecteren om een nieuwe e-mail aan te maken.

Lees ook: Slimme postbussen gebruiken in iOS Mail


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: