10 november 2011

iOS 5iOS 5: Automatisch apps en boeken downloaden

Tegelijkertijd met iOS 5 heeft Apple iCloud geïntroduceerd. Met behulp van iCloud kun je heel eenvoudig documenten synchroniseren en automatisch aangekochte apps, boeken en muziek downloaden. De muziek functie is echter nog niet beschikbaar in Nederland en de boeken optie verschijnt alleen als de iBooks is geïnstalleerd.

Wanneer je meerdere iOS devices bezit dan is het automatisch downloaden een hele handige functie. Nadat een app of boek is aangekocht en gedownload op één van je iDevices dan zal deze ook automatisch worden gedownload op al je andere iOS devices. Voorwaarde hiervoor is wel dat het zelfde Apple-ID actief is op alle iOS devices en dat de optie is geactiveerd.

Je activeert het automatisch downloaden via het menu: Instellingen ▸ Store. In de voorkeuren kun je naar wens het automatisch downloaden van apps en/of boeken activeren. Wanneer je bandbreedte over het 3G netwerk wilt besparen dan kun je ervoor kiezen om het automatisch downloaden alleen te laten plaatsen via een Wi-Fi verbinding.

Onderaan het scherm heb je de mogelijkheid om in te loggen met je Apple-ID, wanneer je bent ingelogd dan verschijnt je Apple-ID onderaan het scherm.Reacties


  • Mark

    11 november 2011 om 9:15

    Is overigens al bekend wanneer de auto-sync voor muziek beschikbaar komt? Lijkt me ideaal!

  • snuffeltje

    17 april 2012 om 19:10

    Ik krijg het maar niet aan de praat op mijn Ipad en Ipod…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!