21 september 2014

iOS 8iOS 8 Agenda: Reistijd toevoegen aan activiteiten

agenda icon ios7 retinaMet behulp van de Agenda applicatie kun je snel en simpel activiteiten en belangrijke afspraken aanmaken en deze nauwkeurig bijhouden en opvolgen. Iets waar iOS voorheen nooit rekening mee hield was reistijd.

Soms moet je bijvoorbeeld 30 minuten rijden voor je op de locatie van je afspraak gearriveerd bent. Toch zet de Agenda deze tijd neer als 'beschikbaar' terwijl je in de auto zit. Daarom kun je vanaf iOS 8 ook de reistijd aan een afspraak koppelen. Maak hiervoor een nieuwe afspraak aan of bewerk een huidige en kies bij de optie 'Reistijd' en schakel deze in.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om te kiezen uit enkele standaard tijden, maar er is meer. Wanneer je eerst een locatie toevoegt aan de afspraak via de optie 'Locatie' dan krijg je bij de optie 'Reistijd' een aantal extra’s te zien.

reistijd agenda

Zo kun je een beginlocatie opgeven (bijvoorbeeld het adres van je werk) en berekent iOS onmiddellijk zelf hoever dit tot de plek van je activiteit is. Daarnaast heb je de mogelijkheid dit (indien de afstand het toelaat) te voet of met de auto af te leggen. Zodra je een reistijd hebt gekozen kun je de activiteit bewaren. Wanneer je nu jouw agenda bekijkt zie je naast de duur van de afspraak ook de reistijd ernaar toe staan, dit wil dan automatisch zeggen dat je voor deze gehele periode niet beschikbaar bent.

Deze optie is alleen beschikbaar voor iCloud gebruikers

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Lia

  21 september 2014 om 10:38

  Bij mij is optie reistijd niet zichtbaar: op ipad niet te vinden en op iphone ook niet. Moet ik bij instellingen eerst iets aanpassen?

 • gui Dudal

  21 september 2014 om 12:19

  Hi,
  open de agenda in dagindeling. Maak hiervoor een nieuwe afspraak aan of bewerk een huidige. Wanneer je rechts kijkt bij nieuwe activiteit kan men in deze kolom naar reistijd gaan.
  Klik daarop en activeer reistijd.
  Zo moet het lukken :)

  grt

 • Marco Sampers

  21 september 2014 om 12:59

  Ik heb reeds van alles geprobeerd….krijg niet de optie van reistijd….hoeft er echt niets in de instellingen verandert te worden?

 • John

  21 september 2014 om 13:43

  Same here…. Geen optie voor reistijd. Kan het misschien zijn dat er toch een afwijking tussen GM en final release is? Of is deze optie niet beschikbaar voor iPhone 5? Hoop van wel, want nu een beetje raar dat je de reistijd wel op je Mac ziet maar niet op je telefoon….

 • Wesley Fabry

  21 september 2014 om 13:51

  Deze optie is alleen beschikbaar voor iCloud gebruikers, dat is de reden waarom sommige deze optie niet zien..

 • Jersche

  21 september 2014 om 15:29

  Niet te ongeduldig, even doorscrollen

 • John

  21 september 2014 om 15:32

  huh, da’s vreemd. Op OSX gebruik ik het ook bij Exchange accounts; je zou toch verwachten dat Apple consistentie met iOS nastreeft… Een technische reden, of is het gewoon pushen van iCloud?

 • LMH

  21 september 2014 om 22:29

  De reistijd is veelal pas beschikbaar wanneer je een adres invoert welke ook daadwerkelijk door Apple (bijv. in Kaarten) wordt herkent. Het kan ook helpen om een adreskaart van jezelf op te nemen in contacten – met daarin het adres van waaruit je de reistijd als default wenst te bereken (huisadres bijv.)

 • Wesley Fabry

  21 september 2014 om 22:31

  Dat klopt niet, de reistijd kun je standaard invoeren van 5 min tot 2,5 uur..

 • Klaas

  22 september 2014 om 9:46

  Deze optie was er al, in elk geval in Mavericks. Het zou erg handig zijn als ook het aantal km’s erin zou staan voor mijn rittenregistratie

 • Mosgroen

  22 september 2014 om 22:17

  Leuk allemaal natuurlijk, maar heeft Apple ook bedacht dat ik ook weer terug moet en ook dan bezet ben. Waarom geen reistijd aan het eind van een afspraak? Of kijk ik daar overheen?

 • Wim

  22 oktober 2014 om 14:03

  Ik kan wel de reistijd in mijn agenda toevoegen, maar die is dan niet zichtbaar in de agenda van mijn vriendin, met wie ik mijn agenda(s) deel. Wat zou ik daar aan kunnen doen?

 • Steffen

  3 november 2014 om 18:56

  Ook ik had problemen met de optie reistijd. Heb me kleurendoof lopen zoeken naar een oplossing. Inmiddels ben ik er achter, het heeft te maken met exchange, Exchange agenda’s worden niet ondersteunt met de reistijd optie. Kies je een andere agenda, bijvoorbeeld Gmail account, dan verschijnt deze optie wel. Het is alleen vreemd dat ik op mijn macbook air wel de reistijd optie kan gebruiken binnen exchange. Doe er je voordeel mee….

 • John Doe

  18 december 2014 om 22:45

  Inmiddels heb ik onder locaties en hele reeks adressen onder het kopje “recent”. How kan ik die er weer wissen?

 • David Gribnau

  6 maart 2015 om 13:38

  Op de een of andere manier zie ik toch nergens de optie reistijd. Heeft iemand tips? dank

 • Sophie Wils

  28 september 2016 om 11:55

  Hoe kan ik het standaard adres van mijn agenda wissen of veranderen? In mijn eigen contact in adressenlijst staat mijn thuis en werkadres juist, als ik in mijn werkagenda de reistijd wil instellen, geeft hij een adres van een interimkantoor 30 km verder van waar ik woon. Had van dat kantoor nog nooit gehoord, dus geen idee hoe het daar is terecht gekomen, maar wel vervelend

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!