19 maart 2013

iFunWhatsApp gaat abonnementen invoeren voor hun chatdienst

whatsapp20iconDe immens populaire chatdienst WhatsApp gaat waarschijnlijk geld kosten. Maar geen paniek, het gaat hier niet om extreem hoge bedragen, maar een beetje muntgeld ieder jaar. Momenteel betaal je keurig €0,89 voor de applicatie in de iOS App Store en daarna mag je gratis gebruik maken van de dienst.

Dit zou in de toekomst iets anders kunnen zijn. WhatsApp gaat namelijk 1, 3 of 5 jarige abonnementen invoeren. Android gebruikers mogen 1 jaar lang gratis gebruik maken van de app en daarna dienen ze een abonnement af te sluiten. Voor 1 jaar kost hun dat €0,89, voor 3 jaar €2,40 en voor 5 jaar ben je een kleine €3,34 euro kwijt.

whatsapp

Dit geldt dus alleen voor Android gebruikers. Waarschijnlijk zullen iOS gebruiker ook moeten betalen, hier zouden de bedragen afgerond naar App Store prijzen € 0,89, €2,69 en €3,59 bedragen. Opzich is het maar een kleine bijdrage, hierdoor kunnen de chatservers goed onderhouden worden en mogen we misschien wel een 2.0-versie van de app verwachten.

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS

Reacties


  • Cloverfield

    19 maart 2013 om 21:54

    Op zich niets mis mee (weten we het nog, sms prijzen van 21ct per sms!). Ik vind 80 cent voor een jaar een prima bedrag.

    Al ben ik bang dat “eppend” nederland dit straks wel begrijpt. Zijn mensen niet ineens niet bereikbaar (omdat ze geen abo hebben of het niet hebben verlengd). Of krijgen we straks nog meer versplintering? Naast iMessage (voor normaal gebruik) en Whatsapp (groupen en de schaarse Android gebruiker) ga ik niet nog een app gebruiken.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!