Menu

19 september 2012

iOS 6iOS 6: VIP contacten gebruiken in de Mail app

De Mail applicatie in iOS heeft een grondige update gekregen. Er zijn tal van opties bijgekomen die het gebruik van deze applicatie alleen maar ten goede komen. Zo kun je vanaf nu vrij eenvoudig de inbox vernieuwen door middel van de ‘Pul to refresh’ handeling uit te voeren.

Dit doe je door middel van een swipe van boven naar beneden in het inbox- of berichtenmenu. Automatisch zal mail zoeken naar nieuwe inkomende e-mails. De meest opvallendste toevoegingen zijn de VIP en Gemarkeerd-inbox.

Via de Gemarkeerde inbox kun je snel alle gemarkeerde e-mail berichten raadplegen op je iPhone, iPad of iPod Touch. Om een bericht te markeren open je een e-mail bericht en tap je linksbeneden op het vlagje. Selecteer hierna de optie ‘Markeer’. Vervolgens kun je het bericht raadplegen via de ‘Gemarkeerd-inbox’.

De VIP-inbox kennen we terug vanuit Mountain Lion. Met behulp van de nieuwe functie VIP’s is het mogelijk een bepaald contact persoon toe te wijzen als VIP (belangrijke contactpersoon). Hierdoor worden alle e-mails van de desbetreffende persoon weergegeven in de VIP inbox. Een contactpersoon VIP maken gaat als volgt. Open een e-mail bericht van de persoon die je VIP wilt maken, tap vervolgens op de naam (in de selectie ‘Van’). Selecteer vervolgens de optie ‘Voeg toe aan VIP’.

Eerder toegevoegde VIP-contacten in OS X worden met behulp van iCloud gesynchroniseerd met iOS en vice versa. Een VIP-bericht is te herkennen aan de blauwe ster voor het e-mail bericht.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • Joo 19 september 2012 om 20:41

  Is het eindelijk mogelijk om alle mail in je inbox in 1x te selecteren? (Nu moest je elk bericht afzonderlijk aanvinken om te selecteren..)

 • Tim 20 september 2012 om 8:18

  Dat gaat toch via de knop “wijzig” bovenaan rechts?

 • Tom 21 september 2012 om 16:30

  Mail markeren zodat die in de map komt lukt mij niet meer…
  Er komt gewoon als optie: markeer als ongelezen. Endaarmee komt ie niet meer in de map. Mijn eerder gemarkeerde mails staan er wel in…( van voor ios6)
  Ng mensen met dit probl?

 • Erna 1 oktober 2012 om 11:17

  @tom. Hier hetzelfde probleem. Heel irritant! Kan geen oplossing vinden

 • Ruud 1 oktober 2012 om 22:19

  Zelfde probleem.

 • Steph 16 oktober 2012 om 10:18

  Ik heb ook zo’n probleem bij iPad. Wanneer ik op vlagje druk om te markeren, krijg ik enkel de optie “Maak ongelezen” of “Maak als gelezen”. Hoe markeer ik dan????
  Kan iemand helpen?

 • Wesley Fabry 16 oktober 2012 om 10:23

  @Steph dit is enkel een iCloud functie, dus mail accounts zoals gmail, hotmail, telenet, etc hebben deze functie niet

 • Guy 2 december 2013 om 3:29

  Ik heb gemarkeerde mail verwijderd zonder eerst de markering op te heffen. Snel gemaakte “fout”. Als ik dan op de map ‘gemarkeerde mail’ klik, staat er ‘geen gemarkeerde mail’. Onderaan staat echter het aantal dat ik er eerst had staan. Dat aantal komt vervolgens terug in de mappen. Ik heb de vier accounts verwijderd en opnieuw geïnstalleerd en het was opgelost. Wel veel werk elke keer. Dat snelle foutje weer gemaakt, dus weer verwijderen/installeren. Verwijderd is toch verwijderd? Gemarkeerd of niet. Iemand die hier een oplossing voor weet of een oorzaak?

 • Gerard 30 december 2013 om 12:48

  Ik zie ook dat ik ruim 500 gemarkeerde berichten heb. Hoe kan ik die van mijn iPad verwijderen?

Een reactie toevoegen: