3 oktober 2012

iOS 6iOS 6: De nieuwe Passbook applicatie

Passbook is een nieuwe applicatie van Apple die samen met iOS 6 is uitgebracht. Met Passbook is het mogelijk bioscoopkaarten, instapkaarten, kortingskaarten, klantenkaaten, enzovoorts te bewaren op je iPhone. Dankzij deze applicatie is het mogelijk om met je iPhone bijvoorbeeld in te checken voor een vlucht.

Door het haarscherpe retinascherm kunnen scanners de barcodes, QR-codes, enzovoorts zonder enige moeite lezen en herkennen. Tevens kun je zien wanneer je coupons vervallen en welke plaats je in de zaal moet innemen. Het is zelfs mogelijk om bijvoorbeeld het resterende saldo van je fitness-abonnement te bekijken en kun je herinneringen in te stellen voor een ontvangen coupon.

De coupons worden live geupdate vanuit de applicatie, zodat je bijvoorbeeld automatisch nieuwe gegevens over je vlucht kan bekijken en vanaf welke terminal je vlucht zal vertrekken. Passbook biedt dus eindeloze mogelijkheden. Of de grote Nederlandse en Belgische bedrijven mee gaan in dit concept is nog niet duidelijk.

Koffieketen Kaldi heeft daarentegen al wel een PassBook coupon geproduceerd waarmee je een gratis tweede kopje koffie krijgt. Deze kun je hier downloaden. Vul je emailadres in en Kaldi stuurt je de bon per e-mail, tap vervolgens op 'Kortingsbon' en voeg deze toe aan je Passbook met behulp van de knop 'Voeg toe'. Outlet center Rosada in Roosendaal biedt ook al een kortingsbon aan via Passbook. Deze informatie kun je hier terugvinden.

Meer informatie over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Marianne Brantenaar

  3 oktober 2012 om 10:42

  Voorlopig dus nog niet interessant voor ons.

 • Cyril Garcia

  3 oktober 2012 om 10:54

  In Nederland wordt hier nog te weinig gebruik van gemaakt. Dit gaat nog wel even duren voordat we goed gebruik kunnen gaan maken van Passbook. Handig vind ik het wel, maar bedrijven in NL zijn er nog niet klaar voor denk ik.

 • rik

  3 oktober 2012 om 11:11

  Als een kleine koffieketen als kaldi een bonnetje kan maken, moet dit de AH, Jumbo, etc toch ook lukken? Kwestie van tijd…

 • Mondo

  3 oktober 2012 om 14:42

  Kinepolis in België werkt er ook al mee.
  http://kinepolis.be/nl/news/kinepolis-neemt-het-voortouw-met-passbook

 • espressoservice il Caffè

  3 oktober 2012 om 16:31

  Wij zouden ook graag als bedrijf gebruik willen maken van Passbook met eventuele coupons. Weet je hoe dit in zijn werk gaat?

 • Johan

  3 oktober 2012 om 16:38

  “Dankzij deze applicatie is het mogelijk om met je iPhone bijvoorbeeld in te checken voor een vlucht.”

  Dat is al lang mogelijk, en ik vraag me nog steeds af wat deze applicatie nu zo bijzonder zou moeten maken. Het lijkt alleen een verzamelbak van dingen die nu al met verschillende apps mogelijk zijn. Handig om al die bonnetjes op één plek te hebben? Misschien wel, maar een KLM instapkaart in een KLM app lijkt me ook niet zo’n onhandige plek.

 • Wesley Fabry

  3 oktober 2012 om 17:20

  @espressoservice il Caffé: Als je iOS developer bent kun je terecht op: https://developer.apple.com/passbook/ Hier vind je instructies en meer info voor het maken van een coupon.

 • katrien

  3 oktober 2012 om 19:15

  Een vraagje: ik heb mijn iphone4 geüpdatet naar 6os maar iTunes en applestore staat in de Franse taal. Kan mij iemand zeggen hoe ik het in Nederlands kan terugzetten ? Dank u

 • Mocassin

  3 oktober 2012 om 19:46

  Jammer dat Passbook niet werkt op een iPad. OK, dat de meesten het op hun iPhone gaan gebruiken, maar het had toch leuk geweest om die mogelijkheid ook op de iPad te hebben. Vooral voor mensen met een visuele beperking, zoals ik, die hun iPad ook gebruiken voor toepassingen die door de meesten op een iPhone worden gedaan (omwille van het grotere scherm).

 • Mark

  3 oktober 2012 om 20:56

  @Cyril: “maar bedrijven in NL zijn er nog niet klaar voor denk ik.”

  De vraag is denk ik eerder, waarom zouden bedrijven hier hun tijd in steken? Natuurlijk zijn Nederlandse bedrijven klaar voor Passbook, maar van alle dingen die ze moeten doen is Passbook voor enkel iPhone-gebruikers geen topprioriteit. En dat snap ik volkomen.

 • Jeffrey

  3 oktober 2012 om 21:38

  Paylogic en ID&T hebben aangekondigd op zeer korte termijn Passbook te gaan ondersteunen. Dit zijn nou niet bepaald kleine spelers, maar grote bedrijven!!

 • Ton Nicolai

  4 oktober 2012 om 0:09

  @Katrien. Mijn iTunes was Italiaans nadat ik on Italië geüpdatet had naar iOS 6. Oplossing: ga naar Instelligen -> iTunes. Klik op je Apple ID, log uit en log dan weer in. Je krijgt dan mededeling te zien dat je Apple ID bij de Nederlandse iTunes store hoort en je iTunes is Nederlands geworden.

 • katrien

  5 oktober 2012 om 7:20

  @ton bedankt voor de tip !

 • Marc Collet

  5 oktober 2012 om 9:31

  Ik ben momenteel volledige passbook implementaties voor diverse bedrijven in NL aan het realiseren. Schrik niet als je hier op korte termijn al veel van in NL gaat zien. Weet jij een bedrijf dat volgens jou hier zeker aan mee moet doen? Mail me en ik neem contact met ze op ;-)

 • Thijs

  4 november 2012 om 0:15

  Ik hoop dat t snel komt, veel handiger dan al die rot pasjes !

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!