25 mei 2014

iOS: Een overzicht van aankopen die niet aanwezig zijn op je iDevice

AppStore logo 7 retinaWanneer je al enige maanden of zelfs jaren een iPhone, iPad of iPod Touch hebt dan heb je waarschijnlijk al veel applicaties gekocht en gedownload. Wanneer je een applicatie hebt gekocht dan heb je deze voor altijd in je bezit.

Je kan dus altijd op een later moment (zelfs na een paar jaar) de applicatie (mocht deze nog aanwezig zijn in de iTunes Store) opnieuw downloaden. Je kan de applicatie zoeken in de App Store of gebruik maken van de aankopen-functie in de App Store. Mocht je een overzicht willen van de applicaties die niet aanwezig zijn op je iDevice dan kun je onderstaande stappen volgen:

• Open de App Store applicatie
• Tap op ‘Updates’ in de navigatiebalk
• Selecteer ‘Aankopen’
• Tap vervolgens op ‘Niet op deze …'

aankopen

Onmiddellijk krijg je een overzicht van alle aangeschafte of applicatie die niet aanwezig zijn op je iPhone, iPad of iPod Touch. Hierdoor heb je direct een overzicht zonder dat er applicaties tussen zitten die al aanwezig zijn op je iDevice. Zo kun je gemakkelijk kijken welke applicatie je opnieuw wil downloaden, handig bij het aanschaffen van een nieuw apparaat of na een herinstallatie zonder het terugzetten van een back-up.

Ook wordt deze optie toegepast binnen de Mac App Store, open hiervoor de gelijknamige applicatie in OS X en klik in de knoppenbalk op ‘Aankopen’.

Meer over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jasper

  25 mei 2014 om 14:48

  Ik vraag me echt altijd af waarom ik al mn iPhone apps ook nog eens op de MAC moet hebben? Neemt ontzettend veel ruimte en als ik een deleted app wil hebben zoek ik hem wel weer in de cloud/appstore/wolkje…Ik zou zeggen CLEAN YOUR MAC

 • Wesley Fabry

  25 mei 2014 om 17:43

  Dat kun je heel eenvoudig verwijderen door je iDevice te koppelen aan iTunes en klik dan op je iDevice. Vink de optie ‘apps’ uit en synchroniseer. Daarna kun je ze verwijderen uit iTunes.

 • Jasper

  26 mei 2014 om 7:04

  Precies, dat heb ik jaren geleden al gedaan. Maar ik zoek een reden om ze te bewaren, in de praktijk ga je nooit opzoek naar een verwijderde app mbv iTunes, mee eens?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!