5 augustus 2010

Het bluetooth toetsenbord gebruiken op de iPad/iPhone

Je kan heel eenvoudig een Apple wireless bluetooth koppelen aan je iPad of iPhone met iOS 4. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Bluetooth. Selecteer je toetsenbord uit de lijst van beschikbare bluetooth apparaten en koppel het toetsenbord met je iPad of iPhone door de juiste pairing-code in te voeren op het toetsenbord.

Naast het gebruik van de normale karakters ondersteunen de iPad en iPhone ook toets combinaties en de functietoetsen.

• Functietoetsen

De functietoetsen voor het aanpassen van de scherm helderheid (F1 en F2) worden ook ondersteund. Voor het aansturen van afspeelbare media bestanden kan je gebruik maken van (F7 terug, F8 afspelen/pauze en F9 vooruit). Vanzelfsprekend worden ook de volume toetsen ondersteund (F10 mute, F11 zachter en F12 harder).

• Tekst bewerken

Je kan met de cursortoetsen bewegen door je tekst, dit is een stuk handiger dan de virtuele methode met je vinger op het touchscreen. De standaard toets combinaties voor het bewerken van tekst werken zonder problemen, bijvoorbeeld: cmd⌘ + C (kopiëren), cmd⌘ + X (knippen) en cmd⌘ + V (plakken).

• Onscreen toetsenbord

Wanneer je gebruik maakt van een bluetooth toetsenbord dan verdwijnt het virtuele toetsenbord van het scherm. Je kan dit virtuele toetsenbord weer laten verschijnen door de ⏏ eject-toets in te drukken op het bluetooth toetsenbord. Door nogmaals op deze toets te drukken verdwijnt het virtuele toetsenbord weer.Reacties


 • Eddy

  5 augustus 2010 om 10:24

  o handy… laat ik heeeeeel toevallig gister een bt toetsenbord hebben ontvangen EN de touchpad… ben benieuwd of die dan ook werkt… nog groter aanraakveld :D

  straks maar ff proberen :)

 • Eddy

  6 augustus 2010 om 10:17

  helaas, bij mij werkt het niet. Iphone ziet wel mijn mac maar niet het toetsenbord, 3g 4.0 jb

 • sil

  6 augustus 2010 om 12:13

  ik heb het net geprobeert met mijn ipod touch 3g maar die ziet mijn nieuwe imac niet eens dus ik weet het niet ( bent nieuw met macs dus )

  maar zodra ik mijn ipad heb gekocht dan zal ik het zeker proberen

 • Eddy

  8 augustus 2010 om 0:43

  mijn iphone ziet wel mijn mac maar connecten mislukt, ook andersom lukt niet, dus wel zien, maar connecten niet.
  En nog maar een keer geprobeerd maar mijn iphone ziet het toetsenbord niet :(

 • Pierre de Giey

  4 januari 2011 om 19:25

  Hello, heb op 23 december de iPad 64Gb,Wifi 3G gekocht;Bluetooth werkt duidelijk niet;heb iPad teruggebracht naar Switc en zij hebbe 2 dagen later een nieuwe iPad ter beschikking gesteld; deze werkt niet beter,Bluetooth nog altijd niet in orde. Schandalig toch?
  Pierre

 • Jenny

  2 november 2016 om 8:32

  Het cirkeltje naast ‘apparaten’ blijft draaien. Bijgevolg kan ik geen apparaat selecteren en kan ik het extern toetsenbord niet gebruiken.
  Wat nu?

 • Wesley Fabry

  2 november 2016 om 10:59

  @Jenny beste is het apparaat te herstellen en opnieuw te koppelen. Heb je een Apple toetsenbord? Als dit niet het geval is moet je controleren hoe je het toetsenbord kunt herstellen naar fabrieksinstellingen. Een procedure voor Apple toetsenborden kan ik je wel geven.

 • lili sanders

  9 augustus 2017 om 18:47

  heb een nieuwe iPad, die ik met mijn oude externe toetsenbord wil koppelen. heb de oude iPad het keyboard al laten vergeten, maar in de nieuwe iPad blijft het cirkeltje naast ‘apparaten’ draaien. wat nu?

 • Wesley Fabry

  10 augustus 2017 om 8:42

  @lili wat voor toetsenbord heb je? Misschien moet je deze even herstellen naar fabrieksinstellingen. Bekijk daarvoor even de handleiding of de website van de fabrikant. Een Apple bluetooth toetsenbord herstel je zo: https://www.appletips.nl/bluetooth-toetsenbord-herstellen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!