21 september 2011

iOS 5iOS 5: Je iPhone, iPad of iPod Touch een andere naam geven

Als je een nieuw iDevice hebt gekocht dan moet je deze een naam geven bij de initiële setup, standaard krijgt het apparaat een soortgelijke naam als ‘iPhone van Joey'.

In iOS 5 introduceert Apple de ‘PC-free' functies, hierdoor hoef je een iDevice niet meer eerst aan te sluiten op iTunes om er gebruik van te kunnen maken. Onder iOS 5 is het dan ook mogelijk om de naam van je iPhone, iPad of iPod Touch op het apparaat zelf te veranderen, iets normaal gesproken alleen via iTunes mogelijk was.

De naam van je iDevice wordt gebruikt om je apparaat te identificeren tijdens het gebruik van netwerkfuncties. Als je bijvoorbeeld bluetooth gebruikt zal de naam van jouw iPhone, iPad of iPod Touch worden weergegeven. Wanneer iedereen zijn iDevice dezelfde naam zou geven dan wordt het vanzelfsprekend lastig om het juiste iDevice terug te vinden.

Om de naam van je iDevice aan te passen ga je naar de menuoptie:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Info ▸ Naam

Natuurlijk is dit ook nog steeds mogelijk via de oude iTunes manier. Maar zoals Scott Forstall zei tijdens de Keynote: “We living in a Post PC world”.Reacties


 • Frans

  21 september 2011 om 18:02

  Heb ik wat gemist?
  Sinds wanneer kan ik IOS5 downloaden via iTunes?
  Of is hier sprake van de ontwikkelaar versie?

  Ben benieuwd.

 • Eddy

  8 oktober 2011 om 1:08

  Pc free my ass… Nu hoef je de ipad bijvoorbeeld niet meer aan te sluiten op e computer maar wel op het lichtnet… Wat is het verschil??

  En btw… Een mac is geen pc…

Een reactie toevoegen: