20 november 2015

iOS 9iOS 9: Handoff gebruiken op een iPhone, iPad en iPod Touch

continuity, handoff

Wanneer je in het bezit bent van meerdere iOS apparaten zoals de iPhone en iPad dan kun je 'verder gaan' met een bepaalde taak door middel van Handoff.

Wanneer je een e-mail aan het opstellen bent op je iPhone, dan kun op je iPad verder gaan dankzij deze slimme functie. Geheel nieuw is de optie natuurlijk niet want dit is al mogelijk sinds iOS 8. Maar toch zijn er enkele veranderingen opgetreden in iOS 9.

De functie gaat vrijwel automatisch en is sneller dan in de vorige iOS, bovendien is de manier waarop je Handoff kunt openen is nieuw. Handoff kun je raadplegen door tweemaal te drukken op thuisknop om de appkiezer (multitasking), onderaan vind je nu een balk terug met de Handoff functionaliteit.

Tik op de balk om Handoff te activeren en de desbetreffende wordt geopend. Wist je dat je ook de balk omhoog kunt vegen, het is namelijk een pull-up menu. Om Handoff te gebruiken moeten alle iOS apparaten iOS 8 of hoger hebben geïnstalleerd, moet hetzelfde iCloud account actief zijn op de iDevices en moeten beide apparaten Bluetooth actief hebben.

Handoff op iOs 9

Handoff kun je activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Handoff en appsuggesties. Daarna werkt de functie automatisch. Naast de balk in de appkiezer kun je Handoff ook activeren via het toegangsscherm, links onderaan zal het icoon van de desbetreffende app tevoorschijn komen, veeg met één vinger omhoog om op deze manier Handoff activeren.

Om handoff te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een iPhone 5 of nieuwer, iPad 4e generatie, iPad Air of nieuwer, iPad mini of nieuwer, iPad Pro, iPod Touch 5e generatie of nieuwer.

Lees ook: Handoff gebruiken met een Apple WatchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!