1 juni 2013

Finder: Waarschuwingsmelding wijzigen extensie uitschakelen

finder iconMet behulp van OS X Finder kun je eenvoudig de extensie van een bestand wijzigen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een .ini bestand dat je wilt wijzigen naar .txt. Dit kun je eenvoudig doen door het bestand te selecteren en vervolgens de enter-toets in te drukken op je toetsenbord.

Verwijder vervolgens de .ini extensie en wijzig deze in .txt. Wanneer de extensie niet verschijnt in Finder dan kun je de weergave activeren via: Archief ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd ▸ 'Toon alle bestandsnaamextensies'.

Wanneer je de extensie aanpast in Finder zal je merken dat OS X je om een bevestiging vraagt. Handig als je deze per ongeluk wijzigt, maar enorm frustrerend wanneer je dit regelmatig toepast. Gelukkig kun je deze melding eenvoudig uitschakelen met behulp het voorkeurenmenu in Finder.

wijzigextesie

Open deze via Archief ▸ Voorkeuren. Selecteer vervolgens het tabblad 'Geavanceerd' en vink de optie 'Toon waarschuwing vóór wijzigen extensie' uit. Wanneer je nu de extensie van een bestand wilt aanpassen zal OS X niet meer om een bevestiging.

Meer tips over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!