17 juni 2014

iOS 7iOS 7: Het afdrukcentrum raadplegen en eventueel het afdrukken annuleren

Printer-iconIn iOS kun je heel simpel documenten afdrukken via de geïntegreerde ‘Druk af’ knop die je kan terugvinden in de deelfunctie van iOS. Om te kunnen afdrukken heb je een printer nodig met AirPrint functionaliteit.

Daarnaast kan je ook een tooltje installeren op je Mac die het mogelijk maakt om bestanden via je iPhone, iPad of iPod Touch af te drukken zonder dat je printer de AirPrint functie ondersteund. Meer informatie over dergelijke tools kun je in deze tip hier op appletips terugvinden. Wanneer je een document of ander bestand afdrukt in iOS wordt automatisch het Afdrukcentrum in de achtergrond geopend.

Deze geeft verschillende gegevens weer waaronder de bestandsnaam, aantal pagina’s om af te drukken, maar ook het verloop van het printproces. Het afdrukcentrum kun je via onderstaande stappen openen en bekijken:

• Druk een document of bestand af
• Druk tweemaal op de thuisknop
• Veeg met één vinger naar rechts

iosafdrukcentrum

Je zal merken dat links naast het overzicht van je beginscherm het afdrukcentrum wordt weergegeven. Door hierop te tappen wordt deze geopend en kun je allerlei zaken over het afdrukken raadplegen. Daarnaast kun je via het afdrukcentrum ook het afdrukken annuleren, dit kan handig zijn als je op het laatste moment toch hebt besloten het document toch niet af te drukken.

Meer over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


  • Roland

    17 juni 2014 om 18:32

    Handige tip! Wist ik nog niet

  • Misha

    17 juni 2014 om 22:41

    Weet iemand hoe je een verschillend bereik in iOS kan opgeven als je iets print? Ik heb een AirPrint Epson printer, en als ik iets afdruk (bijv. vanuit iBooks) kan ik alleen maar (bijv) pagina 6 t/m 11 o.i.d. opgeven, maar ik zou bijvoorbeeld 1, 4, 6-11, 15, 22 op willen geven. Kan dat, en zo ja, hoe?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!