28 april 2013

iOS 6iOS: Actuele verkeersinformatie bekijken in de kaarten app

ios6-mapsVia de Kaarten Applicatie van Apple kun je snel en eenvoudig de huidige verkeerssituaties bekijken in je directe omgeving, op je route of in de gehele wereld. Deze optie is automatisch geïntegreerd in de applicatie en is het onnodig hiervoor een extra app te downloaden en te installeren. Om deze optie te activeren open je de Kaarten applicatie en ‘veeg' je de bladwijzer open.

Hier vind je de optie ‘Toon Verkeer', wanneer deze optie is geactiveerd kun je terugkeren naar de kaartweergave en zal je merken dat er verschillende rode strepen en eventueel rode ronde cirkels aanwezig zijn. Dit wil zeggen dat zich hier een verkeersprobleem voordoet en er waarschijnlijk file staat of vertraging is. Wanneer je inzoomt op de weg kun je precies zien waar het begin en het einde van de file is.

verkeermap1
Bij het gebruik van deze optie zal je merken dat er twee verschillende soorten lijnen te zien zijn, donkerrode en de lichtrode strepen. Bij een donker rode streep gaat het om een erg drukke verkeersopstopping met een file tot gevolg.

verkeersmap2

De lichtrode strepen tonen aan dat er vertraging in de verkeersstroom is, het gaat hier nog niet om een file of extreme drukte. Op deze manier kun je de ideale route uitstippelen zonder dat je erg last hebt van het (drukke) verkeer.

Meer tips over kaarten applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: