Menu

23 juni 2014

Het gekoppelde e-mailadres van een Apple ID wijzigen

Apple_LogoTijdens het registreren van je iPhone, iPad, iPod, Mac of bij het aanmaken van een iTunes Store account heb je een Apple ID nodig. Deze is vaak een Apple e-mail adres, denk hierbij aan een @me.com of @icloud.com e-mailadres. Daarnaast kunnen ook andere e-mailadressen dienen voor een Apple ID, denk hierbij aan een Gmail of persoonlijk e-mailaccount.

Mocht je in de loop der jaren een ander e-mailadres hebben gekregen, maar zit je Apple ID nog op het oude dan kun je deze eenvoudig aanpassen op de Apple ID website. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open in je webbrowser volgende pagina: appleid.apple.com
• Klik of tap vervolgens op ‘Manage Your Apple ID’
• Log in met het Apple ID dat je wilt wijzigen
• Klik in het overzicht op ‘Name, ID and Email Addresses’

appleidwijzigen

Navigeer naar de optie ‘Apple ID and Primary Email Address’ en klik op de knop ‘Edit’. Vervolgens kun je het e-mailadres aanpassen, let wel op dat aan dit e-mailadres nog geen Apple ID is aan gekoppeld. Druk op enter om je wijziging te bevestigen. Vervolgens krijg je op het zojuist ingevoerde e-mailadres een bericht waarbij je het nieuwe account dient te activeren. Vanaf dan kun je inloggen met je nieuw e-mailadres, het wachtwoord is ongewijzigd gebleven.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • harm 23 juni 2014 om 11:35

  Ik wil graag m’n icloud e-mailadres koppelen aan m’n Apple ID. Ik krijg echter de melding dat Apple ID geen domein mag gebruiken dat eigendom is van Apple. Het lukt ook niet. In het artikel staat dat het wel kan. Hoe kan ik het voor elkaar krijgen?

 • R.Putters 23 juni 2014 om 11:38

  Inderdaad Harm, dat had ik dus ook. Hoop op een antwoord. :)

 • Wesley Fabry 23 juni 2014 om 11:56

  Dit komt omdat een domein van Apple automatisch al een Apple ID is en daarom dus niet kan gekoppeld worden aan een andere.. Je kunt hiervoor contact opnemen met Apple.

 • Marco 23 juni 2014 om 23:14

  Probeer eens in te loggen op bijvoorbeeld iCloud . com.

  Gebruik je iCloud.com mailadres en je wachtwoord van je appleid.

  Als het goed is kun je nu gewoon inloggen, omdat het iCloud adres al reeds gekoppeld is.

 • Dave Muis 24 juni 2014 om 5:28

  Hallo,
  ik heb als apple id een iCloud adres en wil dit graag veranderen naar een gmail adres. Dit lukt mij niet. Is dit ook niet mogelijk?

 • harm 24 juni 2014 om 8:12

  Marco dankjewel! Wat simpel. Het werkt, ook bij ‘Mijn Apple ID’.

 • Zach 24 juni 2014 om 12:12

  Beste L.S.,

  Middels dit bericht vraag ik jullie graag om het volgende. Iedere keer dat mijn vriend zijn internet opent popt jullie website open op zijn computer, zonder dat hij jullie website ooit bezocht heeft. Daarnaast krijgt hij nieuwsberichten van jullie website, die elk uur oppoppen in zijn beeldscherm (zelfs als hij het internet niet geopend heeft). Kunnen jullie mij vertellen hoe we dit uit kunnen schakelen? Het wordt wat vervelend :).
  Bij voorbaat vriendelijk dank!

 • Wesley Fabry 24 juni 2014 om 12:14

  @Zach ieder uur is een beetje overdreven, maar hier vind je het antwoord: http://www.appletips.nl/10-9-ontvang-safari-notificaties-van-appletips-in-het-berichtencentrum/

 • Gunther 24 juni 2014 om 14:59

  Het probleem is echter wel het volgende:
  ik heb een me adres van Apple dat ik gebruik als primair e-mailadres.
  Voor mijn aankopen in de App Store en itunes store gebruik ik mijn Telenet adres.
  Graag had ik nu mijn iTunes en App Store email adres willen koppelen aan mijn me adres. Dit gaat dus in praktijk niet, veel mensen hebben dat probleem.
  Het probleem is indien ik vanaf nu mijn me adres zou gebruiken voor mijn aankopen ik die oude aankopen die ik heb gedaan met mijn Telenet adres niet kan overzetten.

 • Wesley Fabry 24 juni 2014 om 15:19

  @Gunther en de rest: Ik raad aan dat je in dat geval even contact opneemt met Apple via deze link: https://getsupport.apple.com/GetproductgroupList.action Ga naar iTunes ▸ iTunes Store en kijk of ze jouw (in dit geval telenet) adres voor iOS aankopen kunnen overzetten naar je Apple adres.

 • Gunther 25 juni 2014 om 15:14

  Voor de geïnteresseerden: ik heb ondertussen contact opgenomen met Apple via de link van Wesley en het is blijkbaar niet mogelijk om mijn IOS aankopen over te zetten. Mail in bijlage:
  Dear Gunther,

  Greetings! Thank you for contacting iTunes/App Store. This is Jonathan, and I will be your iTunes Store Advisor.

  I understand you’d like to have the purchases made with your Apple ID “……@telenet.be” transferred to your new Apple ID “……@me.com”. I certainly understand the difficulties of managing two accounts. Let me see what information I can give you today.

  Gunther, I checked and verified on this that it’s not possible to transfer purchases from one Apple ID to another.

  For more information about Apple IDs, please read this article:

  Frequently asked questions about Apple ID
  http://support.apple.com/kb/HE37

  This article provides helpful information when choosing which Apple ID to use with iCloud:

  Apple IDs and iCloud
  http://support.apple.com/kb/HT4895

  Please let me know if you have any questions, concerns, or need any additional assistance with this matter.

  I will be happy to hear from you to ensure that this matter has been taken care of. If you have other concerns, please feel free to email me back and it will be my pleasure to assist you further. Have a wonderful day!

  Sincerely,

  Jonathan
  iTunes Store/Mac App Store Customer Support

 • Marc VAN ASSCHE 29 juni 2014 om 10:50

  Als ik het goed begrijp, of gewoonweg helemaal niet begrijp, is het voor sommigen mogelijk een Apple ID te hebben op basis van ’n @me.com of @icloud.com emailadres, en moeten anderen zich tevreden stellen met een meer werelds emailadres.

  Ik had ook liever een Apple Id gehad op basis van, logischerwijs, een Apple emailadres.

 • Marc VAN ASSCHE 29 juni 2014 om 10:57

  Heb ondertussen begrepen dat er een ‘primair’ e-mailadres is en Alternatieve Apple ID’s.

  Ik vermoed dat niemand’s primair e-mailadres een Apple e-mailadres kan zijn.
  Zo niet moeten we spreken van, excusez mes mots, ‘discriminatie’…

 • Gunther 29 juni 2014 om 13:02

  Wat ik gewoonweg wou vragen aan Apple maar blijkbaar totaal niet mogelijk is is het volgende. Ik heb 2 Apple id’s : een telenet adres en een me adres.
  Ik wou gewoon het Apple id van mijn ‘telenet’ adres aanpassen naar het Apple id van mijn ‘me’ adres maar daar zit het addertje. Ze willen dit gewoonweg niet toepassen. Blijkbaar is het wel mogelijk als je bijvoorbeeld een gmail Apple id wil veranderen naar een Telenet Apple id.

 • apple account 30 augustus 2014 om 0:20

  Bedankt voor de informatie, erg handig!

 • bala 8 november 2014 om 20:52

  ik heb tweedehands een ipad gekocht maar nu vraagt die om een icloud en als ik die van mij doe doet hij het niet

 • Jaap 9 november 2014 om 11:49

  (Navigeer naar de optie ‘Apple ID and Primary Email Address’ en klik op de knop ‘Edit’. Vervolgens kun je het e-mailadres aanpassen)

  Je kunt het Primary adres helemaal niet wijzigen.
  Als iemand een idee om mijn Me.com te verwijderen hoor ik het graag?

 • kiki 20 november 2014 om 16:23

  ik heb mijn ipad mini gekoppeld aan de apple id van een familielid, maar zij heeft haar email adres veranderd, en moest toen een nieuwe apple id aanmaken of haar email veranderen. als ik nu mijn ipad aandoe springt er constant een pop up op die naar het wachtwoord van het oude (niet meer bestaande) apple id vraagt. ik kan mijn ipad hierdoor niet gebruiken, omdat de pop-up om de seconde omhoog komt en blijt vragen om het wachtwoord. ik kan ook niet uitloggen van dat apple id. wat kan ik doen?

 • Roon 4 december 2014 om 17:36

  Kiki hier het zelfde Problem. nadat ISDN gaat stoppen maart volgend jaar was ik verplicht om nieuwe Provider te zoeken, gevonden alles gewijzigd, zodoende ook apple ID voorzien van nieuw E-Mail adres, en nu begint de elende. alle icloud, iTunes, Enz doen ineens moeilijk en vragen voor het wachtwoord terwijl het oude E-Mail adres onwijzigbaar in beeld staat. wachtwoord is ongewijzigd, alleen het E-Mail adres. APPLE waarom zo duf? Hoe wijzig ik het E-Mail adres op de apparatuur dat vraagt naar apple ID Maar standaard automatisch het oude vervallen E-Mail adres laat zien…..

 • Petra 7 december 2014 om 15:11

  Ik heb ongeveer hetzelfde probleem als Roon en Kiki. Heb AppleID aangepast (ander e-mail adres) op Pc en vervolgens op Ipod. Dat gaat bijna overal goed maar niet bij Icloud en gamecenter. Krijg regelmatig Pop up. Zo irritant! AUB oplossing hiervoor.

 • Marleen 12 december 2014 om 7:22

  Helaas, heb ook ik hier last van, ik word er helaas gek van! Door scheiding is het e-mailadres wat ik gebruikte komen te vervallen. Bij Apple ID alles netjes aangepast, krijg ik voor iedere mail een pop up voor het wachtwoord van m’n oude adres wat het niet meer doet. En iCloud aanpassen lukt niet…HELP!!!!

 • Joyce 15 december 2014 om 15:11

  Ik heb ook zo’n beetje hetzelfde probleem. Ik heb inmiddels wel mijn apple id van icloud kunnen wijzigen, maar als ik (oudere) gedwonloade apps wil updaten vraagt Itunes voortdurend om mijn wachtwoord dat bij mijn vorige apple id hoorde. Ik heb al van alles geprobeerd maar durf nu niets meer te wijzigen, omdat, wanneer ik nu probeer mijn oude apple id te wijzigen, ik ook weer niet meer in icloud kan inloggen. Het is zo complex, word er gek van.

  HELP

 • Melos 18 december 2014 om 18:51

  Hey, ik zit met een probleem ik heb een iPhone 6 gehaald maar een vriend van mij had zijn iTunes enzo erop gedaan. Om snel ff apps voor mij te downloaden maar nu heb ik dat allemaal veranderd, maar alleen bij apps bijwerken staat zijn email adres er en ik kan het nergens veranderen dit is heel vervelend hoe kan ik dit veranderen? Want ik heb echt overal mijn email staan alleen dus bij bijwerken vragen ze zijn wachtwoord voor die mail

  Xxx

 • Reinier 5 januari 2015 om 10:46

  Ik heb een nieuw apple ID aangemaakt, met een nieuw emailadres en een nieuw password. Oude verwijderd. Op mijn iPad blijft iCloud gekoppeld aan mijn oude emailadres, en vraagt om een daarbij behorend password. Alle communicatie daarna loopt via mijn nieuwe ID, kortom voortdurend conflicterend password. Hoe los ik dat op?

 • s.saleky 11 januari 2015 om 11:55

  hallo ik heb een probleem met mijn ipad.
  tijdens ID adres maken heb ik een verkeerde mail adres getypt
  namelijk hott mail in plaats van hot mail. nu heb ik mijn Ipad op nieuw opgestart en een nieuwe Ipad gemaakt , maar ik kan geen apps installeren wamt daar verschijnt nog die verkeerde mail adres, wie o wie kan mij helpen

 • Marius 12 januari 2015 om 8:49

  Ik ben in bezit van een nieuw Apple id met nieuw email adres
  Oude E.mail adres is gehackt dus niet meer te openen maar is gekoppeld aan mijn I cloud dus word steeds om wacht woord gevraagd en kan geen gebruik maken van mijn nieuwe gevens voor i cloud om dat ik niet in de oude kan ,
  Graag oplossing

 • Don 14 januari 2015 om 13:29

  Zelfde probleem als merlos. Overal staat mijn e-mailadres juist weergegeven alleen bij apps bijwerken lukt dit me niet. Hoe kan ik dit oplossen zo kan ik mijn whatsapp namelijk niet gebruiken.

  Ik hoop zo spoedig mogelijk een antwoord te krijgen.

 • Martin 29 januari 2015 om 11:00

  Problemen met oude AppleID oplossen?
  Probeer eens “instellingen”, “iTunes en Appstore”, klik in het rechterscherm op je AppleID en selecteer loguit. Vervolgens weer inloggen met het juiste AppleID.
  Nu zou het goed moeten werken

 • Martin 29 januari 2015 om 11:05

  Aanvulling: bovenstaande kan je ook toepassen op “instellingen”, “iCloud”.
  Om hier uit te loggen moet je helemaal naar beneden scrollen, daar zie je in rood “uitloggen”.
  Succes!

 • ilse 11 februari 2015 om 21:30

  Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb perongeluk een verkeerde reservekopie teruggezet (via iTunes ipv iCloud) en nu heeft ie alle gegevens van 3 jaar geleden teruggezet op m’n iPhone waaronder een oude Apple ID. We hebben het ww niet omdat die tien gehackt was en we daarom een nieuwe hadden aangemaakt. En het mailadres bestaat niet meer want dit was van een oude internetprovider. Ik kan nu niets wijzigen en om alles te resetten heb ik eerst het ww nodig van de oude ID.(en die heb ik niet, HELUP.

 • ilse 12 februari 2015 om 18:33

  Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb perongeluk een verkeerde reservekopie teruggezet (via iTunes ipv iCloud) en nu heeft ie alle gegevens van 3 jaar geleden teruggezet op m’n iPhone waaronder een oude Apple ID. We hebben het ww niet omdat die tien gehackt was en we daarom een nieuwe hadden aangemaakt. En het mailadres bestaat niet meer want dit was van een oude internetprovider. Ik kan nu niets wijzigen en om alles te resetten heb ik eerst het ww nodig van de oude ID.(en die heb ik niet, HELUP.

 • Robert 19 maart 2015 om 16:02

  Ik heb een 2dehans ipod gekocht maar krijg hem niet gereset in itunes. Hij vraagt een wachtwoord maar vermeld wel mijn naam? Vul ik mijn wachtwoord in dan is dat niet correct? Iemand een oplossing?

 • ERKAN 16 april 2015 om 23:38

  Via marktplaats heb ik een iPad mini gekocht maar de gegevens of Apple ID en wachtwoord van de vorige eigenaar zit er nog op en krijg die vorige eigenaar niet meer aan de lijn,heeft er iemand een oplossing hoe ik hem toch aan de praat kan krijgen.
  Gr Erkan

 • Enny 28 april 2015 om 18:29

  ik weet mijn Apple id wachtwoord niet meer. Als ik het opvraag wordt het naar een e-mailadres gestuurd wat niet meer bestaat. Mijn e-mailadres kan ik alleen wijzigen als ik mijn wachtwoord invoer. RaRa, wat nu? Heeft iemand de oplossing?

 • Hanneke 12 mei 2015 om 21:59

  @ Martin: held, dank eindelijk opgelost door (ook) uit en weer in te loggen met iTunes en Appstore!!!!

  Problemen met oude AppleID oplossen?
  Probeer eens “instellingen”, “iTunes en Appstore”, klik in het rechterscherm op je AppleID en selecteer loguit. Vervolgens weer inloggen met het juiste AppleID.
  Nu zou het goed moeten werken

 • pascha 23 juni 2015 om 22:57

  Ik heb hetzelfde probleem. Mijn man heeft ander email adres en heeft dus ook andere id aangemaakt. Op mijn iPhone heb ik alle apps verwijderd die verbonden waren met zijn oude emailadres, die niet meer bestaat en waar ook geen wachtwoord meer van bekend is. Vervolgens heb ik de apps opnieuw gedownload met zijn nieuwe id en wachtwoord. Het is op zich handig om voor aanschaffen in de App store 1 apple id per gezin te hebben. Nu alleen nog in icloud het oude email adres van mijn man zien te verwijderen want mijn fotostream doet het niet meer. Geen idee hoe dat nu moet? Weet iemand dat ?

 • Patricia 2 juli 2015 om 20:30

  @Martin, bij mij lukt dit niet. Ik blijf bij appstore mijn oude emailadres houden, die allang niet meer bestaat.

  Zijn er nog andere oplossingen?

 • Mandy 27 juli 2015 om 15:53

  Dag allemaal, ik heb een soortgelijk probleem. Mijn broertje heeft jaren geleden mijn telefoon ingesteld en daar zijn Apple ID opgezet. Nu heb ik zelf een ID, maar ondertussen wel Apps via zijn account op mijn telefoon staan. Via Instellingen – iTunes en App Stores heb ik uitgelogd op zijn ID en ingelogd op mijn ID. Als ik nu naar de App store ga om Apps te kopen, verschijnt zijn ID in beeld met een verzoek voor het wachtwoord. Hoe kan ik dit aanpassen, zodat ik mijn eigen ID kan gaan gebruiken? En nog een tweede vraag: ben ik dan al mijn Apps die ik via zijn account heb gebruikt kwijt? (bijvoorbeeld alle berichtjes in WhatsApp of hangt dit weer aan mijn telefoonnummer? Alvast bedankt voor jullie antwoord!

 • Hanneke 17 augustus 2015 om 11:49

  Is het mogelijk om twee gmail apps op mijn iPad te zetten? En hoe doe ik dat dan?

 • esmee dude 7 september 2015 om 17:36

  ik wil graag whats app updaten maar dat lukt niet omdat het met een ander apple ID is gedownload. kan ik de app verwijderen en hem opnieuw installeren met het goede apple id

 • Wesley Fabry 7 september 2015 om 17:38

  @Hanneke, dat is mogelijk via Instellingen ▸ Mail, contacten, Agenda ▸ Nieuwe account

  @esmee, dat is zeker mogelijk. Gewoon Whatsapp verwijderen en daarna opnieuw downloaden met je ‘goede’ Apple ID.

 • wesley pietersma 26 oktober 2015 om 9:46

  goedemorge, ik hat een vraag, na een heletijd samsung galaxy gebruikt te hebbe wil k nou weer mijn iphone gebruike maar ik weet niet meer op welke email adres hij gekoppelt is hoe kan ik dat wijzige want nou kom ik mijn telefoon niet meer in gr wesley

 • Peters Barbara 7 december 2015 om 12:20

  Hallo,ik heb geruime tijd last met ontvangen en versturen van E-mails sedert enkele dagen ontvang ik of kan ik geen mails meer versturen ,ook telenet kan het niet oplossen. Op het scherm verschijnt steeds ,inloggen is uitgeschakeld of,email adres is onjuist . Nu zou ik graag overschakelen naar I cloud ,heb ik dan een nieuw email adres nodig , en is het wel raadzaam om over te schakelen,en zijn de problemen dan opgelost?Ik heb laatste nieuwe IPad (mini) van Apple,en ook nog een oude groter type.mvg

 • Jolanda 10 december 2015 om 22:31

  Bij het overzetten van de gegevens van mijn iphone4 naar iphone5s is de Mac van mijn dochter (en schoonzoon) gebruikt voor reservekopie.
  Het is prima gegaan. Echter na een maand wil whatsapp updaten en vraagt om het wachtwoord van mijn schoonzoon. Weer bij andere updates het mijne en weer andere dat van mijn dochter.

  Als ik de appjes eraf haal, ben ik dan mijn whatsapp geschiedenis kwijt?

 • Wesley Fabry 10 december 2015 om 22:41

  Jolanda, dat klopt het beste is al die apps verwijderen en installeren via jouw Apple ID, helaas ben je dan geschiedenis kwijt voor sommige apps.. Maar dat overleef je dan ook wel weer.. Normaal koppelt whatsapp de reservekopie aan je nummer, maar dat weer ik niet zeker..

 • Daan 18 december 2015 om 18:41

  Er ontbreekt iets essentieels in dit artikel. Namelijk eerst moet je op al je apparaten uitloggen met de reeds bestaande apple id.

  Zie hier voor meer info: https://support.apple.com/nl-nl/HT202667

 • Bas 28 januari 2016 om 14:41

  Ik kan mijn whatsapp niet bijwerken. De app is gekoppeld aan de ID van mijn vrouw, echter als ik haar wachtwoord in geef verschijnt de opmerking dat het niet juist is. Nu heb ik een nwe iPhone 6 en als ik die koppel aan mijn ID werkt whatsapp niet. Eraf gooien en opnieuw installeren werkt ook niet. Iemand een idee?

 • wiet 3 februari 2016 om 9:42

  mijn man heeft een mac.ik heb nu een iPad gekocht . als ik inlog krijg ik mijn man zijn agenda enz. ik wil mijn eigen apps openen en niet in die van mijn man .wie kan mij helpen?

 • S.l 25 februari 2016 om 22:14

  He ho ik heb fout gemaakt bij het maken van id ik dacht dat je het email dat je invulde jou nieuwe email werd nu staaf iemandze email niet de mijne gekoppelt aan mij icloud en ik heb het wachterwoord nodig dat ik niet heb echt dramen dus ik debk leuk stap over op appel heb ik dit 🙁 Heb ook al gebelt met apple maar niks veandert kan geen ap niks doen

 • kyapwa 4 april 2016 om 15:15

  ik moet mijn iPhone 5 weer activeren na een update maar ik ben mijn apple id wachtwoord en email vergeten hoe kan ik het terug krijgen hoop dat iemand me kan helpen

 • Linda 17 april 2016 om 21:07

  Hallo,

  Ik zou graag hulp willen met mijn Apple ID. Ik heb deze aangemaakt met een foutief @gmail.nl ipv @gmail.com. Nu lukt het mij niet om dit te herstellen want de verificatie email wordt naar het @gmail.nl e-mailadres gestuurd die dus niet bestaat. Nu heb ik geprobeerd om een nieuwe ID aan te maken met het @gmail.com maar ook met @telfort.nl. Beiden worden echter geweigerd.

 • A Lomulder 30 juni 2016 om 13:37

  Wij hebben een Apple ID op een mailaccount die inmiddels opgeheven is. Helaas zijn wij het wachtwoord vergeten. Het wachtwoord wordt verstuurd naar het mailadres die opgeheven is. Het wachtwoord ontvangen wij dus niet. Dit houdt in in dat wij dus niets kunnen updaten omdat het wachtwoord onjuist is en wij geen nieuw wachtwoord kunnen aanvragen.
  Weet iemand de oplossing?

 • Wesley Fabry 30 juni 2016 om 13:38

  @A Alleen Apple kan je dan helpen, deze kun je hier (in het NL via chat of telefonisch) benaderen: http://www.apple.com/nl/support/contact/

 • Mitchelle 9 oktober 2016 om 22:40

  Als ik mijn appleID wijzig ben ik dan al mijn aankopen op oude appleID kwijt?

 • Wesley Fabry 10 oktober 2016 om 14:50

  @Mitchelle Aankopen blijven op het Apple ID staan, besluit je dus een ander Apple ID te gaan gebruiken dan kun je de aankopen niet overzetten naar een ander Apple ID.

 • Liesbeth 14 oktober 2016 om 22:46

  HELP
  Ik heb een jaar terug mijn email adres gewijzigd voor mijn apple id. Dit werkte altijd prima. Ik weet niet wat er gebeurd is maar nu vraagt mijn iphone om de 20 seconden dat ik mijn wachtwoord voor mijn oude apple id in moet geven. GEK wordt ik hiervan. weet niet hoe ik deze kan verwijderen. Het staat niet tussen mijn adressen in beheer en het emailadres is ook niet meer in gebruik.
  Hoe kan ik dit verwijderen?

 • Wesley Fabry 14 oktober 2016 om 23:17

  @liesbeth alleen Apple kan apple id’s verwijderen, je kunt ze benaderen via http://www.apple.com/nl/support/contact/

 • sunnie 27 november 2016 om 6:41

  ik moet mijn iPad weer activeren na een update maar ik ben mijn apple id wachtwoord en email vergeten hoe kan ik het terug krijgen??

Een reactie toevoegen: