7 juli 2012

10.7Het lettertype en symboolgrootte van de navigatiekolom aanpassen

Onder Mac OS X 10.7 Lion worden de tekst(labels) en de bijbehorende symbolen in de navigatiekolom van Finder en de Mail applicatie iets groter weergegeven dan in de voorgaande versies van Mac OS X. Mocht je dit lettertype te groot vinden dan is het mogelijk om deze aan te passen.

De optie kun je niet terugvinden in Finder of de Mail applicatie maar in de Systeemvoorkeuren. Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen. In tweede de sectie vind je de optie ‘Symboolgrootte navigatiekolom'.

Je hebt de keuze uit: Klein, Normaal en Groot, de aanpassing is direct zichtbaar in de navigatiekolom.

Als je de drie verschillende opties wilt bekijken kun je naast de Systeemvoorkeuren ook een Finder venster geopend houden. De Mail applicatie maakt gebruik van dezelfde instelling is ook direct actief.Reacties


 • JohnB

  7 juli 2012 om 9:48

  Prima tip, you nog een om de stoplichten wat groter te maken, zou helemaal geweldig zijn

 • Loek

  7 juli 2012 om 11:10

  Inderdaad prima tip. Nu nog een om de kleuren in iPhoto, Finder en Mail te behouden zou helemaal geweldig zijn.

 • Wesley Fabry

  7 juli 2012 om 12:03

  @loek: De kleuren in Finder kun je herstellen aan de hand van dit artikel. Voor iTunes kun je dit artikel bekijken. De andere applicaties zijn voorlopig nog niet mogelijk..

 • Janneke

  1 februari 2013 om 15:16

  Ik vind het lettertype op de mac zo klein. Standaard had ik op de windowscomputer 11 of 12 maar het is kriebelig klein op de mac. Ik ben er nog niet achter of ontvangers de mail op zo klein klein krijgen… Is hier wat aan te doen? Ik krijg er gewoon schele hoofdpijn van -:)

Een reactie toevoegen: