Menu

23 februari 2012

Een applicatie kado geven via iTunes

Wanneer je iemand iets speciaals wil geven kun je natuurlijk voor iTunes kiezen. In de iTunes store vind je genoeg leuke muziek en applicaties, dus voor ieder wat wils. Zowel via je iPhone/iPad als de Mac kun je een kado geven via iTunes. Op de iPhone en iPad is de knop om een kado te geven eenvoudig terug te vinden, in iTunes voor de Mac is de knop een beetje verstopt.

Op de iPhone of iPad vind je de knop bij de applicatie die je hebt geselecteerd. Bij de iPhone vind je de ‘Schenk deze app’ onderaan en bij de iPad vind je deze knop rechts bovenaan in de hoek.

In de iTunes Store op de Mac vind je deze knop op een hele andere plaats namelijk bij de knop waar de prijs staat, hier zie je een pijltje naar beneden. Wanneer je op het pijltje klikt zie je meerdere mogelijkheden waaronder de optie: ‘Schenk deze app’.

Na het klikken op deze knop zul je de gegevens van de persoon waaraan je het kado wilt sturen in moeten vullen. Je moet de naam en e-mail van de persoon invoeren. Ook kun je nog een persoonlijk bericht intypen. Nadat je dat hebt gedaan heb je ook nog de mogelijkheid het cadeau te verzenden via de e-mail of om zelf af te drukken en persoonlijk af te geven.

Wanneer je alles hebt ingevuld en klik je op Ga door. Het kado zal nu per e-mail verzonden worden of je krijgt de mogelijkheid om het cadeau uit te printen.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • Roy 23 februari 2012 om 9:31

  Handig :- En leuk.

 • Pim939 23 februari 2012 om 14:06

  Erg handig, nooit geweten dat dit kon :)

 • ruben 23 februari 2012 om 15:40

  Heb ik al een keer geprobeert maar het kan niet zonder creditcard gegevens. Dat is wel raar aangezien ik voor mezelf gewoon een app kan kopen

 • Freek Wolsink 23 februari 2012 om 16:16

  Leuk!

  Ben benieuwd omdat ik het cadeau gekocht hebt deze ook terug kan vinden bij gekochte dingen. En dus misschien dan ook zelf nogmaals kan downloaden…

 • Karel 23 februari 2012 om 16:53

  Vanaf de iMac met de iTunes appstore iemand Pages voor iMac kado doen, dat gaat dus niet. Die appstore is alleen voor apps voor ipad en iphone. Of zie ik iets over het hoofd?
  Vanaf de iMac met die andere (?) appstore iets kado doen lukt helemaal niet. Of zie ik ook daar iets over het hoofd?

 • rick 11 september 2012 om 22:06

  ow dam dat is echt klote mensen je moet je credit card invullen.

  ik had een bon gekocht met 15 euro maar dan kan ik niet die 15 euro gebruiken om een app te schenken aan iemand.

  Itunes SUCKS mensen gwn jailbreak !

 • Koen Geurts 2 oktober 2012 om 13:52

  geldt dit ook nog in IOs6 ?

  Ik zie geen kadoknop

 • d ABSPOEL 11 mei 2013 om 13:46

  Erg jammer dat je een credit card moet invullen. Heb dus wel storecredit dmv iTunes card maar daar kan ik niet mee giften. Waardeloos. OVerigens ook raar dat er apps zijn die voor iphone moet kopen terwijl ze voor Android gratis zijn. zoals bijvoorbeeld whatsapp. belachelijk.

 • E van Dijk 15 maart 2014 om 18:31

  Ook ik wilde een app die ik zelf al gebruik cadeau doen aan mijn dochter, die net een ipad had gekocht. En inderdaad dit lukte niet met het tegoed dat ik nog had in de app store. Omdat ik hem haar toch wilde geven, heb ik op haar ipad met mijn account ingelogd op de AppStore, en toen de app gedownload, hier hoefde ik nu niets voor te betalen aangezien een app op 10 devices mag staan. Ik weet alleen niet hoe het verder gaat met de updates, misschien moet ik dan telkens voor haar inloggen met mijn account, dit is wel omslachtig en waarschijnlijk niet echt de bedoeling, maar heb kortgeleden mijn creditcard opgezegd, maar anders gaat het niet.

Een reactie toevoegen: