17 augustus 2014

iOS: Badges bij applicaties verbergen

berichtencentrumVeel iOS applicaties maken gebruik van het geïntegreerde meldingssysteem in iOS (push notifications). Hiermee kunnen de applicatie meldingen sturen naar je toestel zodat je altijd op de hoogte wordt gehouden van nieuwe content. Naast deze meldingen wordt er ook een badge geplaatst bij het app-icon zodat je kunt zien hoeveel meldingen, nieuwe berichten, enzovoorts aanwezig zijn.

Dit is erg handig, maar in sommige gevallen ook vervelend. Denk hierbij aan de vele games die meldingen sturen en geregeld badges plaatsen bij hun applicatie-icon. Nog een voorbeeld zijn de ongelezen e-mailberichten, deze kunnen al snel oplopen tot enkele tientallen en in sommige gevallen zelfs honderden. De badges kun je op eenvoudige wijze uitschakelen per applicatie, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open 'Instellingen' op je iPhone, iPad en iPod Touch
• Navigeer naar ‘Berichtencentrum’
• Zoek in de lijst de applicatie waarvan je de badges wil verbergen

badgesymbool

Tap op deze applicatie en schakel de optie ‘Badge-appsymbool’ uit. Zodra je deze hebt uitgeschakeld zal de badge verdwijnen, uiteraard blijven de ongelezen berichten nog aanwezig in de applicatie. Via dit menu kun je ook geluiden uitschakelen per applicatie, dit is dan weer handig voor de vele game-applicatie die ongevraagd een melding sturen met een (irritant) geluid. Je zal de melding wel ontvangen, maar dit keer in stilte.

Meer over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: