27 december 2015

iOS 9iOS 9.2: Hoe offline muziek verwijderen van je iPhone en iPad in de Muziek app

Apple Music en muziek applicatie logo

Als Apple Music abonnee heb je het recht om de muziek offline te bewaren, gelukkig is dat geen enkel probleem. Open de Muziek applicatie en navigeer naar een album of afspeellijst. Tik hier op het wolkje met de pijl omlaag.

Ook kun je nummers of artiesten offline bewaren, tik op de drie bolletjes naast de artiest of nummer en tik daarna op het wolkje om de muziek te downloaden. Er verschijnt na het downloaden een kleine iPhone met een vinkje, dit geeft aan dat het nummer offline beschikbaar is. Hoe je de nummers weer verwijdert van je iDevice lees je hieronder terug.

• Open de Muziek applicatie
• Navigeer naar de muziek die je wil verwijderen
• Tik op het iPhone icoon met het vinkje

Muziek verwijderen Apple music

Kies vervolgens voor de optie 'Verwijder downloads', wanneer je voor 'Verwijder uit 'Mijn Muziek'' kiest dan worden de nummers verwijderd uit je gehele iCloud-muziekbibliotheek.

Wil je nog sneller je offline muziek verwijderen? Ga dan naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Opslag en iCloud-gebruik ▸ 'Beheer opslag' bij 'Opslag' ▸ Muziek ▸ via de Wijzig-knop kun je de muziek verwijderen of veeg van rechts naar links over de artiest. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: In een oogopslag je lokaal bewaarde Apple Music nummers bekijkenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: