Menu

16 oktober 2012

iOS 6iOS 6: Gebruik maken van iCloud-tabbladen

Dankzij iCloud kun je vrij eenvoudig verschillende gegevens zoals bladwijzers, documenten, mail-voorkeuren, enzovoorts synchroniseren met je iPhone, iPad, iPod Touch en andere Mac’s. Nieuw in iOS 6 en Mountain Lion zijn de iCloud-tabbladen, eerder hadden we deze functie al kort besproken op onze website.

Met deze functie is het mogelijk de geopende tabbladen te synchroniseren met andere iOS 6 apparaten en Mac’s waarop Mountain Lion is geïnstalleerd. Wanneer je bijvoorbeeld 3 tabbladen hebt geopend op je iPhone is het mogelijk dankzij iCloud-tabbladen om de geopende tabbladen te synchroniseren met je Mac of een ander iOS 6 device.

iCloud-tabbladen kun je op de iPhone en iPod Touch bekijken via het bladwijzermenu in Safari, deze vind je terug onder het boek-icon in de navigatiebalk van Safari. Selecteer vervolgens de optie ‘iCloud-tabbladen’. Bij de iPad kun je via het bekende wolkje iCloud-tabbladen activeren in de navigatiebalk.

Om de iCloud tabbladen te openen op je Mac kun je dit doen met één druk op de iCloud knop in de knoppenbalk. Deze is te herkennen aan het bekende iCloud-wolkje. Door hier op te klikken kun je snel de geopende tabbladen weergeven.

In de iCloud voorkeuren is er geen mogelijkheid om de synchronisatie van de tabbladen uit te schakelen. Wil je geen gebruik maken van functie dan dien je de gehele synchronisatie van de bladwijzers uit te schakelen. Deze optie vind je terug onder:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ Safari.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • maddriver 16 oktober 2012 om 19:52

    Dit kan alleen met Safari?

Een reactie toevoegen: