26 april 2013

iMessage: Een oud telefoonnummer verwijderen

berichten imessageiMessage is de gratis chat/SMS-dienst van Apple, op deze manier kun eenvoudig met andere iOS gebruikers communiceren. Dit kan via een e-mail adres of telefoonnummer. Veel iMessage gebruikers met een nieuw telefoonnummer hebben last van een vervelende bug in iOS.

iMessage onthoudt namelijk het oude telefoonnummer en gebruikt deze bij het gebruik van iMessage. Dit is natuurlijk erg vervelend want op deze manier blijft je oud telefoonnummer in gebruik. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open de instellingen op je iPhone
• Selecteer de optie Berichten
• Deactiveer de optie 'iMessage'
• Herstart vervolgens je iPhone

nrimessage

Wanneer je iPhone is herstart ga je naar Instellingen ▸ Telefoon ▸ Mijn nummer. Wanneer dit nummer correct is kun je iMessage weer opnieuw activeren via Instellingen ▸ Berichten ▸ iMessage. Wanneer het nummer niet correct is aangepast kun je hierop tappen en deze vervolgens aanpassen, herstart dan vervolgens je iPhone opnieuw en activeer hierna je iMessage.

Meer tips over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


 • Bauke

  22 oktober 2014 om 16:13

  Ik heb bovenstaande stappen uitgevoerd, maar helaas blijft mijn oude telefoonnummer (grijs) bij iMessage staan (idem FaceTime). Op mijn Macbook Pro met Yosemite verschijnt helemaal geen telefoonnummer in iMessage en FaceTime. Ik heb echt alles geprobeerd, maar niks werkt. Het (nieuwe) juiste telefoonnummer staat wel correct onder instellingen – telefoon. In mijn Apple ID heb ik de mogelijkheid om 3 telefoonnummers op te geven (overdag, s’avonds, mobiel) en die heb ik allemaal op m’n nieuwe mobiele nummer ingesteld.

  Wat kan ik nog meer doen?

 • Tom

  11 november 2015 om 20:02

  Ik heb precies hetzelfde als Bauke van de eerste comment:

  Ik heb bovenstaande stappen uitgevoerd, maar helaas blijft mijn oude telefoonnummer (grijs) bij iMessage staan (idem FaceTime). Op mijn Macbook Pro met Yosemite verschijnt helemaal geen telefoonnummer in iMessage en FaceTime. Ik heb echt alles geprobeerd, maar niks werkt. Het (nieuwe) juiste telefoonnummer staat wel correct onder instellingen – telefoon. In mijn Apple ID heb ik de mogelijkheid om 3 telefoonnummers op te geven (overdag, s’avonds, mobiel) en die heb ik allemaal op m’n nieuwe mobiele nummer ingesteld.

 • Tom

  11 november 2015 om 20:03

  Ik heb precies hetzelfde als Bauke van de eerste comment:

  Ik heb bovenstaande stappen uitgevoerd, maar helaas blijft mijn oude telefoonnummer (grijs) bij iMessage staan (idem FaceTime). Op mijn Macbook Pro met Yosemite verschijnt helemaal geen telefoonnummer in iMessage en FaceTime. Ik heb echt alles geprobeerd, maar niks werkt. Het (nieuwe) juiste telefoonnummer staat wel correct onder instellingen – telefoon. In mijn Apple ID heb ik de mogelijkheid om 3 telefoonnummers op te geven (overdag, s’avonds, mobiel) en die heb ik allemaal op m’n nieuwe mobiele nummer ingesteld.

  Wil je me asjeblieft helpen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!