30 augustus 2016

BETAZevende publieke beta macOS Sierra en iOS 10 beschikbaar

iOS 10 tips logo

Afgelopen vrijdag heeft Apple de zevende publieke beta van iOS 10 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen ook de achte beta downloaden voor iOS 10. Vandaag heeft Apple de zevende publieke beta van macOS Sierra en beta 8 voor ontwikkelaars uitgebracht.

Publieke beta's zijn over het algemeen stabieler dan de beta’s voor ontwikkelaars. Echter raden we aan de beta's alleen te installeren op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn. iOS 10 kun je eenvoudig downgraden (meer info), ook voor macOS Sierra is dit het geval (meer info).

Je kunt publieke iOS 10 beta 7 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update of via iTunes. macOS Sierra kun je updaten via de Mac App Store ▸ Updates. tvOS 10 beta 7 is ook verschenen voor ontwikkelaars, watchOS 3 heeft geen nieuwe beta-versie ontvangen.

Wat is er nieuw?

Vooral kleine aanpassingen zijn nieuw in deze beta, de puntjes worden op de i gezet voor de uiteindelijke release die midden en eind september wordt verwacht.

Aanmelden voor publieke macOS Sierra en iOS 10 beta 7

Door in te loggen met je Apple ID op deze pagina is het mogelijk om je aan te melden voor de publieke beta’s. Hoe je de beta's installeert op jouw iPhone, iPad, iPod Touch of Mac lees je hier, samen met extra informatie, terug.

Widgets in iOS 10 beta 6 preview

Lees alles over de nieuwe software-updates

iOS 10 en macOS Sierra bevatten een hoop nieuwe functies en mogelijkheden. Deze hebben we al uitgebreid besproken in de FAQ's en aparte artikels. Deze vind je hieronder terug.

De appletips iOS 10 FAQ
De appletips macOS Sierra FAQ
Alle artikels voor iOS 10
Alle artikels voor macOS Sierra

Problemen met de publieke beta? Dan kun je deze eenvoudig downgraden naar iOS 9. De procedure voor iPhone, iPad en iPod Touch vind je hier terug.

Lees ook: De watchOS 3 FAQ en functies die Apple niet heeft verteldReacties


  • Jan

    30 augustus 2016 om 10:36

    Voor IOS 10 is er geen public beta uitgekomen. Voor devs. Misschien, maar dat weet ik niet. OS Sierra draait inmiddels, en draait goed.

  • Ryan

    30 augustus 2016 om 22:43

    bij mij was Sierra een ramp ik kon mijn macbook niet meer in na een update dus was alles kwijt maar, dat is ook het risico dat je neemt als je een beta installeert.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!