Menu

15 december 2012

iOS 6iOS 6: Een applicatie cadeau geven vanuit de iOS App Store

Sinds iOS 6 is er een optie verdwenen in de iOS App Store, de mogelijkheid om een applicatie cadeau te geven. Apple heeft stilzwijgend deze optie opnieuw toegevoegd aan de iOS App Store.

Daarnaast heeft Apple deze functie uitgebreid met een nieuwe en extreem handige functie, je kan namelijk nu een datum kiezen dat de app afgeleverd moet worden bij de desbetreffende persoon. Handig voor de feestdagen of een verjaardag. Volg onderstaande procedure om een applicatie cadeau te geven en deze in te plannen op een bepaalde datum.

• Open de iOS App Store
• Zoek naar een app die je cadeau wilt geven
• Open het infovenster en tap op de deel-knop
• Selecteer de optie ‘Cadeau’

• Vul het email-adres in aan wie je het cadeau wilt geven
• Vul een eventueel persoonlijk bericht in
• Selecteer de optie ‘Vandaag’ als je onmiddellijk het cadeau wilt schenken

Wanneer je het cadeau wilt inplannen voor een andere datum selecteer je de optie ‘Andere datum’ en kies je een gewenste datum van ‘bezorging’. Tap op de knop volgende en rond de procedure af. Op bovenstaande manier is het ook mogelijk om in de iOS iTunes Store muzieknummers, albums, enzovoorts cadeau te geven.

Meer tips over iOS App Store kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • Robert 15 december 2012 om 10:12

  Ondanks dat ik ios 6.0.1 heb op. Mijn ipad en iphone5 zie ik op geen van beide apparaten de optie cadeau. Ik heb slechts 5 mogelijkheden. Wat doe ik fout?

 • Simon 15 december 2012 om 10:13

  Ooit één keer gedaan, is nooit goed gecontroleerd aangekomen bij de ontvanger, wel mijn geld teruggekregen van Apple. Er is natuurlijk geen opzet in het spel, maar het was niet leuk dat je erop rekent iemand een cadeau te hebben gegeven terwijl dat in dit geval dus niet zo was. Waarmee ik maar wil zeggen, je kunt er blijkbaar niet 100% van op aan dat het daadwerkelijk goed gaat. Maar mogelijk was dit ook een uitzonderlijk geval.

 • Simon 15 december 2012 om 10:27

  Ik heb het net geprobeerd, eerst kreeg ik na op het rechtsboven staande rechthoekje met pijltje te hebben geklikt een tekst opsomming onder elkaar met een aantal mogelijkheden, toen ik daarover wilde gaan schrijven wilde ik het eerst nog een keer zien, dus herhaald en wat zag ik tot mijn verbazing, geen tekst meer maar IOS6.1 knoppen. Met net als bij jou Robert vijf mogelijkheden. Dit afgesloten en nog een keer herhaald, bood het mij opeens wel 6 mogelijkheden, er stond opeens rechtsonder een zesde lichtblauwe knop met een witte cadeau afbeelding met strik en dezelfde naam, namelijk Cadeau.Misschien moest i.v.m. geen schone aanvang, maar een overgezette IOS5 backup het toestel zichzelf nog even instellen, omturnen?? Anders begrijp ik er ook niets van.

 • Funske 15 december 2012 om 11:23

  Het einge nadeel van het cadeau geven is dat het altijd van je creditcard wordt afgeschreven en niet van je iTunes account tegoed!!

 • Mike 15 december 2012 om 12:13

  Het werkt, alleen hoef ik nergens een code voor betaling in te vullen, dus als ik m’n foon kwijt raak kan de vinder cadeaus geven op mijn kosten.
  Daarnaast staat het bedrag al gereserveerd op m’n creditcard maar zowel ikzelf als diegene die het cadeau moet ontvangen hebben daar nog geen mailtje over gekregen, erg vaag.

 • Paul van der Velden 15 december 2012 om 15:13

  Druk op de infotoets maar er gebeurd niets…….

 • Robbert 15 december 2012 om 16:22

  En wat als de ontvanger de App al heeft?
  Bonnetje bewaren? ;-)

 • jan hop 16 december 2012 om 13:21

  Ook bij mij is de optie cadeau niet te zien. Software is update!Oplossing?

 • wout 8 februari 2013 om 20:37

  Ik heb net een app naar mijn vrouw gestuurd maar die komt niet aan.weet iemand hoelang zoiets duurd?

 • Benedict 11 februari 2013 om 21:09

  Idem dito. Een app naar mijn zoon gestuurd, maar naar 15min nog niet aangekomen! Weet iemand hoe lang dit kan duren?

 • Ed 28 februari 2013 om 20:00

  Een app kado gedaan aan mijn vrouw en zoon en beide komen niet aan.

 • Kook 1 maart 2013 om 16:12

  Wie weet hoe ik graties apps op apad zetten eerst kon het nu niet meer hoe kan dit

 • Kamphuis 5 september 2015 om 14:06

  Ik kan niet vanuit ap. store geen ap.s downloaden in Windows 10

Een reactie toevoegen: