6 augustus 2013

iOS: Het batterijverbruik van je iPhone bekijken

iphone-battery-lifeWanneer je in het bezit bent van een iPhone 5 ben je vast tevreden over de batterijduur van je iPhone. Bij een normaal, maar toch actief gebruik gaat je iPhone minstens 13 tot 16 uur mee. Uiteraard hangt dit allemaal af van de applicaties die je door de dag gebruikt en natuurlijk het mobiele dataverbruik.

Zo kun je het beste de GPS-functie niet te veel gebruiken want dit gaat ten koste van je batterij. In iOS zit een functie waarbij je het verbruik van de batterij kunt bekijken. Hierdoor kun je de batterijduur in de gaten houden en vervolgens bereken hoe lang je ongeveer met een volle batterij kunt doen. Deze functie kun je terugvinden via:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Gebruik

batterijiphone

Bij de optie 'Tijd sinds volledige opgeladen' vind je de opties 'Gebruik' en 'Stand-by' terug. Bij de optie 'Stand-by' kun je de batterijduur van je iPhone bekijken terwijl deze non actief was. Dit wil zeggen dat jij de iPhone niet fysiek hebt gebruikt, maar deze wel actief was voor eventuele notificaties, berichten, gesprekken, enzovoorts te ontvangen.

Bij de optie 'Gebruik' kun je de tijd van het werkelijke verbruik bekijken. Deze tijden worden automatisch gereset wanneer je je iPhone volledig is opgeladen. Uiteraard kun je deze gegevens ook bekijken op een iPad (mini) en iPod Touch.

Meer over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


 • Nic

  6 augustus 2013 om 10:09

  Battery Doctor is ook een gratis app die heel goed is! Zit leuke extra’s in. Draait het nu op mijn iPhone 4S

 • Brian

  6 augustus 2013 om 10:13

  13 tot 16 uur gebruik van een Iphone 5!!?? No way! Die van mij met vrijwel alles uit, scherm op 75% en alléén wifi aan, haal ik maximaal 8 uur met “normaal” gebruik. Nee het batterijverbruik valt me vies tegen bij de Iphone5.

 • Frank

  6 augustus 2013 om 10:41

  Wat heb jij er dan in vredesnaam allemaal op de achtergrond mee draaien Brian? Ik haal bij normaal gebruik met gemak 24 uur als het niet meer is. Of zit je soms in een uithoek waar weinig tot geen gsm en 3g bereik is, dan slurpt ie natuurlijk ook veel harder.
  Met de standby tijd komt dat bij mij tot eens in de 2 dagen laden.
  Met er wel bij vermelden dat ie tijdens mijn werk niet veel beweegt dus niet constant naar zendmasten hoeft te zoeken.

 • jdcs

  6 augustus 2013 om 11:25

  Op iPod touch 5g (iOS 6.1.3) kan je geen batterijpercentage weergeven!

 • Mondo

  6 augustus 2013 om 12:29

  @Brian: zet je 3G eens uit. Dat bespaart een hoop energie. Je zal zien dat je batterij gemakkelijk een dag langer meegaat.
  Voor de rest zijn de apps die veel verbruiken alle apps die veel graphics gebruiken. Dus alle games zuigen je batterij heel snel leeg.
  Op die manier is elke batterij natuurlijk in een mum van tijd leeg. Als je iPhone op 8 uur tijd (inclusief standby) leeg is zonder 3G, zonder games en zonder internet of telefoneren, dan scheelt er iets aan je batterij en moet je terug naar de winkel.
  Bij normaal gebruik (3G uit en geen games) hoor je ongeveer 2 dagen standby en een uur of 8 effectief gebruik te halen.

 • Rico

  7 augustus 2013 om 8:06

  Ik heb voor de gein eens Facebook, pinterest, alle Google apps verwijderd van m’n iPhone 5 en ging (met wifi uit, maar 3G aan) van 1 dag standby naar zelfs bijna 2,5 dag standbytijd. Veel apps zoals nu.nl, Facebook, etc voegen als app niet veel meer toe dan via de mobile version van de website. Als je dus deze apps via Safari benaderd ipv via de app zelf bespaar je dus op je accuverbruik.

 • Leen

  30 september 2014 om 21:05

  Beste Nic,
  Heb jij enig idee hoe ik de taal van deze app, Battery Doctor, instel?
  Mijn Chinees is echt ontoereikend.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!