Menu

9 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Deelfuncties aanpassen, verplaatsen en verwijderen

ios design

Heb je een foto, webpagina, contact, enzovoorts, je kunt ze allemaal eenvoudig delen via e-mail, berichten, etc. Nieuw is dit niet, maar je kan wel zelf de indeling van de deelfunctie bepalen en zelfs deelopties verwijderen. We leggen het uit aan de hand van een voorbeeld. Open de foto in de gelijknamige applicatie en tap op de deel-knop.

Deze kun je herkennen aan het vierkant met de pijl omhoog, vervolgens zie je alle applicaties die je kunt kiezen om de foto mee te delen. Veeg hier met één vinger over van rechts naar links en tap op de knop ‘meer’.

Hier kun je de volgorde aanpassen door te tappen op de drie horizontale strepen en te vegen naar de juiste plek. Deelopties uitschakelen kun je doen door de schakelaar naast de deeloptie uit te schakelen. In iOS 8 kunnen ook applicaties zich integreren in de deelfunctie van iOS, wil je dat liever niet kun je ze dus op deze manier uitschakelen.

deel-functie

Naast het delen via sociale media kun je ook het delen zoals ‘Airplay’, ‘Plaats op beginscherm’, ‘Gebruik als achtergrond’, enzovoorts aanpassen naar eigen wensen op exact dezelfde wijze als hierboven staat omschreven.

Helaas is er geen mogelijkheid om standaard de volgorde aan te passen voor alle deelfuncties in iOS, dit wil zeggen dat je ze in de Safari app ook handmatig moet aanpassen, in de contacten applicatie, in berichten, enzovoorts.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


    Een reactie toevoegen: