14 maart 2014

iOS 7iOS 7.1: De lijstweergave in de agenda app activeren

agenda icon ios7 retinaIn iOS 7 was het al mogelijk om de lijstweergave te activeren in de Agenda app. In de nieuwe iOS 7.1 update is dit nog steeds mogelijk, alleen niet meer op de manier zoals we het al enkele maanden gewoon waren.

In voorgaande versie van IOS kon je via de zoekfunctie in iOS 7 de lijstweergave activeren, nu is dit iets omslachtiger geworden. Volg de onderstaande stappen om de lijstweergave te activeren:

• Open de Agenda applicatie
• Selecteer een dag en open de dag weergave
• Tap vervolgens de drie horizontale lijnen links naast het vergrootglas
• Deze wordt rood en onmiddellijk wordt de lijstweergave geactiveerd

lijstweergave-agenda

Nu heb je de mogelijkheid om alle afspraken in één oogopslag te bekijken door middel van een lijstweergave. De afspraken zijn op datum gesorteerd en zo eenvoudig te raadplegen. Let wel op dat je de lijst weergave alleen via de dagweergave kunt activeren. Hiervoor dient de maandweergave + afsprakenoverzicht niet actief te zijn. Dit wil zeggen dat je bij de maandweergave niet moet tappen op de twee horizontale lijnen met rechthoek naast het vergrootglas. Bovenstaande procedure werkt alleen op een iPhone of iPod Touch.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.
Reacties


 • Henk Hodiamont 14 maart 2014 om 10:24

  Apple gestuntel om de oude agenda weer enigszins terug te krijgen. Ik heb gewoon week calendar gekocht en er geen seconde spijt van gehad. http://www.weekcal.com/

 • Peter Kooger 14 maart 2014 om 16:57

  Afgelopen week was het nog voor diverse types Apple producten.Maar dit werkt niet op de IPad.Het mag dan nu blijkbaar herstelt zijn zonder deze vermelding maar beter zou zijn om te vermelden dat dit niet op de IPad werkt. Net iets duidelijker.

 • Jessica 27 maart 2014 om 10:58

  Ik zie dit wel zo op dit scherm staan, maar bij de dagweergave krijg ik (na het aanzetten van het icoontje naast het vergrootglad) alleen maar de lijstweergave van die bepaalde dag en niet een overzicht van de hele week bijvoorbeeld.

  Zwaar irritant vind ik deze update. het is eerder een downgrade….

  Nog andere tips?

 • Daniël 20 april 2014 om 21:53

  Hoi Jessica, ik heb/had (afwisselend) precies hetzelfde probleem, maar zoals het hierboven staat klopt het precies: je moet eerst de dagweergave openen en dan pas de 3 streepjes. Je kan de dagweergave echter alleen openen als de 3 streepjes niet rood gemarkeerd zijn. Erg omslachtig, maar het klopt helaas wel!

 • Daniël 20 april 2014 om 21:55

  Ter aanvulling: vooral vreemd dat je voor een overzicht van de meerdaagse lijst naar de dag weergave moet gaan… Totaal niet logisch dus!

 • Harry 8 oktober 2014 om 10:49

  Ik krijg echter geen drie streepjes, het blijft een blokje met daaronder twee streepjes, en wel rood gemarkeerd. Dan heb ik de maand plus daaronder een lijstweergave van alleen de dag van vandaag. Ik had een hele week.
  Ik heb ios 7.12

 • M.K 15 november 2014 om 8:41

  Als je alleen dubbel tapt op de gekleurde dag in de weergave zoals scherm 1 hierboven opent de lijst.

Een reactie toevoegen: