Menu

26 december 2013

iOS 7iOS 7: iCloud tabbladen raadplegen in Safari

Safari logo 7 retinaWanneer je gebruik maakt van iCloud heb je de mogelijkheid om de geopende tabbladen te synchroniseren met al je andere Apple apparaten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld alle openstaande tabbladen geopend op een locatie elders ook thuis raadplegen.

Deze handige functie kun je activeren via Instellingen ▸ iCloud ▸ selecteer hier de optie ‘Safari’. Uiteraard dien je deze optie ook te activeren op je iPad of Mac (met 10.8 of hoger).

In iOS 6 waren de ‘iCloud tabbladen’ min of meer verstopt in de interface, deze zijn in iOS 7 heel eenvoudig te benaderen. Open Safari en tap in de navigatiebalk op de ‘tabbladen-knop’ (rechtsonder, te herkennen aan de twee samenvoegende vierkanten).

cloudtabbladen

Scroll vervolgens naar beneden om je iCloud tabbladen te bekijken. Tap vervolgens op de naam of titel van een webpagina om het tabblad onmiddellijk te openen in safari. Wanneer je in het bezit bent van een iPad met iOS 7 kun je de iCloud tabbladen eenvoudig raadplegen door in de adresbalk te tappen op het ‘wolkje’.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: