20 september 2014

iOS 8iOS 8: Recent gesloten tabbladen opnieuw openen (iPhone)

Safari logo 7 retinaVia de Safari applicatie kun je in iOS naar hartelust het internet verkennen. Met behulp van de tabbladen kun je meerdere vensters openen en verschillende webpagina's tegelijkertijd bezoeken. Dat is handig want zo ben je niet beperkt tot maar één webpagina.

Op de iPad was het al enige tijd mogelijk om recent afgesloten tabbladen via een kleine truc opnieuw te openen. Dit wil zeggen dat wanneer je een tabblad afsluit deze niet voorgoed verdwenen was. Voor de iPhone en iPod Touch was dit tot iOS 8 nog niet mogelijk!

Wanneer je een tabblad (pagina) in Safari afsluit kun je deze opnieuw raadplegen zolang je de applicatie niet volledig afsluit. Dit kun je dit doen door gedurende enige momenten te tappen op het plus-icon onderaan het ‘openstaande pagina’s' overzicht. Na enkele momenten verschijnt er een pop-up venster waarin je eenvoudig alle onlangs afgesloten tabbladen opnieuw kunt raadplegen.

recente tabbladen safari

Uiteraard kun je deze optie alleen toepassen binnen een bepaalde internetsessie. Wanneer je de Safari applicatie volledig afsluit zullen ook de ‘Onlangs gesloten tabbladen’ worden verwijderd en is het niet meer mogelijk deze op deze manier te benaderen. Je kunt dan eventueel nog in de geschiedenis van Safari zoeken, dit doe je door te tappen op het bladwijzer-icon (te herkennen aan het boekje) en vervolgens op ‘Geschiedenis'.

Zoals al eerder gezegd kun je deze functie ook op de iPad toepassen, tap hiervoor ook enige momenten op de plus-knop in de adresbalk om de onlangs afgesloten tabbladen te bekijken.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.
Reacties


  • Frank 21 september 2014 om 11:41

    @ Wesley: Kijk eens op de Facebook pagina bij een bericht van mij over FaceTime. Misschien een idee om dit ook via de site onder de aandacht te brengen.

  • E. Tanja 21 september 2014 om 12:48

    Hoe kan ik in de onlangs geïnstalleerde IOS 8 op de iPad een webpagina, geopend in Safari, sluiten? Eerder klikte je op het kruisje (links op het scherm) en de pagina was gesloten, nu mis ik dat.
    Wat moet ik doen zoadat niet alle bezochte pagina blijven openstaan?
    Graag suggesties.

Een reactie toevoegen: