22 september 2014

iOS 8iOS 8: Een nieuw e-mailbericht tijdelijk verbergen

mail logo 7 retinaHet is je vast en zeker wel eens overkomen dat je een e-mail bericht aan het opstellen bent en opeens heb je gegevens uit een andere e-mail nodig. Dan moet je helaas het opmaken stoppen en het bericht als concept opslaan om deze hierna weer opnieuw te openen.

In iOS 8 is dit verleden tijd want Mail maakt het vanaf nu mogelijk om tijdens het opmaken van een e-mailbericht deze tijdelijk te verbergen zodat je in Mail opzoek kunt gaan naar gegevens. Hoe je dit precies doet lees je in onderstaande stappen:

• Open de Mail applicatie
• Stel een nieuw bericht op (of geef antwoord)
• Het berichtvenster wordt geopend

emailbericht verbergen

Je merkt dat deze 'zweeft' ten op zichten van het andere venster. Om het berichtvenster te verbergen volstaat het om vanaf de bovenkant van dit venster met behulp van één vinger naar beneden te slepen. Het bericht wordt dan onderaan de applicatie geplaatst en is te herkennen aan de titel die weergegeven wordt. Op bovenstaande foto zie je 'iOS 8 tips' als titel, dit komt omdat dit het onderwerp van het bericht is.

Door op dit venster onderaan het scherm te tappen kun je het bericht weer openen en verder typen. Let op, momenteel werkt deze functie alleen binnen Mail en helaas nog niet in andere vensters zoals Safari, Foto applicatie, enzovoorts.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: