19 december 2015

iOS 9iOS 9: Foto’s verbergen in de Foto’s applicatie

foto iOS app

Met de Foto’s applicatie in iOS kun je foto’s bewerken met professionele tools, foto’s bekijken en delen met andere. Via het tabblad 'Foto’s' kun je al je foto’s en video’s bekijken in momenten en worden automatisch gegroepeerd.

Sinds iOS 8 is het mogelijk om Foto’s te verbergen in het momenten-overzicht, dit wil zeggen dat de foto dan niet meer wordt getoond in momenten, maar wel in alle andere albums. Vanaf iOS 9 is de methode om foto’s te verbergen veranderd t.o.v. iOS 8, hoe je dit doet lees je in onderstaande procedure.

• Open de Foto’s applicatie
• Navigeer naar de foto die je wil verbergen
• Tik op de deelknop (vierkantje met pijl omhoog)
• Kies hier voor de optie 'Verberg'

Foto's verbergen

Kies in het pop-up venster voor de optie 'Verberg foto' om de foto definitief te verbergen in momenten. Zoals al eerder gemeld zal de foto nog zichtbaar zijn in de albums in de Foto’s applicatie, via het album 'Verborgen' kun je alle foto’s bekijken die je hebt verborgen.

Uiteraard kun je ook meerdere foto’s in één keer selecteren en vervolgens via de deelknop ze verbergen. De verborgen foto’s kun je weer zichtbaar maken door ze te openen, tik op de deelknop en kies voor 'Hef verbergen op'.

Lees ook: Snel terug naar het fotoalbum in iOSReacties


 • Barend de Haan

  21 december 2015 om 9:13

  Zolang de verborgen foto’s nog zichtbaar zijn in het album foto’s heeft Apple nog een stap te gaan.

 • Geert

  13 april 2016 om 9:11

  Ik zocht eigenlijk een oplossing als ik de foto’s heb ingedeeld in mappen wil ik de foto’s die daar instran niet nog eens staan hebben in de map “alle foto’s”
  Heb er nu een paar proberen te verbergen maar ze zijn nog steeds te zien in “alle foto’s”

 • Wesley Fabry

  13 april 2016 om 9:34

  Dat klopt geert, het is ook niet mogelijk ze bij ‘Alle foto’s’ te verbergen, dit is net een map met ‘Alle foto’s’. Het verschil met de map ‘Alle foto’s’ en het Foto’s tabblad is dat de foto’s in ‘Alle Foto’s’ gesorteerd worden op basis van toevoegen en via het tabblad gesorteerd worden op datum van maken, locatie en tijd.

 • Debora

  20 april 2016 om 20:04

  Heb alleen nog maar kadertjes staan in de ‘foto’. Zie geen foto meer. Heb herommeld met fotostream aan dan weer uit. Dan weer icloud… In icloud staan ze ook niet allemaal…

 • Remco

  2 juli 2016 om 9:52

  Wat heeft het dan voorzien om je foto’s te verbergen als ze toch zichtbaar blijven bij alle foto’s?!!

 • Wesley Fabry

  2 juli 2016 om 10:02

  Omdat ‘alle foto’s’ ook echt al je foto’s zijn, eigenlijk moet men het tabblad ‘foto’s’ gebruiken als standaard overzicht i.p.v. ‘Alle foto’s’. In het tabblad ‘foto’s’ wordt de foto wel verborgen.

 • Laroussi

  16 september 2016 om 20:51

  Ik maak foto’s met mijn iPhone 6 mijn zoon heeft mijn oude iPhone 5 nu alle foto’s die ik maak krijgt hij ook ik wil dat niet meer wat moet ik doe. Ik hoor van je . Groetjes Laroussi

 • Wesley Fabry

  16 september 2016 om 21:05

  @laroussi dan gebruiken jullie beide hetzelfde iCloud account. Dan kun je het beste een account voor je zoon aanmaken. https://www.appletips.nl/icloud-inloggen-instellen/

Een reactie toevoegen: