12 december 2012

Het IMEI-nummer van een gestolen iPhone of iPad achterhalen

Je kunt op verschillende manieren het specifieke ID van een iOS apparaat achterhalen, hieronder verstaan we voornamelijk het serie- en IMEI-nummer. De snelste en handigste manier om deze nummers te raadplegen is via je iPhone, iPad of iPod zelf. Deze kun je namelijk terugvinden via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Info.

Uiteraard wanneer je je iDevice koppelt aan iTunes kun je deze gegevens ook allemaal raadplegen via de speciale pagina van het aangekoppelde apparaat. Maar hoe kom je erachter wanneer bijvoorbeeld je iDevice gestolen is. Wanneer je namelijk in het bezit bent van het IMEI-nummer kan het toestel worden geblokkeerd op de netwerken en dus onbruikbaar worden gemaakt.

Om deze reden is het dus misschien wel slim om nu even deze nummers te noteren en goed te bewaren. Mocht dit niet het geval zijn is er nog één uitkomst om je serie- en IMEI-nummer te raadplegen, dit kan namelijk via iTunes.

Open iTunes, navigeer naar iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Apparaten. Hier vind je een overzicht terug van alle reservekopieën van je verschillende iDevices. Plaats de muisaanwijzer op één van de apparaten waarvan je de nummers wilt achterhalen.

Er verschijnt nu een pop-up venster met de verschillende gegevens over het apparaat. Hier kun je snel het serie- en IMEI-nummer raadplegen en eventuele stappen ondernemen. Het nadeel hiervan is dat je wel dat je minstens éénmaal het apparaat dient gesynchroniseerd te hebben met iTunes, wanneer je een back-up via iCloud maakt is het momenteel nog niet mogelijk om je IMEI-nummer te achterhalen.

Wanneer je nog in het bezit bent van de originele verpakking, dan kun je ook daar het IMEI-nummer op terugvinden.

Uiteraard is het ook verstandig om gebruik te maken van de applicatie 'Zoek mijn iPhone' om iDevices op te sporen en zelfs te wissen van op afstand. Meer informatie over het IMEI-nummer van een telefoon kun je hier nalezen.

Meer tips over beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • Sander

  12 december 2012 om 10:13

  staat ook gewoon op t doosje ;)

 • daan

  12 december 2012 om 10:15

  @sander Dat staat ook gewoon in het artikel ;-)

 • Jos

  12 december 2012 om 10:31

  Ik heb gewoon 2 schermafdrukken van de info pagina gemaakt en die zitten in mijn foto bibliotheek.
  Bovendien kun je het IMEI nummer niet terugvinden in iTunes als je een backup op iCloud maakt.

 • Robin

  12 december 2012 om 11:24

  Ik zou dan wel willen weten hoe je dan je toestel kunt laten blokkeren op het netwerk?

  Ik heb Vodafone, dan zou ik die dus laten blokkeren. Maar werkt het dan wel met andere providers? Want dan heb je er weinig aan als het naar een ander land wordt meegenomen.

 • Wesley Fabry

  12 december 2012 om 11:33

  @Robin Dat is werk voor de politie, die hebben de mogelijkheden om alle providers te blokkeren. Misschien dat je huidige provider ook wel die mogelijkheid hebben in samenwerking met andere instanties

 • Mutlu Yentur

  12 december 2012 om 11:48

  Staat gewoon op de achterkant van de iphone 5 :

 • henk

  11 april 2013 om 17:07

  kan je ook met je imei nummer je telefoon opsporen, nadat dat je hem al geblokeerd hebt? Nee zeker, want dat staat je gps al niet meer aan?

 • Natasha

  23 mei 2013 om 18:46

  Mijn iphone is gestolen en ik heb het imei nummer wel naar geen bon meer ,lang leve een verhuizing. Kan ik hem nu wel laten blokkeren

 • Sousa

  13 augustus 2013 om 22:41

  Mijn iphone 4 is ook vorige week gejat. Aangifte gedaan, ben wel al mn fotos kwijt! (icloud alleen voor contacten, stom stom)

  Hb nog wel een bon en verpakking.. Kan ik m nog onbruikbaar maken? Het liefst wil ik alles verwijderen.

  Er zat wel een code op (niet sim, maar die ander) is die makkelijk te hacken :(

 • Moskan

  27 juni 2016 om 0:03

  Mijn iphone 6 is incl boos en bon uit /in mijn woning gestolen.
  ik heb hem laten blokkeren.
  Ik heb ook aangifte gedaan.
  Ik vraag me af wat hij daar mee kan doen.
  Ik heb mij imeinummer niet omdat het met de iphone, bon en boos is gestolen maar ik heb het wel nodig.Heeft iemand tips hoe ik aan mijn imeinummer achter kan komen? Alvast bedankt

 • Ruud

  12 maart 2017 om 21:51

  Mijn iPhone 6S plus ook gestolen betaald met vals geld op 21 febr 2017
  Imei 353290071246409 aangifte gedaan maar niks meer gehoord

 • Goos Mante

  29 juli 2017 om 15:32

  Ook de mijne die is gejat. Half jaar foto’s kwijt. Weet iemand of je deze nog ergens kan traceren .
  IMEI : 354315089040004
  Aangifte bij poltie gedaan , reisverzekering en inboedel. doen een hoop wonderen maar dan heb je je foto’s nog niet terug. dus ik hoop ergens dat ze het toestel zullen vinden….

 • Wesley Fabry

  29 juli 2017 om 17:39

  @goos daar valt helaas weinig aan te doen, beste is nu iCloud-fotobibliotheek te activeren, mocht het innde toekomst nogmaals voorvallen (hopen van niet) dan heb je altijd een back-up van alle foto’s en video’s: https://www.appletips.nl/wat-is-icloud-fotobibliotheek-en-hoe-werkt-het/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!